Viime päivien ruokapäiväkirja ja treenit

Alkuviikosta tuli jälleen pidettyä ruokapäiväkirjaa, jonka haluan tänään kanssanne jakaa. En tiedä olenko erityisen ylpeä päiväkirjasta, sillä ruokaileminen on ollut (jälleen kerran) aika heikosti suunniteltua. Tuo näkyy ehkä eniten siinä, että se päivän ainut ”kunnon ruoka” on jäänyt alkuiltaan ja päivällä menojen lomassa on joutunut turvautumaan mm. raakapatukoihin. Oikeastaan koko alkuviikon ajan ruoka on ollut se mielessä viimeisenä pyörivä asia eikä kotiin ole muutenkaan viitsinyt ostaa mitään erikoisuuksia, kun tänään on reissuun lähtö. Ja jos joku nyt ihmettelee miksi en syö lounasta tai päivällistä aikaisemmin vaikka sitten ulkona, niin kyse on puhtaasti säästämisestä. Pitkitän sen kunnon ruoan syöntiä aina siihen saakka kunnes olen kotona, sillä ravintola lounaisiin saa helposti kulumaan aika paljonkin rahaa. Toki välillä on poikkeustilanteita mutta noin ylipäänsä, tuo on asia, josta minä nykyään tingin.

Maanantai 16.4.

klo. 9.35 – Edellisenä iltana valmistettu tuorepuuro (1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl kaurajuomaa, 1 rkl chian siemeniä, herukkasekoitusta, GO ON -soijarahkaa, ripaus suolaa sekä vaniljamaustetta), jossa päällä 1/2 banaani, cashew- ja mantelitahnaa, gojimarjoja sekä mulpereita.

Kupillinen kahvia Soya for professionals juomalla ja lasillinen Foodinin Wake Up -aamuvettä (ennen puuroa tyhjään vatsaan).

klo. 13.45 – Kolme palaa itse valmistettua raakasuklaata (resepti täällä). Lisäksi pari reilun kokoista Myllyn Paras valmis siemennäkkileipä sekoituksesta valmistettua näkkileipäpalaa, joissa päällä laktoositonta voita.

Kourallinen manteleita

klo. 16.10 – Kaksi kauraleipää avokadolla, miniluumutomaateilla, keitetyllä kananmunalla (1 kpl) sekä mustapippurirouheella.

klo. 19.25 –  Reilu salaatti jossa mm. paistettua laktoositonta vuodenjuustoa, lehtikaalia, tomaattia, paprikaa, kurkkua, punasipulia, mustapapuja ja hamppuöljyä. Lisäksi pari pientä kauranäkkileipää voilla.

klo. 22.05 – Sulatettuja mansikoita noin 200 g, 1/2 banaani sekä lisukkeeksi GO ON soijarahkaa noin 1,5 dl.

Treenit: Shala Helsingissä Power Flow level 2-3 jooga, kesto 1 h 15 min, jonka jälkeen kävely joogastudiolta kotiin, noin 3 km.

Tiistai 17.4.

8.10 – Foodinin Wake Up -aamuvesi, 1/2 banaani sekä kupillinen kahvia Alpron Soya for professionals juomalla

9.10 – Blogitilaisuudessa pieni kulhollinen rahkaa marjalisukkeilla (kuva yllä), lasillinen marjamehua sekä kupillinen kahvia kaurajuomalla.

11.10 – Bare Bar taateli-marjapatukka (40 g)

15.20 – Ensinälkään kolme palaa raakasuklaata ja puolikas tuore mango pilkottuna

16.45 – Reilu annos Baba bataatti-falafeleja (7-8 kpl), hummustahnoja, bataattiranskalaisia, miniluumutomaatteja, tuoretta korianteria sekä jälkiruoaksi vielä pala raakasuklaata.

Kupillinen vihreää teetä

22.05 – Juoksulenkin jälkeen Kaura 100 kauraleivästä molemmat puolet. Leipien päällä keitetty kananmuna, tomaattia sekä kurkkua.

Loppuillan aikana kiivi sekä kourallinen mulpereita

Treenit: Juoksulenkki 8.04 km / 52 minuuttia + kevyet vatsalihakset

Keskiviikko 18.4.

9.20  – Banaanipannukakut reseptillä: 3 kananmunaa, 1 banaani, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl psylliumia, ripaus suolaa, 1 rkl lakritsiheraa ja ripaus vaniljajauhetta. Lisukkeena mansikoita, herukkasekoitusta, kiivi sekä manteli- ja cashewtahnaa.

Lasillinen Wake Up -aamuvettä tyhjään vatsaan ja pannukakkujen lomassa kaksi kupillista kahvia Alpron Soya for professionals juomalla.

12.30 – Pari palaa itse valmistettua raakasuklaata

13.30 – Kolme kaverin valmistamaa lakritsitaatelia

14.20 – Froosh päärynä-lehtikaali-sitruunaruoho -smoothie

15.40 – Delight omena-kaneli raakapatukka (40 g)

16.30 – Ystävän kanssa Coffee Housessa iso kupillinen vihreää teetä

17.45 – Lidl kaurasydämestä molemmat puolet pelkän laktoosittoman voin kera

18.30 – Viisi falafelia, kahta eri hummusta sekä reilu annos salaattia jossa mm. laktoositonta vuohenjuustoa, lehtikaalia, ananasta, mustapapuja, sitruunanmehua, kurkkua, tomaatti, paprikaa

21.45 – Juoksulenkin jälkeen smoothie jossa banaani, lehtikaalia, selleriä, kurkkua, ananasta, pakaste mangokuutioita, spirulinaa, manteleita ja macaa.

Loppuillan aikana kourallinen manteleita

Treenit: Juoksulenkki 7 km / 46 min, loppuun kevyttä kävelyä suunnilleen puoli kilometriä

Jos ruokapäiväkirja herätti jotain ajatuksia niin saa ehdottomasti kommentoida! Aina sitä omaa syömistään kun ei välttämättä osaa katsoa niinkään ulkopuolisen silmin tai ei huomaa jotain tiettyjä puutoksia. Toisaalta haluan tässä kohtaa myös muistuttaa, että meillä jokaisella on erilainen keho ja se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Syöminen on henkilökohtainen asia, jonka vuoksi joku voi kokea vaikka nämä minunkin ruokapäiväkirjani todella oudoiksi tai vieraiksi. Toisaalta toisen ihmisen vinkki jostain mitä kannattaa ehkä poistaa tai lisätä, saattaa olla tie parempaan oloon. Ruokailutavatkin kun ovat usein juttuja, jotka on opittu ja takaraivossa. Välillä ainakin itse huomaan että kokeiltuani jotain uutta saatankin innostua ja huomata, että hei tämähän sittenkin toimii myös minulle! Siksi sellainen tietynlainen avoimuus ylipäänsä elämälle ja muidenkin ajatusten kuulemiselle on tervettä ja oman tekemisen kriittinenkin tarkastelu välillä paikallaan.

Tänään tosiaan lähtö Malediiveille, josta pidän teille myöskin ruokapäiväkirjaa! Katsotaan kuinka ruokaileminen taas muuttuu kun lämpöä on mittarissa 30 astetta.

Oikein ihanaa torstaita!

Ruokapäiväkirja x 7

Koska edellinen viikko tuli kirjattua rutiininomaisesti ruokailuja ylös, jatkui sama homma kevyesti vielä viime viikonkin. Siispä tänään olisi jälleen ruokapäiväkirjan vuoro ja ehkä myös muutama pohtiva ajatus siitä, missä onnistuin ja mikä taas ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Kuten tosiaan edellisen viikon ruokapäiväkirjassa mainitsin, ongelmani on juurikin tuo mainitsemani suunnitelmallisuus. Kiinnitin asiaan viime viikolla hieman enemmän huomiota ja aika vähän tulikin edellisen viikon kaltaisia turhan pitkiksi venyneitä ruokailuvälejä, mihin olen tyytyväinen. Viime viikolla tuli myös herkuteltua ja joukossa onkin niitä suosikkejani kuten kirpeitä pääkallokarkkeja, Lohilon jäätelöä sekä juureslastuja.

Maanantai 5.3.

Aamiainen klo. 9.30: Banaanipannukakut (yllätys, yllätys…). Pannukakuissa 3 kananmunaa, 1 banaani, 1 rkl psylliumia, ripaus suolaa ja vaniljamaustetta, 1 rkl lakritsiheraa, 1 rkl kaurahiutaleita sekä pieni hyppysellinen luomu lakritsimaustetta. Lisukkeena suomalaisia mustikoita, casheweja, cashewtahnaa sekä kookoshiutaleita.

Kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 14.05: Kaksi Kaura 100 leipää laktoosittomalla fetajuustolla ja paprikalla.

Kaksi pientä mandariinia ja kupillinen Urtekramin lakritsiteetä sekä kourallinen edelliseltä päivältä jääneitä sipsejä.

Päivällinen klo. 17.05: Annos gluteenitonta pastaa sekä kastiketta jossa tofua, kirsikkatomaatteja, tuoretta basilikaa, kesäkurpitsaa, 1/2 sipuli, valkosipulia, soijakastiketta sekä punaista currytahnaa.

Jälkiruoaksi pari riisikakkua maapähkinävoilla ja Herbamarella sekä kupillinen lakritsiteetä.

”Välipala” klo. 20.04: Pussillinen (90 g) kirpeitä pääkallokarkkeja

Iltapala klo. 23.05: Alpron kaura-soijajogurttia n. 150 g ja joukossa n. 1 dl suomalaisia mansikoita.

Päivän treenit: Cross trainerilla 25 minuutin alkulämmittely tehokkaalla vauhdilla, jonka jälkeen jalka/pakara- ja selkätreeni.

Tiistai 6.3.

Aamiainen klo. 9.45: Tuorepuuro joka tehty reseptillä: 1 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl kaurajuomaa, 1 dl Alpron kaura-soijajogurttia, 1,5 dl suomalaista Pirkan herukkasekoitusta, ripaus vaniljamaustetta ja suolaa, 1 rkl chiansiemeniä sekä 0,5 dl pellavansiemeniä. Lisukkeena tuoreita mansikoita, puolikas banaani, gojimarjoja sekä kookoshiutaleita (kuva yllä).

Pari kupillista kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 12.30: Tyrnimarjasmoothie jossa 150 g tyrnimarjoja, banaani, 1 rkl macaa, 1 dl kaura-soijajogurttia sekä kaurajuomaa. Smoothie oli kooltaan ehkä noin 3-4 dl.

Lounas klo. 14.35-15.30: Sandron buffet-lounas jossa falafeleja, sekä muuta Afrikkalaista ruokaa. Alla olevassa kuvassa näkyy tuo annokseni gluteenittomalla leivällä.

Iltapala klo. 20.45: Kaksi kauraleipää joissa päällä kaksi paistettua kananmunaa, paprikaa, 1/2 avokado sekä Herbamarea.

Kolme mandariinia ja kupillinen detox-teetä

Yöpala klo. 00.20: Mandariini ja riisikakku maapähkinävoilla

Päivän treenit: Voimakas flow-jooga Shalassa 1 h 15 min

Keskiviikko 7.3.

Aamiainen klo. 8.30: Pieni annos Alpron GO ON -soijajogurttia (max. 2 dl) ja kaveriksi gojimarjoja sekä 1/2 banaani.

Välipala klo. 10.35 (treenin jälkeen): Hieman suurempi annos GO ON -soijarahkaa (n. 3 dl) ja lisukkeeksi tyrnimarjoja, herukkasekoitusta sekä gojimarjoja.

Kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Lounas klo. 12.25: Palaverissa El Fantissa peruna-fenkolikeitto sekä ohessa pari gluteenitonta leipää.

Kahvi kaurajuomalla

”Päivällinen” klo. 17.15: Omeletti jossa täytteinä paprikaa, tomaattia, valkosipulia, lehtikaalia sekä laktoositonta fetaa.

Jälkiruoaksi kourallinen manteleita ja casheweja sekä kupillinen vihreää teetä

Iltapala klo. 22.05: Kaksi omenaa ja appelsiini

Riisikakku maapähkinävoilla

Päivän treenit: Juoksutreeni juoksumatolla 6,5 km/40 min juosten 10 km/h vauhdilla, jonka jälkeen aloin keventämään pikkuhiljaa vauhtia. Lopputulema oli 7,7 km/48 min. Loppuun vielä pikaiset vatsalihakset.

Torstai 8.3.

Aamiainen klo. 9.20: Banaanipannukakut samaisella reseptillä kuin maanantainakin. Lisukkeena suomalaisia mansikoita, gojimarjoja, cashewpähkinöitä sekä cashewtahnaa.

Kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 13.15: GO ON mansikka-vadelma soijapohjainen pieni rahka

Välipala klo. 14.45: Changen blogitilaisuudessa lasillinen alkoholitonta kuohuviiniä

Välipala klo. 16.05: Yksi Dumle

Välipala klo. 16.45: KC:n blogitilaisuudessa muutamia sormisuolaisia. Neljä pientä ruisnappia joissa päällä tonnikalatahnaa, pari pientä siemenleipää joissa lisukkeena punajuuritahna sekä pieni annos bataattiranskalaisia majoneesilla. Myös kupillinen kahvia kaurajuomalla sekä pari suklaakonvehtia.

Päivällinen klo. 18.10: Kulhoannos jossa linssejä, maissia, soijassa marinoitua tofua, valkosipulinkynsi, ananasta, mustapapuja, lehtikaalia, paprikaa, tomaattia sekä auringonkukansiemeniä.

Kaksi kauraleipää (Kaura 100 molemmat puolet) pelkällä laktoosittomalla voilla

Välipala klo. 20.30: Appelsiini ja kupillinen Detox-teetä

Iltapala klo. 22.30: Kolme riisikakkua joissa päällä maapähkinävoita sekä Herbamarea

Päivän treeni: Ei treeniä

Perjantai 9.3.

Aamiainen klo. 9.30: Omeletti jonka välissä paprikaa, avokadoa, tomaattia, valkosipuli, lehtikaalia, mausteita sekä sitruunanmehua.

Kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Lounas klo. 13.45: Sweet Roast salaatti Pupusta. Salaatti sisälsi provencal-salaattia, lehtikaalia, pinaattia, pehmeää vuohenjuustoa, paahdettua myskikurpitsaa ja punajuurta, päärynää, kurpitsansiemeniä, pekaanipähkinää ja pekaanipähkinävinegrettiä. Salaatin ravintosisältö: 616 kcal, prot 19, carb 10 ja fat 54.

Ohessa gluteeniton siemenleipä

Jälkiruoaksi kupillinen lakritsiteetä

Välipala klo. 17.30: Kaksi kauraleipää pelkällä laktoosittomalla voilla

Kourallinen gojimarjoja

Välipala klo. 19.35: Pussillinen Pirkan juureslastuja (75 g)

Välipala klo. 20.44: Lohilon salted caramel jäätelö (175 g)

Iltapala klo. 22.30: Pari mandariinia

Päivän treenit: Juoksutreeni juoksumatolla 5,5 km/34 min

Lauantai 10.3.

Aamiainen klo. 9.45: Alpron kaura-soijajogurttia suunnilleen puolet purkista, eli n. 125 g. Päälle tuoreita mansikoita, 1/2 banaani, kookoslastuja ja gojimarjoja.

Pari kupillista kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 12.40: Tyrnimarjasmoothie jossa n. 100 g tyrnimarjoja, kananmuna, 1 rkl macaa, 1 rkl psylliumia, ripaus kanelia, 1,5 dl GO ON soijarahkaa, kourallinen manteleita, 1 rkl Vivania kollageenijauhetta sekä makeuttamatonta kaurajuomaa.

Välipala klo. 14.50: Mandariini, riisikakku maapähkinävoilla sekä Alpron GO ON mangon makuinen soijarahka.

Päivällinen klo. 17.30: Reilu annos tomaatti-linssikeittoa kaurakrutongeilla sekä silmusalaatilla. Keiton resepti tulossa lähiaikoina blogiin!

Jälkiruoaksi mandariini ja muutama cashew

Välipala klo. 19.15: Pari taatelia sekä mandariini

Iltapala klo. 21.15: Alpron GO ON -soijarahkaa suunnilleen puolet paketista ja lisukkeeksi suomalaisia mansikoita n. 3 dl, 1/2 banaani, 1/2 dl pellavansiemeniä sekä kourallinen gojimarjoja.

Kupillinen lakritsiteetä

Päivän treenit: Juoksutreeni juoksumatolla 6 km/37 min. Loppuun huolellinen vatsalihastreeni sekä putkirullailua.

Sunnuntai 11.3.

Aamiainen klo. 10.05: Banaanipannarit samalla ohjeella kuin maanantaina. Lisukkeena suomalaisia mansikoita, gojimarjoja, casheweja sekä kookoshiutaleita.

Pari kupillista kahvia soijajuomalla

Lounas 14.15: Juttutuvassa vegeburgeri gluteenittomalla sämpylällä ja bataattiranskalaisilla. Söin kaikki annoksen ranskalaiset (ja vähän vielä muiltakin) mutta tofupihvin jätin syömättä, koska siitä en pitänyt. Muuten burgeri meni siis kokonaan lisukkeineen päivineen.

Jälkiruoaksi yksi Marianne

Välipala klo. 18.05: Pari mandariinia sekä kourallinen manteleita

Iltapala klo. 20.45: Kaksi kauraleipää joissa päällä laktoositonta fetaa sekä paprikaa.

Kupillinen detox-teetä

Iltapala 2 klo. 23.45: Nälkä iski joten Alpron mustikan makuinen GO ON soijarahka

Päivän treenit: Ei treenejä

Sellainen ruokapäiväkirja siis viime viikolla! Se minkä tajusin näin jälkeenpäin, on että kalaa ei tullut syötyä koko viikolla. Pyrin tavallisesti siihen, että söisin lohta edes yhtenä päivänä viikossa mutta tällä kertaa se nyt näemmä jäi. Aika paljon mukana oli perus juttuja kuten marjoja, Alpron soijarahkoja, omeletteja ja banaanipannukakkuja. Lounasta tuli syötyä ulkona parikin kertaa ja vielä sunnuntaina käytyä ystävän synttäreiden kunniaksi ravintolassa syömässä. Rahaa ruokaan siis paloi mutta toisaalta välillä on mukava syödä ulkona kunhan siitä ei tee tapaa.

Treenit olivat jälleen juoksupainotteisia vaikka mahtuihan joukkoon yksi joogakin sekä salitreeni. Tarkoitus oli mennä vielä perjantaina hot joogaan mutta niskani venähti, jonka vuoksi jouduin varomaan sitä jonkun verran. Nyt tuo tuntuu jo onneksi huomattavasti paremmalta, joten huomenna taas joogailemaan. Kaiken mainitsemani lisäksi juon päivittäin vettä suunnilleen 2-3 litraa ja useimmiten se 1 litra menee sitruunamehun kanssa pillillä nautiskellen. Lisäksi otan tietenkin lisäravinteet, joista voisin varmaan tehdä jossain kohtaa jälleen päivitettyä postausta. Mukana on ainakin B-vitamiini, D, vahvat probiootit, omega3, Female complex, magnesium, Arginiini, valkosipulikapselit, kollageenineste, Evoniat hiuksille ja tarpeen vaatiessa vielä Immune Complex.

Jos heräsi jotain kysymyksiä liittyen ruokapäiväkirjaan niin niitä voi laittaa kommenttiboksissa tulemaan? Muuten toivottelen oikein ihanaa alkanutta viikkoa, syökäähän hyvin!