Lakritsipannarit

Paistan banaanipannareita aamiaiseksi useammankin kerran viikossa. Toisinaan nuo pannukakut sulostuttavat iltojani tai sammuttavat herkkuhimot. Joskus tulee aikoja, että kyllästyn kunnes taas tykästyn. Kirjoitin teille helmikuussa vuosien kokemuksella vinkkini onnistuneisiin banaanipannareihin (postaus täällä) ja nyt tahdon jakaa teille erään uuden suosikkivariaationi. Kyseinen resepti on yksi parhaista ja se maistuu täydellisesti lakritsille. Rakastan lakritsia ja voin sanoa, että pannukakuissa(kin) tuo todella toimii!

Vaikka itse pannaripohja on muuten aika perinteinen, luomu lakritsijauheella ja lakritsin makuisella heralla tuohon kokonaisuuteen saa kivasti lakun makua. Sain ihan vasta Fastilta testattavaksi uutta proteiinijauhetta, joka on valmistettu laadukkaista suomalaisista raaka-aineista. Nuo kolme raaka-ainetta ovat Kuusamon Juuston heraproteiini (VL), lakritsijauhe, sekä stevia. Herahan toimii ylipäänsä pannareissa mielettömän hyvin, sillä blenderissä hurautettaessa se tuo taikinaan mukavasti kuohkeutta. Stevia on luonnollinen makeuttaja ja lakritsi puolestaan antaa herkullisen makuvivahteen kaikille sen ystäville. Vaikka kyseistä heraa ei tulekaan reseptiin hurjaa määrää, antaa se siihen silti sille mukavasti potkua!

Lakritsipannukakut (GL, VL)

  • 1 banaani
  • 3 kananmunaa (2 kpl kokonaan ja yhdestä pelkät valkuaiset)
  • 1/2 rkl psylliumia
  • 1,5 rkl *Fastin 100 % Natural lakuheraa
  • 0,5-1 tl Urtekramin luomu lakritsijauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 rkl mantelijauhetta
  • 0,5 dl kaurajuomaa

Hurautetaan kaikki aineosat blenderissä kuohkeaksi taikinaksi ja paistetaan pannulla pieniksi pannareiksi. Paistamiseen ehdottomasti parasta on kookosöljy, joka antaa lettuihin ihanan kookoksisen makuvivahteen. Tarjoillaan marjojen kera, itse suosin useimmiten mansikoita ja mustikoita. Päälle voi heittää vielä pähkinöitä, siemeniä tai vaikka kaurahiutaleita (kuten itse tein).

Tällä herkullisella variaatiolla tosiaan käynnistän päiväni suhteellisen usein ja siihen kylkeen vielä kuppi pakurikahvia. Nautin hitaista aamuista ja siitä, että saan tehdä maukkaan aamiaisen, syödä sen kiireettömästi ja herätä uuteen päivään. Näin kevään ja lähenevän kesän myötä aamujen voima on kyllä erityisen merkityksellinen! On huikeaa herätä auringonpaisteeseen ja siihen, että huomaa kuinka kesä on jo aivan ovella.

Rentoa päivää jokaiselle! Nautitaan tuosta kevätauringosta. <3

*Fastin tuote saatu blogin kautta testiin.

Ihanat avokadoleivät

Olen viime aikoina hurahtanut totaalisesti avokadoihin. Pitkään olen niitä viikoittain kyllä nauttinut, mutta nyt niitä on löytynyt lautaseltani ihan päivittäin. Tämä on tavallaan aika hassu muutos, sillä aikanaan pelkäsin avokadoja niiden rasvaisuuden vuoksi – mikä on siis tietenkin aivan naurettavaa. Onneksi ajatusmaailmani on vuosien saatossa muuttunut ja olen oivaltanut kuinka tärkeä rasvan lähde avokado elimistöllemme on. Etenkin kasvissyöjänä koen, että avokado edesauttaa elimistöni tervettä toimintaa ja auttaa ylipäänsä monipuolisen ruokavalion koostamisessa. Meidän on saatava rasvaa jotta kehomme toimii terveellä tavalla!

Suurta herkkuani ovat avokadoleivät! Suosin ruokavaliossani paljon kauraleipää ja sen lisäksi teen gluteenitonta leipää aina välillä itse. Avokadoleiväthän eivät kaipaa päällysteeksi laisinkaan mitään levitettä, sillä tuo ihanan pehmeä vihreä hedelmä levittyy leivälle kuten levite. Päälle hieman mustapippuria, tomaattia ja tuoretta persiljaa, jolloin leivistä tulee aivan täydelliset!

Se minkä olen pistänyt merkille on, että avokadolla jaksaa todella pitkään. Jos syön kokonaisen avokadon esimerkiksi leipien päällä, jaksan tuolla satsilla useamman tunnin. Monesti olen töissä iltavuorossa ihmetellyt, kuinka nälkä ei tule vielä neljän tunnin korvillakaan ja oivaltanut, että sen on pakko johtua avokadosta, jonka söin ennen työvuoroa. Tuo rasvainen hedelmä todella pitää meidät kylläisenä ja energiatasomme tasaisesti ylhäällä!

Yksi asia josta haluan myöskin mainita, on iho. Olen huomannut, että avokadolla on yhteys ihoni ulkonäköön. Vaikka en kärsikään epäpuhtauksista, on ihoni välillä vähän samea ja eloton. Peilaan ihoni kuntoa todella paljon ruokavaliooni ja olen huomannut, että kohdallani sen merkitys on kovin suuri! Ruokavalio toki ylipäänsä vaikuttaa, mutta etenkin avokadon yhteyden olen huomannut. Jos unohdan ostaa pussin kauppakäynnillä, saattaa toisinaan mennä vaikka viikkokin etten nauti avokadoa ja eron huomaa aika selkeästi. Iho ei vaan ole niin hehkuva, vaan se on hieman samea ja jopa vähän eloton. Aika sama vaikutus on muuten maitotuotteilla! Jos olen viikon syömättä mitään maitotuotteita ihoni suorastaan hohkaa.

Se millaista ravintoa syömme, sillä on niin suuri vaikutus. Eikä tosiaan puhuta vaan sisäisistä jutuista, vaan ihan ulkoisistakin – kokonaisuudesta. Suosittelenkin jokaista kiinnittämään huomiota syömäänsä ruokaan ja etenkin niihin hyviin rasvoihin. Jos et vielä ole avokadoon tutustunut, niin nyt on korkea aika. Aloita vaikka puolikkaalla ja tunnustele miltä se tuntuu, lisää määrää halutessasi. Ehkä paras tapa nauttia kypsiä avokadoja on leivän päällisenä. Kauraleipä on hellävaraisempi vatsalle jos tuntuu, ettei suolisto kestä ruista. Toki voit heittää avokadon myös vihersmoothien joukkoon tai lusikoida mustapippurin kanssa. Välillä harrastan tuotakin jos huomaan, että se päivän avokadosatsi on syömättä. Tärkeintä on, että avokadoja syö, tavalla tai toisella.

Tuleeko teidän nautittua avokadoja? Kuinka monta uppoaa päivässä? :)

Oikein energistä maanantaita ja alkavaa viikkoa kaikille!