Edullinen asteittain päivettävä

Itselleni päivetys on ympäri vuotuinen juttu. Haluan, että ihoni on aina edes pienesti ruskettunut ja sen vuoksi suosinkin paljon itseruskettavia. Dubain jälkeen iholla koreilee edelleen bikinirajat mutta silti tahdon ylläpitää kevyttä väriä vartalollani ja itseruskettavat ovatkin nyt taas käytössä. Talvisin tykkään suosia voidemaisia ruskettajia, koska iho on kuivempi ja voidemainen tuote nyt vaan tuntuu kylmillä ilmoilla jotenkin ihoystävällisemmältä. Tällä hetkellä käytössä onkin edullinen vaihtoehto, joka oli muuten aivan sattuman varainen löytö taannoiselta Stockan vierailulta!

sunkissedsunkissed

En tiedä onko moni kuullut koskaan merkistä Sunkissed, mutta itse en tosiaan ollut ennen kuin riskillä nappasin purkin tuossa taannoin Stockmannilta matkaani. Menin alun perin ostamaan vanhaa suosikkiani Vita Liberatan asteittain päivettävää, kun sen paikka hyllyllä tietenkin ammotti tyhjyyttään. Jotain voidemaista päivettäjää oli kuitenkin saatava, joten mukaan lähti oikeastaan ihan pelkän purkin ja edullisen hinnan perusteella Sunkissed Gradual Tan sävyssä medium/dark.

Kyseessä on tosiaan kevyesti vartalon ihoa päivettävä tuote, jonka tuoksu on muuten ehkä maailman kaikista itseruskettavista parhain! Kookoksen sekä hiekan sekoitus toimii ainakin omaan nenääni erinomaisesti ja tästä voiteesta tulee todella olo kuin olisi hiekkarannalla levittelemässä aurinkovoidetta. Ihanan tuoksunsa lisäksi voide yllätti kosteuttavuudellaan (hieman paksumpi koostumus) sekä kivalla värisävyllään. Yhtään laikkua ei näkynyt ihollani levitettyäni voiteen edellisenä iltana iholle ja tuntui kuin olisin maannut yhden päivän lisää auringossa. Ihollani on nyt tosiaan pientä pohjaa, joten en tiedä kuinka voide toimii täysin valkoiseen ihoon mutta veikkaisin, ettei ainakaan kovin huonosti! Tuotteesta on olemassa myös light/medium sävy, jota suosittelen kaikille erityisen vaaleahipiäisille.

sunkissed

Voide on tosiaan koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä saakin levitellä iholle vähän pidempään kuin monia vastaavia. Tällä tarkoitan siis sitä, että iho jää valkoiseksi ellet kunnolla imeytä sitä ihoon. Plussapisteet annan muuten vielä siitäkin, että voide kuivuu todella nopeasti! Useissa asteittain päivettävissä on se, että niiden kuivumista saa odotella ja silti iholle jää tahmainen fiilis – tämä toimii täysin päinvastoin. Iho ei tosiaan jää yhtään tahmaiseksi vaan rasva imeytyy sataprosenttisesti ihoon. Ei ole siis mikään ongelma levittää tuotetta vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa jos käy kuten minulle, että muistaa sen itseruskettavan aina vasta siinä kohtaa, kun on aika mennä nukkumaan…

Näitä asteittain päivettäviä voiteita kuluu käytössä sen verran runsaasti, että olipas oikein mukavaa löytää vaihtoehtoinen tuote pari kymppiä maksavalle Vita Liberatalle. Muistaakseni tämän voiteen hinta oli siis alle kymmenen euroa ja mielestäni se on jo aika passeli hinta voiteelle, joka kuitenkin kuluu käytössä suhteellisen nopeastikin. Eipähän ainakaan kirpaise muutaman viikon päästä hakea uutta tuubia, kun hinta pyörii noinkin mukavissa lukemissa! Siispä monellakin tapaa plussapisteet tälle voiteelle ja ainakaan näin ensimmäisen tuubin käytön aikana mieleeni ei tule yhtään miinustakaan. Tuo on itse asiassa aika harvinaista, sillä suurimmassa osassa itseruskettavia on aina jotain… Tai no, valkoiset lakanat eivät kylläkään pysy sataprosenttisen valkoisina mutta enpä ole muuten vielä koskaan törmännyt itseruskettavaan, josta ei tulisi yhtään väriä lakanoihin…

sunkissed

Mahtaako kyseinen itseruskettava olla teistä monelle tuttu? Tai onko kenties suositella jotain uusia voidemaisia tuotteita, jotka olette hyviksi havainneet?

Rusketusjuttuja

Kesä lähenee kovaa kyytiä ja rusketukseen liittyvät asiat tulevat yhä ajankohtaisemmiksi. Kirjoittelin jo aikaisemmin talvella siitä, kuinka suosin kesään valmistautumisessa mm. aurinkokapseleita. Olen syönyt nyt niitä tänä vuonna jostain helmi-maaliskuusta lähtien ja aijon popsia ainakin syksyyn saakka. Se miksi näin teen, on viime kesän erinomaiset rusketustulokset. Olen nimittäin 100 % varma, että kyseiset kapselit olivat osasyy erinomaiseen päivetykseen. Eikä pelkästään ne kapselit, jaan tässä postauksessa omat rusketusvinkkini!

Mulla on aina ollut hieman paksumpi iho kropassa, eli en ole mitään herkkäihoisinta sorttia. Kasvoissa sen sijaan on aika ohut iho, vaikka sekin normaali. En pala helposti ja saan väriä aina ihan mukavasti. Kuitenkin toissa kesänä sain jonkunlaiset reaktion, en tiedä johtuiko se uusista aurinkorasvoista vai mistä, mutta sain aurinkoihottumaa koko kehooni ja ruskettumisen sijaan ihoni vaan kutisi ja poltteli. Säikähdin tuota todella pahasti ja jouduin loppuloman välttämään aurinkoa. Noh, viime kesään aloin valmistautumaan ajoissa pelonsekaisin tuntein, aurinkoihottumahan nimittäin uusii todella helposti…

IMG_5518-002

Aloitin aurinkokapseleiden syönnin tosiaan varhain keväällä ja otin myös porkkanat, sekä spirulinan osaksi ruokavaliotani. Silloin en itseasiassa edes miettinyt spirulinan vaikutuksia rusketuksen suhteen, kunnes tajusin ne vasta myöhemmin. Kävin myös solariumissa muutaman kerran toukokuussa, mikä myös se hieman totutti ihoa siihen mitä tuleman pitää. Koko kesän lopputulos oli täydellinen bruna, syvä ja ihanan ruskea ilman palamisia tai ihottumaa.

Elikkä, kiteytettynä jos haluat hyvän rusketuksen, syö aurinkokapseleita ja käytä spirulinaa. Porkkanoistakaan ei liene haittaa. Toki rusketuksen laatu on kiinni paljon ihotyypistä ja siitä, millainen alttius sinulla on saada väriä. Uskon kuitenkin, että tätäkin puolta pystyy edesauttamaan juurikin hyvillä esivalmisteluilla. Itselläni on tänä vuonna käytössä Hankintatukulta saadut BETAMAX -kapselit, joissa on beetakaroteenia 6 mg/tabletti. Spirulinahan sisältää betakaroteenia 375 mg/100g mikä on 3900 % enemmän kuin porkkanassa. Tuo on aika hyvä määrä jos miettii, että käyttää spirulinaa säännöllisesti.

IMG_5525-002

Yksi asia jonka olen myös huomannut on se, että olen nykyään ihonväriltäni jatkuvasti hieman ruskea. En nyt siis tarkoita mitään auringon päivettämää rusketusta mutta sellaista pientä brunaa. En ole käyttänyt vartalossa itseruskettavia enää reiluun vuoteen, enkä tule käyttämäänkään. Kasvoille käytän kyllä säännöllisesti päivävoiteen seassa mutta sekin on enemmän sellaista pientä asteittain päivettävää (eikä mielestäni kyllä juurikaan näy ihossa). Eli siis olisiko spirulinalla ja porkkanoilla vaikutuksensa ihan ilman aurinkoa? Toki nyt kehissä ovat myös nuo kapselit joten voipi olla, että iho on sen vuoksi hieman ruskeampi. En tiedä mutta kelpaa!

Niin ja vaikka tässä nyt rusketuksesta vaahtoankin, suhtaudun kuitenkin nykyään aika eri tavoin asiaan kuin vaikka muutama vuosi sitten. Aikanaan olin tosiaan itseruskettavien suurkuluttaja ja ajatusmaailma siitä minkä värinen iho on kaunis ja normaali oli aika hakoteillä. Mitä ruskeampi, sen parempi. Tänä päivänä ihailen paljon vaaleampaa ihoa, vaikkakin onhan se kiva kesällä päivettyä. Päivetyksen tulee kuitenkin olla ns. luonnollista ja sellaista, joka ei lähde kulumalla lakanoihin tai hikoile auringossa veks. Toisin sanoen, itseruskettavat ovat nykyään historiaa omalla kohdallani ja pidän niiden käyttöä ehkä vähän sellaisena ”likaisena” juttuina. Rusketus on ehdottomasti yksi niistä asioista, joka voi sokaista ilmismielen ja silmän.

IMG_5535-001

Yllä on muuten kuvaa tämän hetken ihoni tilanteesta ja tätä kuvaa ei siis ole mitenkään muokattu. Blogini kuvissa saatan näyttää usein aika kalpealle, kun lisään kuviin valoa joka luonnollisesti sitten vaalentaa koko kuvan värimaailmaa ja täten myös ihoani. Luonnossa olen kuulemma ”kivan päivettynyt” ollut koko talven, heheh. Eli tosiaan täällä liputetaan kyllä vahvasti luonnollisten rusketuskeinojen puolesta! Vaikkakin heti tuon lauseen perään pakko sanoa, että varmasti pari solkkukertaa aijon tässä ennen kesää napata! :D

Joko te olette aloittaneet ”rusketusvalmistelut” kesää silmällä pitäen?