Ruokaisat miniomeletit

Useamman kerran viikossa päiväni alkaa omeletin voimin. Suorastaan rakastan hotellimaisia täytettyjä munakkaita, joihin on heitetty väliin kaikkea kuullotetusta paprikasta pinaattiin ja valkosipuliin. Omeletti on paitsi helppo ja herkullinen aamiainen, myös ravintoarvoiltaan erinomainen. Proteiinipitoisuutensa vuoksi se sopii kivasti nimenomaan päivän käynnistämiseen, sillä juuri silloin sitä energiaa erityisesti kaivataan! Ja kuten olen moneen otteeseen todennut, proteiinipitoinen aamiainen on itselleni ehdottomasti se juttu.

Tänä aamuna innostuin kokeilemaan sen perinteisen yhden suuren munakkaan sijaan minikokoisia omeletteja, jotka paistoin pienille letuille tarkoitetulla pannulla. Tein omeleteista kasvispainotteisia (kuten aina), mutta niiden päällehän on vapaus heittää oikeastaan mitä ikinä haluaa – oman maun mukaan.  Lopputulos oli erittäin onnistunut ja tällä aamiaisella pärjäsi kyllä helposti useamman tunnin ajan! Voisin muuten myös kuvitella, että lapsiperheissä nämä miniomeletit voisivat toimia aika kivasti.

Jospa siis viikonlopun aamiaisideat ovat vielä hukassa, niin tästä vaan rohkeasti kokeilemaan!

Ruokaisat miniomeletit (GL, M)

Taikina:

  • 3 kananmunaa
  • 0,5-1 dl makeuttamatonta kaurajuomaa
  • Ripaus laadukasta suolaa

Täytteet:

  • Paprikaa
  • Tomaattia
  • Pinaattia
  • Valkosipulin kynsi
  • Mausteita (käytin yrttimaustetta, kurkumaa, chiliä ja mustapippuria)

Pilkotaan paprikat, tomaatit ja valkosipulin kynsi pieneksi ja kuullotetaan ne kevyesti pannulla. Sillä välin valmistetaan omelettitaikina, eli kaadetaan blenderiin kananmunat, neste ja ripaus suolaa. Hurautetaan ja annetaan blendaantua ehkä puolen minuutin ajan, jotta taikinasta tulee kivan kuohkeaa. Lämmitetään liesi ja sulatetaan kookosöljy minilettupannulle. Kaadetaan jokaiseen letulle tarkoitettuun koloon taikinaa ja annetaan hetki esikypsyä, jonka jälkeen lisätään kuhunkin omelettiin lusikallinen täytteitä.

Muuten tosiaan paistellaan normaalisti mutta ainut huomio on se, että nämä munakkaat kannattaa kypsentää miedolla lämmöllä ja riittävän pitkään, jotta täytteet ikään kuin jäävät omelettiin kiinni. Kun koko satsi on paistettu, puristetaan päälle hieman sitruunanmehua ja lisätään rinnalle tuoretta pinaattia.

Annoksesta tulee ehkä noin 8-10 pientä omelettia.

Oikein rentouttavaa perjantai-iltaa jokaiselle!

Herkulliset tryffelipallot

Keittiössäni on syntynyt yhden jos toisenlaisia variaatioita raakapalloista, mutta tryffeleitä tein eilen ensimmäistä kertaa. Näiden pehmeiden herkkutryffeleiden salaisuus piilee mukaan heitetyssä koostumusta pehmentävässä avokadossa ja pähkinöiden pois jättämisessä. Ero perinteisiin raakapalloihin on nimenomaan koostumuksen pehmeys ja se, että palloissa ei ole sattumia – mitä nyt ehkä muutama suurempi taatelinpala, mutta muuten massa on täysin tryffelimisen pehmeää. Lopputuloksesta tuli kyllä aivan mielettömän onnistunut ja jopa rohkenin miettiä, tarjoaisinko näitä kesäkuussa järjestettävissä syntymäpäiväjuhlissanikin.

Tryffelipallot

Jos herkkuhammasta kolottaa tai kaipaat muuten vaan pakastimeesi jotain kahvin kanssa nautittavaa hyvää, laitahan nämä pallot testaukseen! Reseptistä tulee noin 10-12 tryffelin satsi, vähän siitä riippuen, minkä kokoisia palloja päätät pyöritellä.

Herkulliset tryffelipallot (GL, M, RAW)

  • 1 avokado
  • 1,5 dl luomu taateleita
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 2 tl luomu kookosöljyä
  • 1,5 tl kvinoajauhoja

Koristeluun:

  • Raakakaakaota

Laitetaan blenderiin avokado, taatelit ja vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Hurautetaan tasaiseksi massaksi ja lisätään joukkoon muut ainekset. Massa on sen verran tahmeaa, että se jää helposti blenderiin kiinni, joten suosittelen jatkuvaa sekoittamista. Kun massa on tasaista, pyöritellään taikinasta pienehköjä palloja, jotka uitetaan vielä lopuksi kulhossa, johon on kaadettu raakakaakaota. Valmiit pallot laitetaan pakkaseen kylmettymään noin tunnin ajaksi ennen tarjoilua. Pallothan eivät siis jäädy, vaan muuttuvat koostumukseltaan ihanan raikkaiksi ja viileiksi. Itse säilytin palloja jatkuvasti pakkasessa.

TryffelipallotTryffelipallot

Toivottavasti intoudutte tätä herkullista reseptiä kokeilemaan ja tulkaahan sitten kertomaan, mitä piditte!?

Tähän loppuun haluan jakaa teille vielä muutaman aikaisemmin jakamani raakapalloreseptin. Näissä koostumus on tosiaan hieman kovempi ja enemmän raakapallomainen kuin tänään jakamassani tryffelireseptissä. Siitä huolimatta hyviä nämäkin kaikki viisi ja ehdottomasti testaamisen arvoisia! Etenkin tuo viimeisin sitruuna-kookos raakapallojen resepti oli niin mieletön, että niitä pitääkin tehdä taas uudestaan.

Kivaa päivää jokaiselle!