Luonnollinen päivetys kasvoille

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen iän myötä tullut hyvin varovaiseksi, mitä tulee kasvojen päivettämiseen auringon allaMyönnän että kyllä Malediiveilla makasin aika huolettomasti auringossa ja vaikka käytin korkeita kertoimia, en voinut olla miettimättä miten niinkin kuumassa auringossa makaaminen kasvojeni ihoon vaikuttaa. Huomaan nimittäin omissa kasvoissani sen, ettei aurinko tee ihostani enää nykyään mitenkään erityisen hehkeää, vaan parhaimmillaan ihoni hehkuu ilman auringosta hankittua rusketusta. Viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut saamaan auringosta myös pigmenttiläiskiä, jotka tulevat etenkin silmien alusiin ja joudun niitä sitten peittelemään. Siispä jos oikein rehellinen olen, en tykkää ruskettaa kasvojani yhtään. Ulkomailla ollessa kasvot joutuvat luonnollisestikin auringolle alttiiksi mutta kyllä olen paljon auringossa oleilua vähentänyt ja se miksi näin, johtuu puhtaasti siitä etten koe sitä tarpeelliseksi. Koska on olemassa hyvät itseruskettavat tuotteet, tuntuu suorastaan typeryydelle riskeerata kasvojen herkkä iho ennenaikaiselle vanhenemiselle.

Tykkään tosiaan käyttää kasvoihini itseruskettavia huomattavasti enemmän kuin maata auringossa. Olenkin kokeillut useammat erilaiset kasvojen itseruskettavat ja löytänyt useita suosikkeja. Esimerkiksi Chanelin itseruskettavaa on löytynyt kaapistani jo pitkään – samoin Eco by Sonyan päivettävää kasvovettä. Molemmat toimivat iholleni loistavasti mutta siitä huolimatta olen aina utealias uusienkin tuotteiden suhteen. Viime kuukausina olen törmännyt siellä täällä kehuihin Swiss Clinicin* itseruskettavasta hoitorutiinista, jonka vuoksi päätinkin tarttua tilaisuuteen kun heiltä tarjottiin minulle mahdollisuutta kokeilla kyseistä päivetysrutiinia. Koska Swiss Clinicin iholle ihmeitä tekevää mikroneulaustakin harrastan (tulen kirjoittamaan siitäkin lähiaikoina), kiinnostuin myös heidän itseruskettavista tuotteistaan!

Swiss Clinicin päivetysrutiiniin kuuluu siis kaksi tuotetta, itseruskettavat tipat sekä laput. Alkuun olin kieltämättä hieman skeptinen koska olin kuullut tuotteista paljon – ehkä jopa hieman liikaakin. Mietin, onko lukuisien kaupallisten yhteistöiden takana aidosti hyvä tuote vai pelkkä markkinointikampanja mutta pakko myöntää, että nyt yllätyin kyllä positiivisesti! Ensinnäkin molemmat itseruskettavat ovat parabeenittomia sekä alkoholittomia. Tuoksu on miellyttävän raikas eikä laisinkaan itseruskettavalle tyypillinen. Tuotteiden käytön jälkeen tunne iholla on kosteutettu ja minulle ainakin tuli fiilis siitä, että nämä ovat laadukkaita ja uskallan niitä hipiääni imeyttää. Itseruskettavien kanssa kun ei aina tosiaan ole tullut sitä tunnetta, että etenkään kasvoille suunnatut tuotteet olisivat riittävän hoitavia… Myös lopputulos on kaunis – jo yhden käyttökerran jälkeen ainakin omassa ihossani riittävän päivettynyt!

Nyt moni varmaan ihmettelee, että mikä tämä ”hoitorutiini” sitten oikein on, että miksi päivetyksen loihtimiseen ei riitä ainoastaan yksi tuote? No minäpä kerron hieman lisää siitä, miten homma etenee…

ILTA:

Iltaisin kasvojen iho pyyhitään ihonpuhdistuksen jälkeen Swiss Clinicin Self Tan -lapulla*. Omiin kasvoihini on riittänyt yksi lappu ja olen saanut sillä kauniin lopputuloksen. Kun kasvot on pyyhitty lapulla, odotellaan hetki – ehkä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen kasvoille levitetään normaalisti seerumi sekä yövoide. Mielestäni tämä kuulostaa järkevämmältä järjestykseltä mutta kuulemma lopputulos onnistuu vaikka tekisit sen käänteisessäkin järjestyksessä, eli kosteuttaisit kasvosi puoli tuntia ennen lapulla pyyhintää. Tuote ei millään tavalla tahraa eikä tyynyliinani ole ollut aamuisin likainen. Pelkoa laikuista ei myöskään ole kunhan kasvot pyyhkii lapulla tasaisesti – kuin kasvovettä levittäisi. Aamuisin peilistä on katsonut kauniisti päivettynyt nainen ja lopputulos on ollut erittäin hehkeä.

AAMU:

Aamulla tavallisen puhdistusrutiinin yhteydessä tiputan päivävoiteen joukkoon yhden tipan Swiss Clinicin itseruskettavia tippoja*. Toisinaan levitän voiteen alle myös seerumin mutta en aina – tämä vähän päivästä ja ihon tilanteesta riippuen. Kun voide on levitetty kasvoihin, annan ihon olla rauhassa ja voiteen imeytyä. Pikkuhiljaa päivän mittaan lopputulos syvenee entisestään ja tuo yön rutiini tehostuu. Minun ihoni ei kaipaa rutiinin toistoa toisena iltana ja aamuna peräkanaa, koska jo yhdenkin hoitokerran jälkeen olen päivettynyt. Tämä on toki makuasia ja ehkä ihotyypistäkin kiinni. Omaani tarttuvat itseruskettavat tuotteet aika hyvin vaikka sävyn kesto ei välttämättä olekaan se parhain. Käytän ihooni sen verran erilaisia tuotteita ja puhdistan välillä jopa keskellä päivääkin, että ehkä senkin vuoksi päivetys herkästi ikään kuin kuluu pois.

Kyseinen hoitorutiini on tosiaan erittäin toimiva ja voin sitä lämmöllä suositella! Iholla on jatkuvasti kaunis päivetys johon olen itse jopa hieman koukuttunut. Tämän helpommaksi ei voi kyllä kasvojen päivettäminen mennä. Ja jos haluat säästää, eli käyttää ainoastaan yhtä tuotetta niin oma suositukseni ovat itseruskettavat laput, ehdottomasti. Niin käteviä ja koska eivät muuten ole nestettä, helppo ottaa käsimatkatavaroihin matkalle mukaan!

Jos innostuitte näistä päivettävistä tuotteista, sain alekoodin JUTTA20 jolla saatte -20 % alennuksen tilauksen loppusummasta Swiss Clinicin verkkokaupassa*. Alekoodi on voimassa kolmen kuukauden ajan.

Ja jos heräsi kysymyksiä tai teillä on omakohtaisia kokemuksia tuotteisiin liittyen, niin kommentoikaahan ihmeessä?

 

*Tuotteet testiin saatuja

Edullinen asteittain päivettävä

Itselleni päivetys on ympäri vuotuinen juttu. Haluan, että ihoni on aina edes pienesti ruskettunut ja sen vuoksi suosinkin paljon itseruskettavia. Dubain jälkeen iholla koreilee edelleen bikinirajat mutta silti tahdon ylläpitää kevyttä väriä vartalollani ja itseruskettavat ovatkin nyt taas käytössä. Talvisin tykkään suosia voidemaisia ruskettajia, koska iho on kuivempi ja voidemainen tuote nyt vaan tuntuu kylmillä ilmoilla jotenkin ihoystävällisemmältä. Tällä hetkellä käytössä onkin edullinen vaihtoehto, joka oli muuten aivan sattuman varainen löytö taannoiselta Stockan vierailulta!

sunkissedsunkissed

En tiedä onko moni kuullut koskaan merkistä Sunkissed, mutta itse en tosiaan ollut ennen kuin riskillä nappasin purkin tuossa taannoin Stockmannilta matkaani. Menin alun perin ostamaan vanhaa suosikkiani Vita Liberatan asteittain päivettävää, kun sen paikka hyllyllä tietenkin ammotti tyhjyyttään. Jotain voidemaista päivettäjää oli kuitenkin saatava, joten mukaan lähti oikeastaan ihan pelkän purkin ja edullisen hinnan perusteella Sunkissed Gradual Tan sävyssä medium/dark.

Kyseessä on tosiaan kevyesti vartalon ihoa päivettävä tuote, jonka tuoksu on muuten ehkä maailman kaikista itseruskettavista parhain! Kookoksen sekä hiekan sekoitus toimii ainakin omaan nenääni erinomaisesti ja tästä voiteesta tulee todella olo kuin olisi hiekkarannalla levittelemässä aurinkovoidetta. Ihanan tuoksunsa lisäksi voide yllätti kosteuttavuudellaan (hieman paksumpi koostumus) sekä kivalla värisävyllään. Yhtään laikkua ei näkynyt ihollani levitettyäni voiteen edellisenä iltana iholle ja tuntui kuin olisin maannut yhden päivän lisää auringossa. Ihollani on nyt tosiaan pientä pohjaa, joten en tiedä kuinka voide toimii täysin valkoiseen ihoon mutta veikkaisin, ettei ainakaan kovin huonosti! Tuotteesta on olemassa myös light/medium sävy, jota suosittelen kaikille erityisen vaaleahipiäisille.

sunkissed

Voide on tosiaan koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä saakin levitellä iholle vähän pidempään kuin monia vastaavia. Tällä tarkoitan siis sitä, että iho jää valkoiseksi ellet kunnolla imeytä sitä ihoon. Plussapisteet annan muuten vielä siitäkin, että voide kuivuu todella nopeasti! Useissa asteittain päivettävissä on se, että niiden kuivumista saa odotella ja silti iholle jää tahmainen fiilis – tämä toimii täysin päinvastoin. Iho ei tosiaan jää yhtään tahmaiseksi vaan rasva imeytyy sataprosenttisesti ihoon. Ei ole siis mikään ongelma levittää tuotetta vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa jos käy kuten minulle, että muistaa sen itseruskettavan aina vasta siinä kohtaa, kun on aika mennä nukkumaan…

Näitä asteittain päivettäviä voiteita kuluu käytössä sen verran runsaasti, että olipas oikein mukavaa löytää vaihtoehtoinen tuote pari kymppiä maksavalle Vita Liberatalle. Muistaakseni tämän voiteen hinta oli siis alle kymmenen euroa ja mielestäni se on jo aika passeli hinta voiteelle, joka kuitenkin kuluu käytössä suhteellisen nopeastikin. Eipähän ainakaan kirpaise muutaman viikon päästä hakea uutta tuubia, kun hinta pyörii noinkin mukavissa lukemissa! Siispä monellakin tapaa plussapisteet tälle voiteelle ja ainakaan näin ensimmäisen tuubin käytön aikana mieleeni ei tule yhtään miinustakaan. Tuo on itse asiassa aika harvinaista, sillä suurimmassa osassa itseruskettavia on aina jotain… Tai no, valkoiset lakanat eivät kylläkään pysy sataprosenttisen valkoisina mutta enpä ole muuten vielä koskaan törmännyt itseruskettavaan, josta ei tulisi yhtään väriä lakanoihin…

sunkissed

Mahtaako kyseinen itseruskettava olla teistä monelle tuttu? Tai onko kenties suositella jotain uusia voidemaisia tuotteita, jotka olette hyviksi havainneet?