GOOGLEHAUT x 25

Googlehaut ovat olleet suosittu postausaihe blogeissa jo varmasti vuosia, joten ensimmäistä kertaa innostuin minäkin kaivamaan tuota hakuhistoriaani. Olen tosiaan aika kova Googlailemaan ja jos yhtään epäröin jotain asiaa, haen tietoa Googlen avulla. Toki aina on hyvä muistaa lähdekriittisyys mutta kyllä sanoisin, että Googlesta on todella usein hyvinkin iso apu. Tuota kautta menen myös lähes aina eri nettisivuillekin, sillä se on vain niin helppoa lyödä yrityksen nimi (tai edes nimen alkuosa) Googleen ja edetä sitä kautta.

Mutta millaisia asioita sitten haen Googlettamalla? Kokosin 25 hakuani viikon ajalta ja jaan ne nyt teille! En tiedä haenko jotenkin outoja juttuja verrattuna vaikka siihen, mitä muut hakevat mutta tältä näytti hakuhistoriani.

Kaksoispisteiden jälkeen iso kirjain Tätä hain kirjoittaessani eilistä postausta ja miettiessäni postauksen otsikkoa. En muista ikinä tuleeko kaksoispisteiden jälkeen iso kirjain vai ei, mikä on todella ärsyttävää! En tajua miksi tuo ei jää mieleeni. Lopulta päädyin kuitenkin käyttämään ajatusviivaa, sillä se näytti visuaalisesti jotenkin paremmalta.

Alexander Wang pullover – Löysin second handina Wangin ihanan suuren ja ylikokoisen villaneuleen, joten oli pakko Googlata sovituskopista, että missä hinnoissa noiden suhteen normaalisti liikutaan. Googlailun myötä neule tarttuikin mukaan, sillä se on tosiaan 100 % villaa ja hinta oli vaivaiset 35 €. Normaalisti Wangin hinnat liikkuvat hieman korkeammalla.

Tyrä – Eräällä lähipiirissäni epäiltiin tyrää, joten oli pakko varmistaa, mitä se nyt käytännössä tarkoittaa. Tuon tyrän epäiltiin olevan selässä, joten se pisti vielä enemmän miettimään, että mitä ihmettä. Olen aina luullut, että tyrä tulee nivustaipeisiin.

Anton & Anton – Kyseisen ruokakaupan kotiin toimitettava ruokakassi on kiinnostellut jo pitkään, joten päätin kurkata, että mitä heidän nettisivuillaan sanotaan tuon kassin hinnasta. Välillä olisi nimittäin ihana tilata joku tuollainen valmis setti kotiin, josta sitten vaan kokkailisi ruoat! Olen ehkä maailman huonoin ruokakaupassa kävijä ja ostosten tekeminen on minulle vähän sellaista fiilispohjalta tapahtuvaa keräilyä.

www.reitti – Reittioppaan sivuille menen kerta toisensa jälkeen Googlen kautta. Koska oikein saisin tehtyä siitä kirjanmerkin?

Nukka irrotin – Tätä taas tuli Googlailtua nimenomaan neuleiden vuoksi, sillä vaikka joukossa olisikin luonnonkuituja, nukkaantuu valitettavan moni neule. Itse asiassa – uskokaa tai älkää – pahiten nukkaantunut neuleeni on hintava Samsoe & Samsoen neule! En ymmärrä miten se onkin päässyt siihen kuntoon vaikka muuten niin ihana päällä onkin. Päätin, että tänään kaupungille mennessäni haen Clas Ohlsonilta nypynpoistajan (virallinen nimi) – se kuulemma toimii!

Lähi Tapiola – Kalenterissa luki, että maksa koti- ja matkavakuutus, joten piti Googlailla vakuutusyhtiön sivuille ja kirjautua sisään. Olisi muuten kiva siirtää laskut automaattisesti verkkopankkiin mutta tälläkään kertaa en löytänyt Lähi Tapiolan sivuilta kohtaa, jota kautta sen saisi jatkossa sinne suoraan…

Avokado browniet on my way – Etsin aika paljon omia reseptejäni Googlen kautta. En nimittäin koskaan jaksa selailla blogissani reseptit kategoriaa, sillä on huomattavasti nopeampaa hakea haluamaansa hakukoneen kautta. Usein haen myös ihan Googlen kuvahaun kautta jos en yhtään muista, mitä kaikkea olen vaikka avokadosta tehnyt. Haulla avokado on my way löytyy liuta kuvia ja sitten niitä tekstejäkin, joiden joukosta myös jokunen resepti.

Kaikkeen tottuu ja sydän turtuu – Halusin kuunnella Päästä mut pois -biisin Suvi Teräsniskan esittämänä mutta en muistanut millään tuon biisin nimeä, joten hain sitä biisin sanojen avulla ja löytyihän se. On muuten aivan mielettömän kaunis kappale, varsinkin tuo Suvin versio.

Vaaka – Tällä kertaa oli kyse horoskoopeista, sillä halusin löytää vaa`an luonnehoroskoopin. Juttelimme nimittäin aiheesta ystäväni kanssa, joka hän on vaaka ja totesipa vielä, että ”sun miehet on kaikki vaakoja”. Osui muuten ihan oikeaan, hahah. Siksi alkoi oikeastaan kiinnostamaankin, että mikä siinä vaa`assa oikein on niin kiehtovaa…

Kaksonen ja vaaka – Seuraava haku koskikin jo sitten mitäs muutakaan kuin sitä, että kuinka hyvin oma tähtimerkkini sopii yksiin vaa`an kanssa. Se, mitä nyt sain irti, oli, että loistavasti toimivat yhteen! Tästä voi varmaan olla montaa mieltä, mutta kai tuo osittain paikkansa ehkä pitääkin? Joku niissä vaa`oissa sitten kai minua kaksosena viehättää.

Kahvilat Parkano – Perjantaina lähdetään siskoni kanssa ekstempore Pohjanmaalla käymään ja jäädään junalla Parkanoon, jossa vietetään muutama tunti. Etsinkin kivaa kahvilaa, johon voisin mennä läppärin kanssa töitä tekemään. Saa vinkata jos siellä asut ja tiedät jonkun kivan sekä viihtyisän paikan! Hyvä salaattilounas olisi plussaa.

Monki slip dress – Jälleen Googlailin Kallio kierrättää ryhmässä myynnissä olevaa mekkoa. Halusin lähinnä nähdä mekon ovh myyntihinnan sekä ylipäänsä sen, miten pitkä mekko on Monkin oman mallin päällä. En yleensä käytä lyhyempiä mekkoja mutta tässä oli sitä jotain kivaa särmää.

Amorinkaari – Googlailen aika usein näitä kirjoitusasuja ja tälläkin kertaa piti tarkistaa, että onhan se amorinkaari eikä aamorinkaari. Tämä oli siis sunnuntain kauneus postausta varten, jossa mainitsin käyttäväni erästä tuotetta amorinkaaren korostamiseen.

Paratiisihotelli Oliver – Voi apua! Tämän haun tein lauantaina, kun sattumalta jäin katsomaan kyseistä sarjaa ja vielä ohjelman alussa totesin Facessa ystävälleni kuinka tämä sarja mädättää aivot, mutta mites sitten kävikään… Minä koukutuin! Yksi syy tähän koukuttumiseen oli tuo Oliver, joka on vaan niin kuuma! Huh huh… Vaikka ei ehkä mikään järjen jättiläinen mutta se kroppa ja maskuliininen ulkomuoto. En vaan voinut enää kääntää kanavalta toiselle. :D

Jooga negatiiviset kokemukset – Viimeksi joogatunnilla ollessani ohjaaja puhui siitä, kuinka tietyt asamat saattavat esimerkiksi vaikuttaa tunne-elämäämme ja jotkut avata joitain kanavia kehostamme. Tunnin jälkeen jäin miettimään sitä, että mitä jos jooga avaisikin minussa jotain epämiellyttävää ja aikaan saisi esimerkiksi ahdistusta, pelkoa tai jotain muuta negatiivista. Tunnin jälkeen päädyinkin Googlailemaan joogan aiheuttamia negatiivisia kokemuksia. Lopputulos omassa päässäni oli kuitenkin se, että ehkä tuo tunti oli itselleni turhan syvällisen henkinen, sillä minulle jooga merkitsee ainoastaan henkistä rauhoittumista ja kehon fyysistä avaamista.

Alekoodi Wolt – Epätoivoisesti yritin etsiä josko Woltille olisi löytynyt jotain muuta alekoodia kuin se ”saat alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi” mutta eipä löytynyt! Wolt on nykyään välillä heikkouteni, sillä rakastan Fafasin ruokaa ja toisinaan lounasaikaan tuolta tilaaminen kieltämättä houkuttaa. Kuljetusmaksu, kun on silloin vaan 2 €, mikä on aika käypä hinta siitä, että saa tyydytyksen falafel himoihinsa.

Keinu sanat – Jenni Vartiaisen esittämänä Keinu on jäänyt suorastaan soimaan päähän, joten olihan ne sanat vielä pakko erikseen Googlata. Itse asiassa ensimmäistä kertaa kuuntelin kyseisen biisin sanoja ajatuksella ja ymmärsin biisin jotenkin ihan eri tavalla kuin olen sen aikaisemmin ymmärtänyt.

Helsinki Design School – Googlasin kyseistä koulua ja sen tarjontaa – lähinnä siis opintolinjoja ja kokonaisuuksia. Monta mielenkiintoista väylää, joiden suhteen on pakko sanoa, että alkoi kyllä kiinnostamaan!

Päänsärky kuukautisten aikana – Taas viime viikolla menkkojen aikaan kärsin useamman päivän kestävästä päänsäryistä, jonka vuoksi asiaa tuli Googlailtua. Koska nuorempana näin ei ollut, mitä ilmeisemmin tuokin tosiaan liittyy siihen, että PMS -oireet pahenevat iän myötä. Tuo päänsärkyhän ei ole sellaista hallitsevaa vaan oikeastaan enemmänkin taustalla olevaa jatkuvaa jomotusta, mikä häiritsee arkitoimia ja johon ei tosiaan Buranatkaan tunnu auttavan.

Laitetaan riisi keittymään – Mietin aina kerta toisensa jälkeen voiko noin sanoa? Tai, että onko keittymään oikeasti sana? Mikä olisi asian ilmaisemiselle parempi muoto? Laitetaan riisit kattilaan valmistumaan? En vaan osaa!

Dr. Martens kokoluokitus – Merkin maiharit olisivat haaveissa, joten Googlailin hieman kokoluokituksia. Lopputulos oli se, että ilmeisesti kokoluokitus hieman reilumpaa, jolloin kannattaa valita se koko jota tavallisesti käyttää tai mahdollisesti puoli kokoa pienempi.

Logoterapia – Logoterapiaan törmäsin tutkiessani erilaisia terapiamuotoja. Googlen avulla minulle selvisikin, että logoterapiassa on kyse terapiamuodosta, joka on ns. toivon terapiaa. Sen mukaan ihmisyys on elämänmyönteistä ja lohdullista. Vaikka menneisyydessä olisi tapahtunut mitä tahansa, se ei määrittele tulevaisuuttamme.

Ylivalottuneen taustan korjaaminen Lightroom – Valokuvatessa varsinkin ulkona käy välillä niin, että tausta ylivalottuu. Tuon taustan korjaaminen on mielestäni niin hankalaa, joten piti oikein hakea apua Googlen avulla. Käytän muokkaamiseen Lightroomia mutta edelleenkään en varmastikaan osaa hyödyntää kaikkea, mitä tuo ohjelma tarjoaa.

Helsingin kansanopisto – Tuli kurkattua kursseja, tosin suurin osa onkin jo alkanut – ehkä sitten kevätlukukaudella mukaan? Kansanopisto on kyllä edukas tapa oppia uutta.

Mitäs sanotte Googlehauistani? Oliko outoja vai oletteko ehkä hakeneet viime aikoina samoja asioita? :)

Kuvat: Iines / Edit: minä

Puhumisen tärkeys

Aihe nousi pintaan mielessäni muutama päivä sitten, kun pohdin sitä, millainen vaikutus on asioiden ääneen sanomisella – niiden kaikista kipeimpienkin. En oikeastaan aikaisemmin edes ymmärtänyt, että sisälläni on paljon sellaista, jota en ole koskaan ääneen kenellekään sanonut. Lähinnä siis niitä arkoja ja minua satuttaneita asioita, joista olen kyllä päiväkirjaani kirjoittanut ja osaa tänne blogiinkin raottanut mutta en koskaan ääneen sanonut. Tämä on tavallaan hämmentävää, sillä olen aina ajatellut, että kirjoittaminen voi olla yhtä terapeuttista ja voin sen avulla ikään kuin sivuuttaa asioista puhumisen, sillä onhan kirjoittaminenkin tavallaan puhetta vaikkakin sisäistä sellaista. On totta, että kirjoittaminen on yksi muoto käsitellä mutta se ei korvaa puhumista. Oikeasti niin pieni asia, jolla on aivan mielettömän suuri merkitys!

Meistä jokainen kantaa aivan varmasti sisällään jotain sellaista, jota häpeää tai joka aiheuttaa itsessä jopa inhoa tai ylipäänsä hyvin ristiriitaisia tuntemuksia. Nuo ovat taakkoja, joita ei ole välttämättä helppo sanoa kenellekään – ei edes sille parhaimmalle ystävälleen tai kumppanilleen. Ymmärsinkin vasta, että sisälläni on aika paljonkin tuollaista puhumatonta tuskaa jota en ole vaan saanut kanavoitua ulos. Kun sain purkaa edes pienen osan niistä haavoistani tässä taannoin, koin jonkinlaisen vapautumisen. Nyt jälkikäteen olenkin miettinyt, että voiko olla todellista kuinka oloni helpotti yhdellä suun avauksella? Kun mietin kuitenkin, miten pitkään minulla on ollut niin paha olla ja yhdessä hetkessä tuo kaikki alkaakin prosessoitumaan – aika ihmeellistä.

Puhuminen todella vapauttaa. Se, että sanoo asioita ääneen ja myöntää rikkinäisyytensä jossa ei ole muuten mitään hävettävää. Totuus on se, etten voi enää puhua minkään muun terapiamuodon puolesta yhtä paljon kuin puhumisen. Puhumisen kautta tulevat helpommin ulos myös ne padotut tunteet ja nimenomaan se taakka, joka sisimmässä painaa. Joskus se, että pystyy puhumaan satuttaneista asioista saattaa viedä kuukausia tai vuosiakin mutta tärkeintä on se, että jossain kohtaa noita alueita lähtee avaamaan. Eikä aina tarvita edes niitä vastauksia tai selityksiä sille, miksi tunnet näin tai noin, vaan ihan yksinkertaisesti se ääneen sanominen juuri sillä tunteella kuin sinusta luontaisesti tulee ulos, saattaa vapauttaa. Ainakin omalla kohdallani kävi näin. Tällä hetkellä katsonkin tuota itseäni vielä kuukausi takaperin jotenkin aivan eri mielellä. Näen tuskani ja sen, mikä sisälläni on tehnyt hallaa mutta nyt yksinkertaisesti olen rauhallinen ja ymmärrän.

Nyt tajuan konkreettisesti sen, että minun on jatkossa vaan opeteltava puhumaan asioista, jotka painavat ja nimenomaan heti eikä hetken päästä. Teen aivan liian paljon sitä, etten puhu huolistani vaan ennemminkin keskityn muiden ihmisten elämäntilanteisiin ja tuntemuksiin. Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin mutta itselleni on tosiaan luontainen tapa miettiä asioita ensin yksin – hautoa ja pohtia niitä (joskus liiankin pitkään), kunnes jossain kohtaa sitten puhun niistä ehkä niille lähimmille ystävilleni. Kuitenkin se kaikista pahin rikki oleminen ja hajoaminen – se kaikki tapahtuu jostain syystä aina yksin. Ja itse asiassa kaikista pahimmilla hetkilläni olen aina halunnutkin olla yksin – tai en välttämättä edes sisimmässäni halunnut mutta päättänyt näin.

Puhuin aiheesta ihan vasta siskoni kanssa ja hän tunnisti tuosta myös itseään mutta sanoi viisaasti, että hänen on vaan ollut pakko opetella puhumaan asioista. Se, että yksinkertaisesti opettelee pitämään omia murheitaan tärkeinä, eikä ajattele niiden olevan ”vaan” minun huoliani. Tuossa on totuuden siemen, joka on vietävä ajatuksen tasolta ehdottomasti käytäntöön. Tokikaan tuo ei tapahdu sormia napsauttamalla sillä meillä ihmisillä on tietynlaisia käyttäytymismalleja mutta se, että kiinnittää asiaan huomiota on jo aika iso askel kohti parempaa. Itse, kun toivoisin, että tämä olotila ja fiilis joka nyt vallitsee tulisi jatkumaan. Se on sellainen joku huojentunut, helpottunut, kevyt ja vapaa olotila – ihan kuin harteiltani olisi lähtenyt isokin repullinen kuonaa.

Tästä aiheesta kirjoittaminen tuntuu juuri nyt tärkeältä muistutukselta paitsi itselleni myös teille muille, joille puhuminen on vaikeaa. Halusin jakaa oman kokemukseni, joka on ollut hyvin voimaannuttava. Sen kautta oivalsin jotain tärkeää, johon minun tulee jatkossakin pyrkiä.

Ylipäänsä puhuminen ja avoin kommunikointi kaikissa ihmissuhteissa on niin merkityksekästä. Jos mietitään historiaamme, on siellä aivan varmasti monellakin ihmissuhde tilanteita, joissa puhuminen on jätetty sikseen. Ainakin omalla kohdallani nimenomaan suurin osa niistä taakoista johtuu juurikin tuosta – puhumattomuudesta. Siitä ettei ole saanut tuotua julki sitä kaikkea, mitä haluaisi julki tuoda, koska ilmapiiri ei ole sitä esimerkiksi sallinut. Tuosta kehkeytyykin sitten pikkuhiljaa taakka, joka kasvaa kasvamistaan, koska sitä ei pääse ulos päästämään ja kappas – kierre onkin valmis. Onneksi elämässä tulee aina välillä näitä ahaa elämyksiä, jolloin taas ymmärtää jotain tärkeää.

Onko muilla vastaavia kokemuksia puhumisen voimasta? Tai koetteko ylipäänsä samaa, että pidätte herkästi vaikeat asiat itsellänne ja koette ne nimenomaan omiksi taakoiksenne?

Kuvat: Taru / Edit: minä