Laku-suklaa-kookos raakapallot (GL, M, RAW)

Jälleen ollaan perjantaissa ja viikonloppu häämöttää! Mikäpä olisikaan parempi tapa startata vapaat rankan työviikon jälkeen kuin leipoa itselle ja läheisille jotain hyvää? Perjantait ovat blogissani lähestulkoon poikkeuksetta reseptipäiviä ja samoilla linjoilla jatketaan tänäänkin. Luvassa onkin ihana herkkuresepti terveelliseen hyvään, eli raakapalloihin. Tällä kertaa yhdistin kolme parasta aineosaa, nimittäin kookoshiutaleet, luomu lakritsijauheen sekä raakakaakaon. Noiden kolmen maun yhdistelmällä syntyi ehkä täydellisyyttä hipovin makuelämys aikoihin ja siksipä ilolla tämän päiväisen reseptin teille jaan!

Valmistan raakapallot useimmiten ilman kaurahiutaleita, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Lisäsin nimittäin taikinaan luomuhiutaleita, jotka vaikuttavat hieman pallojen koostumukseen. Paitsi että kaurahiutaleet lisäävät ruokaisuutta, ne myös tekevät raakapalloistapalloista pakastimessa kiinteämpiä sekä kovempia. Tuo taas on makuasia, pitääkö siitä vai ei. Jos haluat säilyttää pallojen ihanan pehmeyden ja tryffelimäisyyden, jätä kaurahiutaleet silloin suosilla kokonaan pois. Reseptejäni voi aina varioida, eli mikään ei ole kiveen kirjoitettua! Siispä kuuntele omia mieltymyksiäsi ja vaali niitä.

KOOKOS-LAKRITSI-SUKLAA RAAKAPALLOT (GL, M, RAW)

 • 15 taatelia
 • 3/4 tl Urtekramin luomu lakritsijauhetta
 • 1/2 tl Foodinin luomu ceyloninkanelia*
 • 1 rkl Foodinin luomu raakakaakaota*
 • 1 dl kaurahiutaleita (jätin ehkä hieman vajaaksi…)
 • 0,8 dl Foodinin kookosöljyä*
 • 1 rkl Foodinin agavesiirappia*
 • 1 tl Foodinin Bourbon vaniljajauhetta*
 • 1/2 dl kookoshiutaleita
 • Ripaus laadukasta suolaa

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Kaadetaan blenderiin taatelit, suola, lakritsijauhe, kaneli, raakakaakao sekä vaniljajauhe. Blendataan kevyesti, jonka jälkeen lisätään joukkoon sulanut kookosöljy sekä agave. Blendataan lisää, jonka jälkeen kaadetaan mukaan kookoshiutaleet sekä pienissä erissä ripotellen kaurahiutaleet. Saatoin itse jättää tuon desilitran hieman vajaaksi, joten kaada kaurahiutaleita vähitellen ja jos tuntuu että taikina muuttuu liian kuivaksi, jätä määrä hieman vajaaksi. Jatketaan blendausta vielä jokusen aikaa jotta taikinasta tulee mahdollisimman tasaista. Tällä kokoonpanolla blendaamisen ei tulisi olla kovin haastavaa, eli taikina kyllä pyöri ainakin omassa blenderissäni ihan mukavasti…

Kun taikina on valmis, pyöritellään siitä pieniä palloja ja upotetaan ne joko kookoshiutaleisiin tai lakritsijauheeseen. Itse tein oikeastaan puolet ja puolet mutta koska lakritsijauhe on aika voimakasta, kannattaa sen kanssa olla varovainen. Laitetaan valmiit pallot pakastimeen tekeytymään ja annetaan olla siellä suunnilleen tunti ennen tarjolle asettamista. Itse säilytän raakapalloja aina pakastimessa, josta niitä sitten välipalaksi napostelen.

Reseptin määrästä tulee suunnilleen 8-12 raakapalloa, pallojen koosta riippuen. Itse tuplasin määrät ja valmistin kerralla reilumman satsin!

Mikäli reseptiä testaatte, olisi mukava kuulla mielipiteitänne?

Paljon aurinkoa juuri sinun perjantaihin!

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Gojimarja-raakapallot (GL, M, RAW)

Ihanaa se olisi jälleen perjantai ja viikonloppu edessä! Kulunut viikko on ollut kokonaisuudessaan erityisen tehokas ja hyvä, jonka tiimoilta onkin mukava aloitella viikonloppua. Tällä viikolla sain aikaiseksi myös raakaleipoa, eli tänään jaankin leivonnan tiimoilta aikaansaannokseni – nimittäin gojimarja-raakapallot, joiden ihana pehmeys ja samaan aikaan rapeus vievät lähestulkoon kielen mennessään. Raakapallojen erilaisia variaatioita on blogini varmaan pullollaan mutta aina joukkoon yksi uusi resepti mahtuu!

Kuten mainittu, raakapallojen reseptejä löytyy lukuisia jos googlaat ”On my way raakapallot” mutta tänään jakamaani reseptiä ei löydy entuudestaan, ei sitten varmasti. Tällä kertaa laitoin siis taikinan joukkoon gojimarjoja ja jätin kaikki jauhot sekä hiutaleet kokonaan pois. Tuo toki tekee palloista hieman tahmaisempia ja taatelimaisempia mutta minua se ei ainakaan yhtään haitannut, päinvastoin. Näissä on ihanasti makeutta mutta samaan aikaan pakastimessa säilyttämisen vuoksi aivan ihanaa suussa rapisevaa tuntumaa. Gojimarjat kun rouskuvat mukavasti jäätyessään suussa ja maistuvat tietenkin myös todella herkullisilta!

Kaikille viikonloppua odottaneille herkkusuille olisikin nyt tarjolla resepti, josta valmistat noin 8-10 herkullista raakapalloa. Näillä voit korvata karkinhimon halutessasi, sillä jo pari palloa riittävät tyydyttämään orastavan makeanhimon.

GOJIMARJA-RAAKAPALLOT (GL, M, RAW)

 • 2,5 dl taateleita (pehmeitä!)
 • 1 rkl Foodinin kookosöljyä*
 • 1,5 tl Foodinin raakakaakaota*
 • 1/2 tl kanelia
 • 1/2 tl Foodinin Bourbon vaniljajauhetta*
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • 1 tl chiansiemeniä
 • 1 tl Foodinin agavesiirappia*
 • 1 dl Foodinin gojimarjoja*

Kaadetaan blenderiin kaikki muut aineosat paitsi gojimarjat. Tärkeää olisi, että mausteet sekoittuvat taikinaan, jonka vuoksi kannattaa kaataa nestemäinen kookosöljy vasta viimeisenä ja mahdollisesti valuttaa se mausteiden päälle, jotta ne eivät ”pöllyä” siinä kohtaa kun blendaus aloitetaan. Blendataan huolella ja lusikoidaan tahmea taikina muovikulhoon. Kaadetaan kulhoon gojimarjat ja aletaan vaivaamaan taikinaa. Vaivataan niin kauan, että gojit sekoittuvat taikinan joukkoon jonka jälkeen pyöritellään taikinasta pieniä palloja ja laitetaan ne leivinpaperin päälle pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun pallot ovat kiinteitä ja kohmettuneet, ovat ne valmiita nautittaviksi. Itse tykkään säilyttää palloja jatkuvasti pakastimessa ja nappailla sieltä, jolloin koostumus säilyy täydellisenä.

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua! 

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu