Edullinen asteittain päivettävä

Itselleni päivetys on ympäri vuotuinen juttu. Haluan, että ihoni on aina edes pienesti ruskettunut ja sen vuoksi suosinkin paljon itseruskettavia. Dubain jälkeen iholla koreilee edelleen bikinirajat mutta silti tahdon ylläpitää kevyttä väriä vartalollani ja itseruskettavat ovatkin nyt taas käytössä. Talvisin tykkään suosia voidemaisia ruskettajia, koska iho on kuivempi ja voidemainen tuote nyt vaan tuntuu kylmillä ilmoilla jotenkin ihoystävällisemmältä. Tällä hetkellä käytössä onkin edullinen vaihtoehto, joka oli muuten aivan sattuman varainen löytö taannoiselta Stockan vierailulta!

sunkissedsunkissed

En tiedä onko moni kuullut koskaan merkistä Sunkissed, mutta itse en tosiaan ollut ennen kuin riskillä nappasin purkin tuossa taannoin Stockmannilta matkaani. Menin alun perin ostamaan vanhaa suosikkiani Vita Liberatan asteittain päivettävää, kun sen paikka hyllyllä tietenkin ammotti tyhjyyttään. Jotain voidemaista päivettäjää oli kuitenkin saatava, joten mukaan lähti oikeastaan ihan pelkän purkin ja edullisen hinnan perusteella Sunkissed Gradual Tan sävyssä medium/dark.

Kyseessä on tosiaan kevyesti vartalon ihoa päivettävä tuote, jonka tuoksu on muuten ehkä maailman kaikista itseruskettavista parhain! Kookoksen sekä hiekan sekoitus toimii ainakin omaan nenääni erinomaisesti ja tästä voiteesta tulee todella olo kuin olisi hiekkarannalla levittelemässä aurinkovoidetta. Ihanan tuoksunsa lisäksi voide yllätti kosteuttavuudellaan (hieman paksumpi koostumus) sekä kivalla värisävyllään. Yhtään laikkua ei näkynyt ihollani levitettyäni voiteen edellisenä iltana iholle ja tuntui kuin olisin maannut yhden päivän lisää auringossa. Ihollani on nyt tosiaan pientä pohjaa, joten en tiedä kuinka voide toimii täysin valkoiseen ihoon mutta veikkaisin, ettei ainakaan kovin huonosti! Tuotteesta on olemassa myös light/medium sävy, jota suosittelen kaikille erityisen vaaleahipiäisille.

sunkissed

Voide on tosiaan koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä saakin levitellä iholle vähän pidempään kuin monia vastaavia. Tällä tarkoitan siis sitä, että iho jää valkoiseksi ellet kunnolla imeytä sitä ihoon. Plussapisteet annan muuten vielä siitäkin, että voide kuivuu todella nopeasti! Useissa asteittain päivettävissä on se, että niiden kuivumista saa odotella ja silti iholle jää tahmainen fiilis – tämä toimii täysin päinvastoin. Iho ei tosiaan jää yhtään tahmaiseksi vaan rasva imeytyy sataprosenttisesti ihoon. Ei ole siis mikään ongelma levittää tuotetta vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa jos käy kuten minulle, että muistaa sen itseruskettavan aina vasta siinä kohtaa, kun on aika mennä nukkumaan…

Näitä asteittain päivettäviä voiteita kuluu käytössä sen verran runsaasti, että olipas oikein mukavaa löytää vaihtoehtoinen tuote pari kymppiä maksavalle Vita Liberatalle. Muistaakseni tämän voiteen hinta oli siis alle kymmenen euroa ja mielestäni se on jo aika passeli hinta voiteelle, joka kuitenkin kuluu käytössä suhteellisen nopeastikin. Eipähän ainakaan kirpaise muutaman viikon päästä hakea uutta tuubia, kun hinta pyörii noinkin mukavissa lukemissa! Siispä monellakin tapaa plussapisteet tälle voiteelle ja ainakaan näin ensimmäisen tuubin käytön aikana mieleeni ei tule yhtään miinustakaan. Tuo on itse asiassa aika harvinaista, sillä suurimmassa osassa itseruskettavia on aina jotain… Tai no, valkoiset lakanat eivät kylläkään pysy sataprosenttisen valkoisina mutta enpä ole muuten vielä koskaan törmännyt itseruskettavaan, josta ei tulisi yhtään väriä lakanoihin…

sunkissed

Mahtaako kyseinen itseruskettava olla teistä monelle tuttu? Tai onko kenties suositella jotain uusia voidemaisia tuotteita, jotka olette hyviksi havainneet?

Tasainen purkkirusketus – näin onnistut!

*Sisältää mainoslinkkejä

Laikkuja siellä täällä ja epätasainen oranssi väri – valitettavasti suurin osa ihmisistä mieltää vielä tänäkin päivänä itseruskettavat nimenomaan tuotteiksi, joilla et voi onnistua aidon rusketuksen tavoin. Olen tämän asian suhteen eri mieltä, sillä itseruskettavat ovat kehittyneet vuosien varrella hurjasti. Nykyään markkinoilla on toinen toistaan parempia purnukoita, joista pitää osata vaan valita ne parhaat. Veikkaankin, että rusketustuotteet ovat nimenomaan niitä, joiden suhteen ihmiset luottavat hyvin pitkälti muiden kokemuksiin. Tässä kohtaa ihmisten kehuilla on vaikutusta ja ne todella merkitsevät ostopäätöstä tehtäessä.

Koska edelleen niin usein kuulen epäileviä kysymyksiä koskien itseruskettavien käyttöä ja hankintaa, halusin tehdä kattavan postauksen jossa kerron omat vinkkini tasaisen purkkirusketuksen saamiseen. Kuinka onnistua ilman, että iho on keltainen tai laikukas? Miten saada oikeanlainen väri, sellainen kuin auringosta tulee? Homma vaatii ehkä hieman opettelua mutta silti sanoisin, että mieluummin itseruskettava kuin solariumissa makaaminen tai ihon alituinen grillaaminen!

Panosta laatuun

Vaikka levittäisit värin kuinka oikein ei lopputulos ole hyvä, jos käytössäsi on surkea tuote. En kieltämättä ole enää aikoihin törmännyt purkkeihin, jotka olisivat aivan sysihuonoja, mutta eroja markkinoilla olevista tuotteista kuitenkin edelleen löytyy. Suosittelenkin siis valitsemaan laatua, joista voin suositella tyyriimmistä ruskettavista mm. Vita Liberataa, James Readia ja For All My Eternitya sekä edullisemmista taas St. Morizia (palaan tuotteisiin vielä postauksen lopussa). Sanoisin, että oikeastaan ainoat rusketustuotteet joihin en koskisi löytyvät sieltä päivittäistavarakauppojen kosmetiikkahyllyltä… Esimerkiksi Garnier ja Nivea voisi mielestäni uudistaa itseruskettaviaan, toki mainitkaa ihmeessä jos he ovat nuo tuotteensa jo ajan tasalle päivittäneet!

Kuori iho huolellisesti

Pahin moka itseruskettavan kanssa on levittää se kuorimattomaan ihoon. Jos pohjalla on esimerkiksi vanhaa rusketusta tai edellinen kerros jo pois puolittain kulunutta itseruskettavaa, ei lopputulos todennäköisesti ole tasainen. Tähän sorrun kuitenkin välillä itsekin, eli unohdan kuoria, jolloin etenkin kyynärtaipeet ja nilkat saattavat näyttää laikukkailta. Onnistuneen lopputuloksen kannalta onkin tärkeää, että iho jolle aine levitetään, on puhdas ja tasainen. Toisaalta jos ihosi on hyvin kuiva luonnostaan, kannattaa kuorintaa ehkä välttää ainakin samana päivänä. Tuossa tapauksessa voisin kuvitella, että jos kuorii edellisenä iltana ja levittää itseruskettavan vasta seuraavana päivänä, voisi lopputulos onnistua.

Levitä tasaisesti

Varmaan se haastavin kohta monelle on itseruskettavan levittäminen – kuinka saada väristä tasainen ja laikuton? Itsehän olen opetellut tietynlaisen tavan levittää rusketustuotteet, eli lähden liikkeelle jaloista ja etenen pyörivin liikkein kohti yläkroppaa. Helpoiten tasaisen lopputuloksen saa käyttämällä värillisiä itseruskettavia, sillä tuolloin näkee helposti, mihin väriä on jo levitetty. Toisaalta olen käyttänyt paljon myös Vita Liberatan ja St. Tropezin asteittain päivettäviä, jotka ovat väriltään täysin vaaleita ja niiden avulla saanut kyllä myös tasaisen rusketuksen. Tuolloin levityksen kanssa vaan tulee olla tarkempi ja edetä tasaisesti. Värillisten rusketusvoiteiden levittämiseen suosittelen hanskaa, jolloin vältetään kämmenten värjäytyminen.

Yksi haastavimmista osuuksista ovat kämmenselät. On kiva ettei väri katkea ranteeseen vaan, että se jatkuu ihan sinne sormiin saakka. Aina tuo ei kuitenkaan täysin onnistu ja on minullakin kertoja, että väri katkeaa juuri sinne ranteeseen eikä ole ehtinyt tarttua ihoon, vaikka sen aina myös kämmenselkiinkin levitänkin. Jos tuossa haluaa onnistua, kannattaa välttää käsien pesua ainakin tunti levityksen jälkeen. Parhaitenhan tuo onnistuu jos rusketuksen levittää juuri ennen nukkumaan menoa.

Anna vaikuttaa riittävän pitkään

Vaikutusajalla on tärkeä rooli itseruskettavan kehittymisessä. Värillisistä tuotteista saa sävyn iholle jo saman tien, mutta silti antaisin rusketuksen kehittyä vähintään yön yli tai päivän ajan. Helpoin tapa on levittää rusketus yötä vasten, jolloin väri kehittyy nukkuessa ja voit käydä aamulla suihkussa. Tällöin vältytään myös pieneltä hajulta, joka useammasta itseruskettavasta valitettavasti iholle tulee. Tähän haluan muuten mainita, että yksi tuote on sellainen josta ei tule yhtään mitään hajua ja se on tuo For All My Eternity. Jokaisesta muusta kokeilemastani tulee edes pieni ominaishaju, joka ei missään nimessä ole näissä mainitsemissani paha! Veikkaan, että tähänkin asiaan vaikuttaa paljon oman ihon kuivuus ja rasvaisuus, sekä joku ominaishaju. Vähän kuin parfyymeissakin, nehän saattavat tuoksua täysin erilaiselta

Ylläpidä

Hyvä itseruskettava pysyy iholla useamman päivän ajan. Toki tähän vaikuttaa myös se kuinka paljon hikoilet ja treenaat tai ihoasi saippualla suihkussa peset. Itse olen huomannut, että paras lopputulos syntyy niin, että laitan itseruskettavaa kahtena peräkkäisenä päivänä, jolloin väri syvenee ja se myös pysyy iholla pidempään. Viikko on oikeastaan sellainen maksimiaika, että tavallinen itseruskettava iholla pysyy. Totta kai on olemassa pitkäkestoisempiakin tuotteita (esim. Vita Liberatalla) mutta viikko on ainakin omalla kohdallani sellainen tyypillinen aika. Moni ehkä ajattelee, että puhutaanpas lyhyestä ajasta, mutta näillä tämän päivän itseruskettavilla sen uudelleen levittäminen ei vaan ole kovin työlästä… Esimerkiksi vaahtomaiset tuotteet kuivuvat saman tien eikä niiden levittäminen siksi hankaloita yhtään elämää. Voit ylläpitää rusketusta myös kosteuttamalla ihoa huolellisesti, eli päivittäinen perusvoiteella rasvaus pitää ihon kimmoisana.

Ja sitten ne omat suosikki itseruskettavani:

  • *Vita Liberata – Yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani itseruskettavien suhteen on Vita Liberata. Kaikki merkin mousset ovat erinomaisia, samoin *Fabolous asteittain päivettävä. Vaahdoilla saat värin pintaan saman tien, kosteusvoidemainen asteittain päivettävä taas antaa nätin värisävyn parin käyttökerran jälkeen.
  • *For All My Eternity – Tämä on ehdottomasti uusin suosikkini! Etenkin moussemainen itseruskettava sävyssä *gold edition antaa iholle kauniin värisävyn eikä haise millekään. Levittyy tasaisesti ja imeytyy nopeasti. Muita sarjan tuotteita en ole vielä ehtinyt testaamaan mutta aivan varmasti tulen kyllä sen tekemään!
  • *James Read – Tämä sarja on myös suhteellisen uusi tuttavuus. Olen kokeillut vasta merkin *Bronzing moussea, jonka ainakin totesin erinomaiseksi! Kuivuu nopeasti, on hajusteeton ja väristä tulee kaunis. Hinta-laatusuhde kohdillaan, sillä tämä on kahta edellä mainitsemaani edullisempi vaihtoehto.
  • *St. Tropez – Eniten pidän merkin asteittain päivettävästä eli *Gradual Tan Classicista sävyssä medium/dark. Tämä on siis ihan valkoinen voidemainen tuote, jota voi käyttää kosteusvoiteen tavoin. Merkin mousset kuivuvat mielestäni muita mousseja hitaammin, vaikka kauniin värin niilläkin saa.
  • *St. Moriz – Halppiksien kingi! Värisävy, pysyvyys, tuoksu, hinta – kaikki toimii. Jos siis olet budjetti ruskettaja, niin kokeile ihmeessä tämän merkin tuotteita. Sarjan ehdoton ykkönen on moussemainen *itseruskettava sävyssä dark. Tuota suosin jo vuosia sitten ja voin kyllä edelleen kehua!

Tähän loppuun haluan vielä jakaa alekoodin, jolla saatte *Tanstoren verkkokaupasta -15 % alennuksen ostaessanne tuotteita yli 25 eurolla. Alekoodi on ONMYWAY ja se on voimassa 31.7.2017 saakka.

Toivottavasti postauksesta oli apua! Jos heräsi kysymyksiä aiheeseen liittyen, niin niitäkin saa esittää? Myös teidän omat suosikkinne itseruskettavista kuulisin mielelläni ja etenkin jos joku testannut enemmänkin tuotteita tuosta For All My Eternity sarjasta? 

 

*Postauksen itseruskettavat tuotteet sponsoroituja