Avain hehkuvaan meikkipohjaan

Jo jonkun aikaa olen käyttänyt meikkini alla ainoastaan tietynlaisia päivävoiteita. Se, mikä näitä päivävoiteita yhdistää on hehku, jonka voide jättää iholle levityksen jälkeen. Tuosta Nivean Cellular Perfect Skin ”ihmevoiteesta” mainitsin blogissani jo aikaisemminkin mutta todella paljon vastaava tuote löytyy myös Joe Blascolta. Tällä hetkellä käytänkin aina jompaakumpaa voiteista silloin, kun tiedän meikkaavani. Voiteet nimittäin takaavat iholle todella kauniin hehkun, jonka myötä myös kevyt meikki iholla suorastaan kuultaa.

Vaikka voisi ehkä kuvitella, ettei ole väliä minkä voiteen meikin alle levittää, on sillä mielestäni aika isokin merkitys. Itse ainakin huomaan selkeän eron myös meikissä riippuen nimenomaan meikinalusvoiteesta. Jos pohjalla on hehkua antava tuote, näkyy se ihosta meikinkin läpi. Itse asiassa tuolloin koko meikkikin näyttää raikkaammalta, sillä ihoa ei tarvitse piilottaa vaan se hehkuu. Myös meikkipohjan levittäminen on huomattavasti helpompaa jos pohjustusvoide on juuri oikeanlainen meikinalusvoiteeksi. Vääränlainen tuote lähtee herkästi rullautumaan eikä toimi meikkivoiteen kanssa. Ehkä pieniä juttuja, joilla on kuitenkin vaikutuksensa. Itse siis ainakin ehdottomasti suosittelen hankkimaan oman hehkua antavan päivävoiteen meikinalusvoiteeksi, jota käyttää aina silloin, kun on tarkoitus meikata.

Kuten tosiaan mainittu, käytössäni on tällä hetkellä kaksi tuotetta, joita vaihtelen meikin alla. Toinen on *Joe Blascon Radiance Revealing Cream, joka on myös anti-age tuote. Tämä voide sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, jotka ovat nimenomaan sen kuulaan meikkipohjankin salaisuus! Jo pelkkä voide antaa iholle todella kauniin hehkun, joka kasvoilla voi hyvin suunnata kaupunkiin tai ylipäänsä kodin ulkopuolelle. Valoa heijastavien pigmenttien lisäksi voide sisältää mm. hyaluronihappoa, kofeiinia, spirulina maximaa, mikropeptidejä sekä karitevoita. Voide on ihanan tuntuinen iholla, riittävän paksu mutta ei kuitenkaan liian tuhti meikin alle. Pidän todella paljon sen koostumuksesta ja samaan aikaan lopputuloksesta, joka iholle voiteen myötä syntyy.

Toinen suosikkini on *Nivean Cellular Perfect Skin, josta tosiaan olen maininnut blogissani jo aikaisemminkin. Kuten yhden ystäväni kanssa voidetta kutsumme, se on Chanelia Nivean purkissa. Voide antaa iholle aivan uskomattoman hehkun, joka säilyy myös meikin levityksen jälkeenkin. Toki suosittelen, että jos meikinalusvoide on hohtava, kannattaa käyttää mahdollisimman minimaalisesti peittävää meikkivoidettakin jos vaan mahdollista. Itselläni on käytössä tällä hetkellä Lumenen sävyseerumi, joka on omalle iholleni aivan paras sillä peitettävää ei juurikaan ole. Jos taas ilmaantuu finnejä tai epäpuhtauksia, tykkään peittää ne erikseen peitevoiteella. Olen ylipäänsä vuosien varrella huomannut, että mitä vähemmän ihoaan peittää, sitä kauniimmalta se näyttää. Nykyään olen myös otsan kanssa aika tarkkana ja pyrin välttämään nimenomaan juonnekohtiin meikkivoiteen levitystä, sillä se vaan antaa turhaan tunkkaisen fiiliksen tuolle ihoalueelle.

Etenkin näin talvella iho on usein hieman samea ja hehku saattaa kadota pakkasilmojen saavuttua. Toki kokonaisuus vaikuttaa paljon, eli se miten paljon liikumme ja kuinka syömme mutta myös kosteusvoiteella voi vaikuttaa siihen ihon pintakerroksen ulkonäköön. Kun kosteusvoide on hehkuva, antaa se iholle ilmeen joka luo nimenomaan silmälle ehkä pientä illuusiotakin. Pakko ainakin omakohtaisesta kokemuksesta sanoa, että ne kerrat jos olen levittänyt mainitsemistani voiteista toista iholle ihan sellaisenaan tai meikin alle, olen poikkeuksetta saanut kehuja raikkaasta ja hehkuvasta ihosta/meikistä. Myös itse huomaan todella selkeän eron, jonka vuoksi halusin aiheesta kirjoittaakin. Toivoisin, että ihmiset oivaltaisivat myös meikinalusvoiteen tärkeyden meikkipohjaa tehtäessä sillä se niin usein jää meikkivoiteen varjoon. Haetaan mahdollisimman kevyttä meikkivoidetta, kun todellisuudessa kannattaisi kiinnittää huomiota siihen lähtökohtaan, eli tilanteeseen ennen meikkiä.

Molemmille mainitsemilleni tuotteille tosiaan iso suositus jos etsit hehkuvaa ja kuulasta meikinalusvoidetta! Nivean voide on se ns. pihistä vaihtoehto, kun taas Blascon suhteen voisi puhua jo pienestä panostuksestakin.

Onko kumpikaan tuotteista ehkä teille entuudestaan tuttu? Tai oletteko huomanneet saman kuin minä, että meikinalusvoiteella on merkitystä?

PS. Tähän loppuun haluan vinkata teitä FitFashion bloggaajien omasta blogista nimeltä Parempaa Oloa. Kirjoitin sinne ihan vasta kylmien ilmojen ihonhoidosta ja tulen vierailemaan vieraskynänä blogissa myös jatkossakin. Jos tuo postaukseni ihonhoitoon liittyen on mennyt syystä tai toisesta ohitse, niin se kannattaa kurkata täältä!

 

*Tuote sponsoroitu

Oi aurinko aurinko

* Postaus toteutettu yhteistyössä NIVEAn kanssa

Muistatteko, kun viikon alussa vinkkasin teille NIVEAn aurinkotapahtumasta, joka järjestettiin keskiviikkona Helsingin Hietsussa? Keskiviikko taisi olla viikon ”surkein” päivä auringon puolesta mutta mikä oli mukava huomata, kyllä rannalla silti riitti väkeä! Itse olen tainnut Hietsussa viimeksi aurinkoa ottaa vuosia sitten mutta näemmä biitsi toimii hienosti edelleen. :)

Itse saavuin tapahtumapaikalle vasta iltapäivästä, suunnilleen puoli viiden aikaan. Rannalla odotti NIVEAn aurinkoasema ja tiimi iloisia promotyttöjä. Vaikka aurinko ei tuolloin enää paistanut, ihmisten iloisuus sai kieltämättä aurinkomielelle. Tapahtumateltassa oli NIVEAn tuotteiden lisäksi myös se UV-kamera, josta teille aikaisemmassa postauksessa mainitsinkin (postaus täällä). Itselleni kokemus kameran edessä oli aivan ensimmäinen ja olikin mielenkiintoista nähdä itsensä hieman eri värisenä ja saada syy näihin värieroihin. Tapahtumapaikalla nimittäin rasvailin kasvoihini täpliä aurinkovoiteilla ja UV-kamera osoitti kuinka suuri ero on suojaamattomalla iholla ja iholla, joka on suojattu. Huhhuh. Säikähdin oikein kuinka ”alaston” iho onkaan auringon edessä jos rasvaa ei käytetä. Myös suojakertoimen paksuus näkyi kamerassa selkeästi, mitä paksumpi voide sitä tummempi suojakerros. Myös rasvan määrällä oli selkeä vaikutus suojaukseen. Jos sipaisin sitä huolettomasti, näkyi kamerassa kuinka heikko ja epätasainen suoja oli. Kun taas rasvasin kasvoja huolellisesti ja runsaasti, oli suojaus selkeästi ihan eri tasoa! Itsekin siis monasti rasvat iholle vaan huitaisseena voin sanoa, että kyllä tämä pysäytti miettimään.

IMG_9592-002IMG_9550-002IMG_9585IMG_9591IMG_9569-001

Olen muutenkin viime aikoina yhä enemmän ja enemmän miettinyt auringossa oleilua, sen plussia ja miinuksia. Tämä johtunee siis omasta ikääntymisestä ja ihon vanhenemisprosessi, joka on arvatenkin kiihtynyt pikkuhiljaa tässä vuosien saatossa. Mietityttää etenkin se, miten paljon auringolle altistuminen ihoa vanhentaa. Olen periaatteessa sitä mieltä, että koska Suomessa saamme nauttia auringosta hyvin vähän vuodessa, ei kesäisin ole missään nimessä syytä vältellä sitä (ellei vartavasten halua). Tämän oleskelun mahdollistavat aurinkovoiteet, ilman niitä ei tokikaan auringossa aikaa kannata edes harkita viettävänsä. Maissa, joissa aurinko taas porottaa 365 päivää vuodesta, voidaan puhua jo oikeasti siitä onko se auringossa oleminen enää terveellistä. Mutta niin, mielipiteitä asiaan saattaa olla useitakin. Toiset välttävät aurinkoa kaikin mahdollisin keinoin, toiset taas palvovat minkä ehtivät. Itse lukeudun varmaan jonnekin sinne välimaastoon…

Rakastan kyllä aurinkoa ja kesä on lempi vuodenaikani. Ulkomailla käyn muutamia kertoja vuodessa, joista ainakin yksi viikon reissu on aina ns. aurinkoloma. Eli loma kohteeseen, jossa paistaa valehtelematta joka päivä. Ennen saatoin maata rannalla vaikka seitsemän päivää ja esimerkiksi kuusi tuntia päivästä. Tuo on aika hurja määrä! Nykyään auringonottoni on muuttunut siinä mielessä, että paikallaan jaksan maata ihan maximissaan kaksi tuntia. Mieluummin pikkuhiljaa väriä pintaan, kuin ahnehtien. Pään ja hiukset suojaan ehdottomasti, sekä lisäksi tietenkin rasvaan ihoni huolellisesti riittävän korkealla suojakertoimella. Kerrointen valinnassa kannattaa toki huomioida oma ihotyyppi ja aika jonka aikoo oleilla auringossa. Toisille sk kymmenen on aivan liian vähän ja toiset taas voivat helposti käyttää jopa pienempiä kertoimia. Se harhaluulo kannattaa kuitenkin unohtaa, että rusketus tarttuisi huonommin pienellä kertoimella, ei nimittäin pidä paikkansa!

IMG_95402015-08-12

Kuten jo viime postauksessa mainitsin, NIVEAn tuotteet ovat olleet aurinkovoide suosikkejani jo useamman vuoden ajan. Tasainen ja kaunis rusketus on niillä taattu, ilman palovammoja. Valikoimista löytyy suojakertoimia ihan sinne 50 saakka, joten herkkähipiäisimmillekin löytyy varmasti se oikea voide.

Mites teidän suhtautumisenne aurinkoon ja auringonottoon, onko se muuttunut vuosien saatossa?

Nyt suojakertoimet päälle ja aurinkoon, ihanaa lauantaita! :)