Lakritsipannarit

Paistan banaanipannareita aamiaiseksi useammankin kerran viikossa. Toisinaan nuo pannukakut sulostuttavat iltojani tai sammuttavat herkkuhimot. Joskus tulee aikoja, että kyllästyn kunnes taas tykästyn. Kirjoitin teille helmikuussa vuosien kokemuksella vinkkini onnistuneisiin banaanipannareihin (postaus täällä) ja nyt tahdon jakaa teille erään uuden suosikkivariaationi. Kyseinen resepti on yksi parhaista ja se maistuu täydellisesti lakritsille. Rakastan lakritsia ja voin sanoa, että pannukakuissa(kin) tuo todella toimii!

Vaikka itse pannaripohja on muuten aika perinteinen, luomu lakritsijauheella ja lakritsin makuisella heralla tuohon kokonaisuuteen saa kivasti lakun makua. Sain ihan vasta Fastilta testattavaksi uutta proteiinijauhetta, joka on valmistettu laadukkaista suomalaisista raaka-aineista. Nuo kolme raaka-ainetta ovat Kuusamon Juuston heraproteiini (VL), lakritsijauhe, sekä stevia. Herahan toimii ylipäänsä pannareissa mielettömän hyvin, sillä blenderissä hurautettaessa se tuo taikinaan mukavasti kuohkeutta. Stevia on luonnollinen makeuttaja ja lakritsi puolestaan antaa herkullisen makuvivahteen kaikille sen ystäville. Vaikka kyseistä heraa ei tulekaan reseptiin hurjaa määrää, antaa se siihen silti sille mukavasti potkua!

Lakritsipannukakut (GL, VL)

  • 1 banaani
  • 3 kananmunaa (2 kpl kokonaan ja yhdestä pelkät valkuaiset)
  • 1/2 rkl psylliumia
  • 1,5 rkl *Fastin 100 % Natural lakuheraa
  • 0,5-1 tl Urtekramin luomu lakritsijauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 rkl mantelijauhetta
  • 0,5 dl kaurajuomaa

Hurautetaan kaikki aineosat blenderissä kuohkeaksi taikinaksi ja paistetaan pannulla pieniksi pannareiksi. Paistamiseen ehdottomasti parasta on kookosöljy, joka antaa lettuihin ihanan kookoksisen makuvivahteen. Tarjoillaan marjojen kera, itse suosin useimmiten mansikoita ja mustikoita. Päälle voi heittää vielä pähkinöitä, siemeniä tai vaikka kaurahiutaleita (kuten itse tein).

Tällä herkullisella variaatiolla tosiaan käynnistän päiväni suhteellisen usein ja siihen kylkeen vielä kuppi pakurikahvia. Nautin hitaista aamuista ja siitä, että saan tehdä maukkaan aamiaisen, syödä sen kiireettömästi ja herätä uuteen päivään. Näin kevään ja lähenevän kesän myötä aamujen voima on kyllä erityisen merkityksellinen! On huikeaa herätä auringonpaisteeseen ja siihen, että huomaa kuinka kesä on jo aivan ovella.

Rentoa päivää jokaiselle! Nautitaan tuosta kevätauringosta. <3

*Fastin tuote saatu blogin kautta testiin.

Lauantain suklaaleipä

En ole oikeastaan varma voiko tätä herkkua enää leiväksi kutsua, sillä enemmänkin tästä tulee mieleen vuokaleivän mallinen suklaamuffinssi – tai jotain sen kaltaista. Viime aikoina keittiössäni on syntynyt yhä enemmän kaikenlaisia suklaaherkkuja, mikä näkyy myös tursuavasta pakastimesta. Leivon todella paljon ja se on itselleni nykyään jopa jonkinlaista terapiaa. Leivonta rauhoittaa mieltä, inspiroi, rentouttaa ja mikä parasta, onnistunut lopputulos todella motivoi! Mitä enemmän valmistat erilaisia herkkuja, sitä paremmin osaat yhdistellä keskenään toisiinsa sopivia aineosia. Ei tarvitse olla kokki onnistuakseen!

Parasta on, kun aikaan saa jotain terveellisempää hyvää jonka makukin on kohdillaan! En koskaan jaa blogissani mitään epäonnistuneita puulta maistuvia terveysreseptejä, vaan ainoastaan ne mielestäni täydellisesti onnistuneet. Tänään olisikin jälleen yhden sellaisen onnistuneen reseptin aika! Leivoin nimittäin toissa päivänä suklaaleipää, josta tuli todella hyvää. Tämä herkku ei kaipaa välttämättä mitään päällisiä, vaan se maistuu ehdottomasti ihan sellaisenaankin. Maku ei myöskään ole liian makea, sillä leivän makeus on haettu luonnollisemmin banaaneista, raakasuklaan makuisesta Fastin proteiinijauheesta, sekä Reilun Kaupan vaniljauutteesta.

Toivon, että testailette ja ihastutte! Jos sinulla ei ole suklaan makuista proteiinijauhetta, korvaa se  raakakaakaolla. Jos taas vanilja puuttuu, heitä joukkoon vaikka ripaus kanelia! Luovuutta on mahdollisuus käyttää myös tällaisen valmiin reseptin kopioimisessa. :)

Suklaaleipä (GL, VL)

  • 2 banaania
  • 1 luomu kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl raakakaakaota
  • 1 rkl Fastin 100 % Natural proteiini + jaksaminen (makuna raakasuklaa)
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • Muutama tippa vaniljauutetta
  • 1 dl luomu kaurahiutaleita
  • Kourallinen auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon muna, sooda, leivinjauhe, raakakaakao, proteiinijauhe, suola ja vaniljauute. Sekoitetaan huolellisesti kunnes joukkoon kaadetaan sula kookosöljy. Lopuksi lisätään siemenet, jauhot ja kaurahiutaleet. Kaadetaan taikina pieneen voideltuun uunivuokaan ja paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Annetaan jäähtyä hetki ennen nautiskelua.

Leipä kannattaa pakastaa ellei sitä tule parissa päivässä syötyä. Toimii nimittäin aivan mielettömän hyvin pakkasesta otettuna ja puoliksi sulaneena.

Toivottavasti teillä on mukava viikonloppu edessä! Itse suuntaan kohta kaupunkiin näkemään ystävääni ja varmaankin piipahdetaan Nina`sin ystävämyynneissä. Mitään en kyllä osta, mutta aina on kiva käydä vähän ihastelemassa. ;)

Mukavaa lauantaita ja palataan ihan viimeistään huomenissa! 

PS. Jos kokeilette reseptiä niin tulkaa jälleen kertomaan mitä piditte!