Kuinka saada ripsienpidennykset pysymään?

Kuten tiedätte, olen käyttänyt ripsienpidennyksiä useamman vuoden ajan. Toki väliin on mahtunut muutama lyhyt taukokin mutta pääasiallisesti ripset ovat minulla suurimman osan ajasta. Syyt olen kertonut useampaan otteeseen myöskin mutta mainittakoon nyt vielä kertaalleen se tärkein, eli helppous – ripsienpidennykset ovat laiskan meikkaajan pelastus! Pidän erityisen paljon siitä, ettei minun tarvitse säheltää itsepäisten ripsieni kanssa tai ylipäänsä tehdä silmilleni arjessa yhtään mitään. En ole nimittäin laisinkaan silmien meikkaaja tyyppiä, jonka vuoksi minulle on suorastaan helpotus, että ripset ovat kauniit jo heti herättyäni.

Olen kirjoitellut pidennyksistä tässä vuosien varrella muutamankin postauksen mutta en varmaan koskaan vinkkejäni siihen, kuinka saada ripsienpidennykset pysymään kauniina pidempään? Itsehän käyn huollossa *Beauty Anniinassa 3-4 viikon välein ja parina viimeisenä kertana huoltoväli on venynyt jopa viiteen viikkoon. Luonnollisestikaan tuossa viiden viikon kohdalla ripset eivät ole enää kuin uudet, jonka vuoksi harva varmaan pitääkään noin pitkiä huoltovälejä. Kolmen viikon huoltoväli lieneekin aika tyypillinen ja se on mielestäni sellainen aika, jossa pidennysten ei kuuluisi mennä mitenkään erityisen huonoon kuntoon.

Sen lisäksi, että ripsiteknikolla ja hänen ammattitaidollaan on väliä, on ripsien pysyvyyden suhteen todella tärkeä merkitys kaikella sillä, mitä tapahtuu kotona ripsien laiton ja huollon välissä. Tietenkin myös geenit vaikuttavat, eli millainen ripsilaatu meillä on ja rasvoittuuko ihomme herkästi. Siispä se, jos ripset eivät pysy hyvinä kuin muutaman viikon ajan on todella monen asian summa. Mielestäni onkin väärin syyttää pelkästään ripsien laittajaa siitä, että pysyvyys on heikko koska siihen vaikuttaa aika moni muukin seikka. Usein on kuitenkin helpompi siirtää vastuu ripsiteknikolle kuin ottaa itse koppi omasta toiminnastaan.

Itsellänihän ei ole koko sinä aikana, kun olen käynyt Beauty Anniinassa ollut ongelmia ripsien pysyvyyden kanssa. Olen aina ollut enemmän kuin tyytyväinen ja siksi nykyään jopa venyttänytkin huoltovälejä pidemmiksi. Minulle neljän viikon huoltoväli on enemmän kuin mieluinen jopa ihan aikataulullisistakin syistä. Toisaalta olen myös aika tarkka sen kotihoidon suhteen ja jos tiedän, että seuraava huolto on neljän viikon päästä, olen erityisen tarkka. Tänään haluankin jakaa teille ne vinkit, joiden avulla minä pidennän ripsien huoltoväliä ja saan pidennykset pysymään kauniina mahdollisimman pitkään!

Ethän kastele ripsiä kahteen vuorokauteen huollosta

Veikkaan, että tätä kohtaa yhä useampi laiminlyö. Ei malteta olla kastelematta ripsiä tai jopa vahingossa suihkussa valutetaankin vesi pään yläpuolelta, jolloin ripsetkin kastuvat. Itse olen tämän suhteen erityisen tarkka ja noudatankin kirjaimellisesti kahden vuorokauden kastelukieltoa. Jos ja kun pesen kasvoni, pesen ne lavuaarin äärellä silmiä vältellen tai puhdistan ihon vanulapun ja puhdistusmaidon avulla. En myöskään ota mitään puolen tunnin kuumia ja höyryäviä suihkuja huollon jälkeen tai käy saunomassa.

Käytä öljytöntä silmänympärysvoidetta

Tässä toinen kohta, jossa moni menee varmasti mönkään. Silmänympärysvoiteen laadulla kun on merkitystä jos haluaa, että ripset pysyvät kauniina pidempään. Kiinnitä siis huomiota siihen millaista voidetta käytät ja jos suosit ihoöljyjä, huolehdi ettei niitä mene silmänympärysiholle. Öljyttömiä tuotteita löytyy mm. Lieracilta, Cliniquelta, Clarinsilta ja Lumenelta. Muitakin merkkejä varmasti on mutta tuossa nyt muutama esimerkki. Silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää ylipäänsä todella maltillisesti ja voide imeyttää ihoon ennen nukkumaanmenoa. Myös silmämeikin puhdistusaineen tulee olla öljytön mutta tämän jokainen varmasti tietääkin!

Vältä silmien hieromista ja rääpimistä

Moni raapii silmiään kuin huomaamatta ja vaatiikin totuttelua jotta tuon pahan tavan pystyy nitistämään. Etenkin siinä kohtaa kun huollosta on kulunut useampi viikko ja ripset kasvavat, on aika tyypillistä raapia silmiään enemmän. Itse olen hyvin tarkka tämän asian suhteen ja toisaalta jo piilolinssien käyttäjänäkin oppinut sen, ettei silmiä voi samalla tapaa kosketella kuin ehkä normaalisti voisi. Jos ripsissä on kasvun aiheuttamaa ärsytystä niin ripsiharjalla harjaaminen useimmiten auttaa.

Valitse volyymiripset

Mielestäni volyymiripsissä on parempi pysyvyys kuin klassisissa. Toki tämä voi olla myös mielipidekysymys mutta näin olen itse kokenut. Volyymiripset ovat kevyemmät ja siksi ne pysyvät ainakin omissa silmissäni paremmin. Tässä kohtaa haluan myös muistuttaa, että kannattaa aina kuunnella pidennysten pituuden suhteen ripsiteknikon mielipidettä! On sanomattakin selvää, että hennoissa ripsissä 14 mm pituus saattaa aiheuttaa tuhoa tai vähintään pidennysten nopean putoamisen. Itselläni on nykyään käytössä hieman lyhyemmät ripset kuin aikaisemmin, eli 9-10 mm ja olen näihin enemmän kuin tyytyväinen!

Älä lisää pidennyksiin ripsiväriä

Mielestäni on aivan käsittämätöntä, että ensin laitetaan pidennykset jotta ei tarvitsisi meikata ripsiä mutta silti käytetään pidennysten päällä vielä ripsiväriä. Siispä jos tahdot, että ripset pysyvät parempina pidempään, älä lisää niihin ripsiväriä. Toki eri tilanne on siinä kohtaa jos huollosta on se 4-5 viikkoa, jolloin ripset ovat harvahkot ja tiedät huollon olevan parin päivän päästä. Tuossa kohtaa ymmärrän pienen ripsivärillä fiksailun mutta sanotaanko näin, että oikeastaan aikaisemmin kuin aivan hätätapauksessa en sitä suosittele käyttämään.

Älä harjaa ripsiä liikaa

Vaikka ripsiharja onkin yksi pidennysten omistajan tärkeimmistä hoitotyökaluista, en suosittele harjaamaan ripsiä liikaa. Harjaaminen aiheuttaa mekaanista ärsytystä jonka seurauksena omiakin ripsiä saattaa irrota ja pidennykset pysyvät lyhyemmän ajan. Tokikaan en nyt tarkoita tällä sitä, että ripsien tulisi antaa vinksottaa sinne tänne mutta liika on aina liikaa. Itsehän en harjaa ripsiäni suunnilleen kahteen viikkoon huollosta muutoin kuin kevyesti alhaalta jos joku ripsi alkaa sojottamaan. Tällä pidennän huoltoväliä ja ripsien päältä harjaamisen aloitan vasta siinä kohtaa, kun huomaan että ripset kasvavat ja täten menevät herkemmin ”takkuun”.

Kiinnitä nukkuma-asentoon huomiota

Rohkenisin väittää, että vatsalla nukkuminen vaikuttaa pidennysten pysyvyyteen negatiivisella tavalla, koska tuolloin kasvot ovat usein lähestulkoon tyynyä vasten. Kyljellä tai selällä nukkuminen onkin parasta pysyvyyden kannalta mutta ymmärrän, että tähän on ehkä vaikeaa vaikuttaa jos on taipumusta päätyä lopulta siihen vatsalla makuu asentoon. Itse nukun enemmän vasemmalla kyljellä, mikä näkyy usein siinä, että vasen silmä on huoltovaiheessa hieman huonommassa kunnossa kuin oikea. Parasta olisi nukkua selällään mutta harva ihminen taitaa siihen kyetä.

Älä lotraa vedellä

Jokainen varmasti tietää, että ripsienpidennykset keräävät bakteereja jos niitä ei puhdisteta. Siispä puhdistaminen on todellakin tärkeää mutta tässä kohtaa jää jokaisen arvioitavaksi, vaativatko ripset vesipesua kuitenkaan päivittäin? Koska oma ihoni ei kaipaa päivittäistä vesipesua vaan puhdistusmaidollakin puhdistaminen riittää, tulee minulla viikoittain päiviä etten kastele ripsiäni ollenkaan. Noina puhdistusmaito kertoina puhdistan kuitenkin myös luomeni mutta teen sen veteen kostutetun tops puikon avulla, jolloin puhdistan silmän ripsien tyveen saakka. Uskon, että se ettei ripsiään lotraa jatkuvasti vesipesulla saattaa olla yksi avain parempaan pysyvyyteen. Toisaalta taas se toinen ääripää, että vettä välttelee saattaa jopa heikentää pidennysten kestoa, sillä tuolloin luomiin kerääntyy talia ja tali liuottaa ripsiä.

Valitse ripsihuoltaja huolella

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä ripsensä huoltaa. Vaikka sanoinkin alussa, ettei surkea pysyvyys ole aina pelkästään ripsiteknikon vikaa, niin silti tekijöissäkin on eroja. Koska ripset laitetaan käsin, on jokaisen huoltajan kädenjälki hieman erilainen. Itsehän olen käynyt useammallakin eri ripsien laittajalla tässä vuosien varrella mutta viimeiset vuodet Beauty Anniinan Anniinalla. Hänen tyylinsä tehdä ripset, lopputulos sekä pysyvyys ovat seikkoja, jotka ovat saaneet minut jäämään. Vaikka välillä on ollut joitain ripsitaukojakin, niin silti olen aina palannut Anniinan hoitotuoliin. Koen, että itselleen parhaan ripsiteknikon löytäminen on kuin sen luottokampaajan löytäminen – asia josta ei halua luopua. Kun löytää hyvää, miksi sitä lähtisi vaihtamaan? Siispä suosittelen todellakin kiinnittämään huomiota myös siihen, missä ripsesi laitatat ja jos olet epävarma paikasta, some on aika hyvä työkalu löytää suosituksia!

Siinä tosiaan ne minun yhdeksän vinkkiäni parempaan ripsienpidennysten pysyvyyteen. Jos heräsi jotain kysymyksiä tai ajatuksia aiheeseen liittyen niin aina saa toki kysellä? Ja tässä kohtaa haluan myöskin muistuttaa, että kaikki vinkit eivät välttämättä toimi kaikille koska ripset ovat hyvinkin yksilöstä riippuvainen juttu. Geeneillä on paljon vaikutusta siihen, millainen karvankasvu meillä on ja siksi hentoripsinen ei voi mielestäni vaatia pidennyksiltä täysin samoja asioita kuin joku huomattavasti vahvemmat ripset omaava.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

 

*Ripsienpidennykset sponsoroitu

Viime viikko numeroina

7 yöllä lentokoneessa vietettyä tuntia. Asia jota inhoan ehkä eniten, on yölentäminen. Jostain kumman syystä tälläkin kertaa eteemme sattui juuri ne koneen pahiten kitisevät lapset, jonka vuoksi yölento ei ollut missään nimessä se kaikista miellyttävin. Seitsemän tuntia menikin aika tuskaisesti asentoa etsien ja korvatulpatkaan eivät riittäneet vaimentamaan häiritseviä ääniä.

1 ripsihuolto. Taas vierähti kolme viikkoa edellisestä ripsihuollostani ja piipahdinkin Anniinan hoitotuolissa *Beauty Anniinassa jälleen viime viikon lopulla kotiin palattuani. Pakko sanoa, että nyt taas tuntuu sille, ettei pidennyksistä tahtoisi luopua sitten millään! Jälleen kerran jälki on niin täydellinen ja ripset todella huolella tehdyt sekä kauniit. Kuvat puhukoot puolestaan, kiitos taas kerran paras Anniina.

2 treeniä. Monen viikon treenitauko oli pakko katkaista viime viikolla ja otinkin jälleen salikortin naapuri salilleni. Tällä kertaa tosin suoraan kolmeksi kuukaudeksi, jolloin ei voi ainakaan keksiä tekosyitä… Viime viikkoon kuuluikin pitkästä aikaa käsivarsi-olkapäätreeni sekä yksi viiden kilometrin juoksulenkki. Tuntui kieltämättä niin hyvältä taas päästä hikoilemaan! Toisinaan treenitauot tekevät jopa ihan hyvää, sillä tauon jälkeen on jälleen motivaatiota eikä treenaaminen maistu pakkopullalta.

1 kuunneltu äänikirja BookBeatista. Kuuntelemani äänikirja on nimeltään Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia, jota voin suositella lämmöllä! Tosin en tiedä voisiko Maaret huonoja kirjoja kirjoittaakaan mutta tälle erityis suositus. Rakastan Maaretin kirjoissa etenkin sitä, että niistä oppii aina jotain uutta itsestään sekä oivaltaa asioita. Kirjoja yhdistää myös inhimillinen ja rakastava kirjoitusote, josta todella pidän.

2 uutta suosikki huuliväriä. Hain viime viikolla *Avonin minulle postittaman pienen paketin, joka sisälsi aivan ihania Mark -mattahuulivärejä. Suosikeikseni muodostui heti nuden sävyinen ”dare to bare” sekä korallin sävyinen ”orange you happy” (kuvissa huulillani). Huuliväreissä on aivan ihana koostumus, joka on huomattavasti pehmeämpi kuin esimerkiksi NYXin vastaavissa. Iso suositus ja hinnallakaan näitä ei ole pilattu! Plussaa myös pienestä koosta, jonka vuoksi huulivärit mahtuvat hyvin pieneenkin iltalaukkuun.

7 julkaistua postausta. Tämä ei toki montaakaan yllätä, sillä olen jo vuosia kirjoittanut blogiini lähestulkoon joka päivä jotain. Välillä tämä herättää paineita, sillä on päiviä ettei ole mitään sanottavaa ja ylipäänsä ajanjaksoja, kun tuntuu ettei blogille ole niin paljon annettavaa. Kuitenkin vuosia kirjoittaneena tiedän, että näitä ajanjaksoja tulee ja menee – ne kuuluvat elämään. Nyt on ehkä sellainen joku pieni loppuvuoden inspiraatiopula ja sitä oikeastaan vaan odottaa vuoden vaihtumista ja ns. puhdasta pöytää sekä siltä aloittamista.

2 kuollutta kasvia. Lomalta palattuani tajusin, etten ollut huolehtinut kasveilleni ketään kastelijaa ja kotona odottikin kaksi kuollutta viherkasvia. Harmitti kieltämättä mutta minkäs tekee, kun ei ajoissa oivaltanut, että eiväthän kasvit millään pärjää kahta ja puolta viikkoa keskenään… Vanhin elossa oleva kasvini on muuten viirivehka ja vaikka se oli nuupahtanut reissun jälkeen, heräsi se yllättäen henkiin kasteltuani. Olen todennut tuon ennenkin, että tällä kasvilla on todellakin monta elämää.

1 pizza. Käytiin sunnuntaina edellisen illan pikkujouluporukalla Juttutuvassa syömässä, jossa en ole muuten koskaan käynyt vaikka paljon hyvää kyllä kuullutkin. Valitsin kasvispizzan, joka oli muuten todella herkullinen ja pakko sanoa, että saattoi päihittää jopa Weeruskan pizzat!

5 mukaan napattua kahvia. Harrastan Suomessa todella vähän pikakahveja kahviloista, sillä ne tulevat pitkällä juoksulla aika kalliiksi. Reissussa tuota tulee kuitenkin tehtyä jonkun verran, sillä niin paljon ollaan liikenteessä jolloin päiväkahvit pystyy harvoin huoneessa nauttimaan. Viime viikko oli oikea ennätysviikko noiden kahvien suhteen ja niitä tulikin ostettua jopa viisi kappaletta. Nopeasti laskettuna noihin meni ainakin 20 ellei 25 euroa…

1 pikkujoulut. Suomeen palattuani tuntui hassulta, että ollaan jo näin lähellä joulua eikä pikkujouluja ole tullut juhlittua kertaakaan. Viikonloppuna vietettiinkin hyvällä porukalla ensimmäiset ja viimeiset pikkujoulut tähän vuoteen – olipas hauskaa! Nyt vaan sitä uuden vuoden aattoa miettimään, sillä se on edelleen täysi mysteeri.

1 uusi suosikki biisi. Dubain radiossa soi kerta toisensa jälkeen eräs biisi, johon kovasti tykästyin ja koitin löytää sitä tietämättä edes esittäjää – lähinnä siis lyriikoilla. Yllätys oli iloinen, kun kuuntelin viime viikolla Spotifyn ”kovimmat hitit juuri nyt -listaa” ja yhtäkkiä tuo huikea biisi kajahti ilmoille. Kyseessä on siis Luis Fonsin ja Demi Lovaton lattarihenkinen Èchame La Culpa, kannattaa kuunnella!

Sellainen oli viime viikko numeroina.

Oikein ihanaa tiistaita ja olkaahan varovaisia liikenteessä!

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu