Toivepostaus: suosikkipasta

Pastareseptien perään on kyselty nyt useampaan otteeseen, joten aika toteuttaa toiveenne. Tänään luvassa olisikin suosikkiresepteistäni se suosikein – avokado-pinaattipasta. Minustahan on siis tullut suhteellisen lyhyessä ajassa oikea pastahirmu ja kyseistä sapuskaa tuleekin kokkailtua viikottain! Marraskuussa kirjoittelin teille postauksen aiheeseen liittyen, jossa kerron tarkemmin hiilareiden lisäämisen vaikutuksista kehooni. Kohdallani vaikutukset ovat tosiaan olleet pelkästään positiivisia, joten enää en todellakaan välttele niiden käyttöä ruokavaliossani.

img_8427

Teen pastat aina gluteenittomina ja maidottomina. Suosin pääasiallisesti luomua (esim. Urtekram) mutta hätätapauksessa ostan ihan tavallista gluteenitonta maissipastaa, jota myydään esimerkiksi S-Marketissa. Myös gluteenittomia riisinuudeleitä tuli ostettua taannoin testiin ja niitä ajattelin kokeilla lähipäivinä! Kerman korvaan pastoissa joko kookoskermalla/maidolla tai Oatlyn kaurakermalla. Melkeinpä voisin sanoa, että Oatlyn tuote on jopa parempaa, sillä se jäljittelee niin vahvasti kerman makua ja koostumusta.

Itse en huomaa gluteenittomassa pastassa eroa vehnäpastaan, sillä en taida edes muistaa miltä vehnä pastassa maistuu. En tosiaan ole koskaan ollut mikään pastojen suurkuluttaja, joten oma hurahdukseni on tapahtunut vasta siinä kohtaa, kun olen jo muutenkin suosinut gluteenitonta ruokavaliota. Olen niin makunystyröiltäni tottunut gluteenittomaan ja maidottomaan, että maistan melkein kaiken korvaavan yhtä hyvänä. Esimerkiksi tuo Oatlyn kaurakerma on vaan niin taivaallista!

Avokado-pinaattipasta

Avokado-pinaattipasta (GL, M)

  • 2 avokadoa
  • 1 limetti
  • Runsas kourallinen pinaattia
  • 2 pientä valkosipulin kynttä
  • 2 rkl pestoa
  • 1/2 tl himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl persiljaa
  • Mustapippuria
  • Herbamarea
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Laktoositonta fetaa
  • Gluteenitonta pastaa
  • 1,5 dl kaurakermaa (Oatly)

Kiehauta pastavesi jossa on ripaus suolaa ja lisää joukkoon gluteeniton pasta. Itse laitan aina silmämäärisesti, joten tarkempaa määrää en valitettavasti osaa sanoa. Kun pasta kypsyy – valmistetaan kastike. Mitataan blenderiin kaikki muut aineosat fetaa lukuunottamatta. Hurautetaan seos tasaiseksi ja kaadetaan erilliseen kulhoon. Lisätään joukkoon kämmenen sisällä murennettu feta (laitoin suunnilleen yhden kourallisen) ja kaadetaan sekaan kypsät pastat. Sekoitellaan kulhossa jonka jälkeen koko seos kaadetaan kattilaan ja lämmitetään liedellä vielä hetkisen verran. Lopuksi päälle voi ripotella fetaa, sekä mausteita oman maun mukaan!

Sitten vaan nautiskelemaan. Itselleni tästä annoksesta riitti kahdelle päivälle, joten toinen osa vaan jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän lounasta.

img_8458-2

Tässä oli nyt tosiaan se suosikeista suosikein pasta, jota tulee tehtyä vähintään kerran viikossa. Muitakin reseptejä löytyy takataskusta, joten voisinkin ottaa tavaksi jakaa viikottain jotain pastareseptiä! Niin pitkälle, kun niitä siis riittää.

Olisiko teillä muuten vinkkejä riisinuudelien käyttöön? Ajattelin jotain kiinalaistyylistä reseptiä, mutta jos on heittää suorilta jotain vinkkiä – niin otan ilomielin vastaan!? :)

Mukavaa päivää kaikille!

Gluteeniton ja maidoton pinaattipasta

Sunnuntaina jakaessani teille avokadopastan reseptiä totesin, etten ole mikään pastahirmu. Okei, nyt kyllä täytyy perua puheet sillä tällä viikolla en ole muuta syönytkään, kuin pastoja! Olen oikeastaan innostunut niiden helppoudesta, nopeudesta ja maukkaudesta.

Aikaisemmin tein useinkin kana-pestopastaa, nyt liha on vaihtunut avokadoihin ja muihin kasviksiin. Tällä kertaa kokeilin pinaattia ja sen kaveriksi tomaattia, pestoa, chiliä jne. Tuli muuten aivan super hyvää! Ja tuo kookosmaito/kerma on aivan ykkönen pastan joukossa. Mihis sitä tavallista kermaa enää tarvitaan?

Pinaattipasta

img_8166

Tästä reseptistä tulee kaksi annosta. Tuplaa määrät jos haluat hieman suuremman satsin. :)

Helppo ja herkullinen pinaattipasta (GL, M)

  • Tarvittava määrä gluteenitonta spaghettia
  • 2 reilua kourallista babypinaattia
  • 1 punainen chili
  • Reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 rkl pestoa
  • 1 prk kookosmaitoa/kermaa (käytin Karaa)
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl yrttisekoitusta

Kiehautetaan spaghetit pehmeiksi suolavedessä kannen alla. Valmistetaan sillä välin täyte pilkkomalla chili, valkosipuli, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Lisätään joukkoon muut aineosat, kookosmaitoa lukuunottamatta. Kun pasta on kypsää, kaadetaan se sivuun ja lämmitetään kasarissa kookosmaito. Kaadetaan joukkoon keitetyt spaghetit ja täyte. Sekoitellaan hieman ja nostetaan pois liedeltä. Annetaan jäähtyä hetki, jonka jälkeen ruoka on valmista nautittavaksi!

Pinaattipasta

img_8201

Olisiko muuten ehkä vinkkejä vielä jostain hyvästä kasvispainotteisesta pastasta? Joku juuri sinun suosikkiyhdistelmäsi ehkä? :) 

Muuten toivotan oikein ihanaa torstaita, se on viikonloppu ihan juuri taas!