6 vinkkiä täydellisen purkkirusketuksen loihtimiseen

Olen pelaillut itseruskettavilla oikeastaan niin kauan kuin muistan. On ollut jos jonkinlaista kokeilua – niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Viime vuodet on menty kuitenkin enemmänkin siellä onnistumisien puolella, sillä nykyään itseruskettavat ovat sen verran kehittyneitä. Rohkenisinkin väittää, ettei kovin monella tuotteella voi totaalisesti epäonnistua, ellei itse tee jotain väärin jo levitysvaiheessa. Tuo epäonnistumisen pelko on monella kuitenkin suuri ja esimerkiksi ennen tärkeää iltaa ei ehkä uskalleta hakea väriä purkista vaikka haluttaisiinkin. Juuri tuo onkin painava syy sille, miksi halusin tämän postauksen kirjoittaa ja jakaa ne omat vinkit onnistuneeseen itseruskettavan käyttöön. Homman kun voi oppia kuten minkä tahansa taidon, joten jos lukeudut heihin jotka suorastaan pelkäävät itseruskettavia, niin luehan tämä postaus huolella läpi ja kerää konkarin vinkit talteen!

Valitse laadukkaat tuotteet

Aivan ensimmäisenä haluan mainita itseruskettavien laadun tärkeydestä. En missään nimessä sano, että kalliilla saa laatua tässä tapauksessa, sillä itsellänikin on vartalon itseruskettava suosikkeja todella laajalla hintahaarukalla. Tärkeintä onkin tuotteiden laatu – hinnasta viis. Itse pidän kuitenkin eniten sekä voidemaisista asteittain päivettävistä, että vaahtoavista tehokkaammista ruskettajista. Uusimpina suosikkeina Vita Liberatan huhtikuussa markkinoille saapuvat orgaaniset vaahtoavat rusketusvedet, joista tummempi sävy on ollut käytössäni jo muutamaankin otteeseen. Vita Liberata merkkinä on ollut jo pitkään yksi suosikeistani nimenomaan laadun ja lopputuloksensa puolesta, jonka vuoksi sitä brändinä voin lämmöllä suositella! Myös For All My Eternity, St. Moriz, Sunkissed sekä Evolve ovat vartalon itseruskettavien aatelistoa ja tuotteita, joiden avulla onnistut varmasti.

Laatu näkyy mielestäni itseruskettavan värisävyssä, kuivumisnopeudessa, helppoudessa, laikuttomuudessa sekä tuoksussa. Jos haluat hyvän lopputuloksen, en suosittele ostamaan mitä tahansa purkkia summan mutikassa vaan kuuntelemaan muiden suosituksia. Tuote kannattaa myöskin valita sen oman ihon värisävyn mukaan, eli jos hipiäsi on todella vaalea, älä ihmeessä ota sitä tumminta värisävyä. Mieluummin lähtee liikkeelle miedomman tuotteen voimin ja lisää sitä sitten vaikka pariinkin otteeseen jos lopputuloksesta ei tule riittävän tumma.

Kuori vartalon iho (ja sheivaa)

Kun oikea tuote on valittu, on aika aloittaa rusketusprosessi. Jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen, kannattaa vartalon iho aina kuoria ennen levitystä. Etenkin näin keväällä, kun iho on ehkä kalansuomuilla kuivuudesta, on kuorinta todella tärkeää jotta lopputuloksesta tulee onnistunut. Itse en todellakaan aina kuori ihoa mutta ihoni ei olekaan erityisen kuiva. Tässä kannattaa siis miettiä sitä omaa ihotyyppiä ja sen tarpeita. Jos olet aloitteleva itseruskettavien käyttäjä, kuori ihmeessä sillä mitään et siinä ainakaan menetä! Myös sheivaamista suosittelen – tai no itse en osaisi levittää itseruskettavaa sänkisille säärille. Mielestäni tasainen lopputulos syntyy tasaisesta ihosta jossa ei ole myöskään karvoja.

Kosteuta iho jos tarve vaatii

Jos levität ihollesi vaahtoavan itseruskettavan, saattaa ihon kosteuttaminen tavallisella kosteusvoiteella ennen vaahdon levitystä olla tarpeen. Pidä kuitenkin noiden kahden toimenpiteen välillä pieni väli jotta voide ehtii kuivumaan ihoon eikä rullaudu sitten vaahdon mukana pois. Jos taas käytät asteittain päivettävää kosteusvoidetta, järkikin sen varmasti sanoo, ettei ihoa tarvitse enää erikseen kosteuttaa. Se että levität itseruskettavan voiteen huolella ihollesi riittää. Tässäkin kannattaa tietenkin huomioida se oman ihon kunto, eli kuivaa ihoa tulee kosteuttaa enemmän jotta niitä mahdollisia laikkuja ei synny. Etenkin kyynärpäät kannattaa voidella etukäteen jos yhtään pelkäät, että ne ovat kuivat ja saattaisivat imaista väriä enemmän.

Levitä väri kintaan avulla

Itse en käytä kinnasta voidemaisten tuotteiden kanssa mutta vaahtojen kanssa kyllä. Tiedän kuitenkin, että osa suosii kinnasta aina, joten mitään oikeaa tai väärää sääntöä tähänkään asiaan ei ole. Vaahtojen kanssa kinnas on kuitenkin aivan ehdoton jotta lopputuloksesta tulee tasainen ja et vahingossakaan värjää käsiäsi tummiksi. Itse aloitan itseruskettavan levityksen aina alhaalta ylöspäin ja levitän väriä iholle pyörivin liikkein. Aivan viimeisenä värjään kämmenselät, jonka jälkeen välttelen käsien pesua. Suoritan toimenpiteen aina yötä vasten, jolloin on helpoin välttää käsien pesua ja veden kanssa tekemisissä olemista.

Anna vaikuttaa yön yli

Kuten tosiaan mainittu, käytän itseruskettavaa aina yötä vasten. Yöllä pesemme niitä käsiämme mahdollisimman vähän ja ylipäänsä emme altista ihoamme vaatteiden hankaukselle jolloin lopputuloskin on mukavan tasainen. Useimmiten käyn sitten aamulla pikaisessa suihkussa ilman, että pesen ihoani saippualla mutta valutan ns. itseruskettavan tuoksun varmasti pois iholtani. Tätä en kuitenkaan tee aina ja esimerkiksi näiden Vita Liberatan uusien Invisi rusketusvesien kanssa en ole kokenut suihkukäyntiä välttämättömäksi koska hajua ei ole syntynyt. Jos haluat suojella lakanoitasi itseruskettavan värjäytymiltä, niin käytä tummia lakanoita mutta rehellisyyden nimissä, mainitsemieni tuotteiden kanssa tuo ”laikkuuntuminen” on todella vähäistä. Toki tämäkin on sidoksissa siihen, kuinka paljon yöllä hikoilet ja miten paljon ennen nukkumaanmenoa olet tuotteen ihollesi levittänyt.

Käytä maltillisella tahdilla

Itse levitän vain ani harvoin päivetyksen päälle heti seuraavana päivänä uutta kerrosta. Värin ylläpito ei siis tarkoita sitä, että itseruskettavaa lisäillään jatkuvasti, vaan voit ylläpitää kaunista värisävyä esimerkiksi asteittain päivettävällä tai vaikka ihan pelkällä kosteusvoiteella. Näitä näkee valitettavan usein, että itseruskettavaa on kerrostettu ja lopputulos on aivan liian tumma sekä röpelöinen etenkin kyynärvarsien sisäpuolelta, josta hikoilemme. Suosittelenkin levittelemään itseruskettavaa maltillisella tahdilla, jolloin olet aina kauniin värinen. Kun et kerrosta väriä, ei se myöskään lähde iholta laikukkaasti vaan ainoastaan kuluu pesussa pois. Mainitsemieni brändien tuotteissa on parasta se, että ne eivät lähde laikukkaasti pois iholta, vaan väri ikään kuin haihtuu ja kuluu veden mukana pois.

Siinä kuusi vinkkiäni, joita noudattamalla itsensä ruskettaminen keinotekoisesti onnistuu todella helposti. Nykyään tuotteet ovat muutenkin niin kehittyneitä, että täytyy olla kyllä aika surkea itseruskettava jos aamulla näytät seepralta. En itse asiassa edes usko, että tuollaisia tuotteita on markkinoilla enää kovinkaan paljon mutta jos haluat varmistua siinä, että onnistut, niin valitse jokin jo mainitsemistani tuotemerkeistä. Itse pidän henkilökohtaisesti todella paljon vaahdoista mutta samaan aikaan talvisin on ihanaa ruskettaa itseään asteittain päivettävillä, jolloin se ihon kosteutus tulee siinä samalla. Ja jos tosiaan sitä luonnonmukaisuutta janoaa, niin Evolven asteittain päivettävä ja nämä Liberatan uudet luonnonmukaiset rusketusvedet kannattaa laittaa testiin!

Tykkäättekö te käyttää itseruskettavia? Löytyykö kenties jotain suosikkia jonka puolesta liputatte vuodesta toiseen?

 

*Tuote sponsoroitu

Edullinen asteittain päivettävä

Itselleni päivetys on ympäri vuotuinen juttu. Haluan, että ihoni on aina edes pienesti ruskettunut ja sen vuoksi suosinkin paljon itseruskettavia. Dubain jälkeen iholla koreilee edelleen bikinirajat mutta silti tahdon ylläpitää kevyttä väriä vartalollani ja itseruskettavat ovatkin nyt taas käytössä. Talvisin tykkään suosia voidemaisia ruskettajia, koska iho on kuivempi ja voidemainen tuote nyt vaan tuntuu kylmillä ilmoilla jotenkin ihoystävällisemmältä. Tällä hetkellä käytössä onkin edullinen vaihtoehto, joka oli muuten aivan sattuman varainen löytö taannoiselta Stockan vierailulta!

sunkissedsunkissed

En tiedä onko moni kuullut koskaan merkistä Sunkissed, mutta itse en tosiaan ollut ennen kuin riskillä nappasin purkin tuossa taannoin Stockmannilta matkaani. Menin alun perin ostamaan vanhaa suosikkiani Vita Liberatan asteittain päivettävää, kun sen paikka hyllyllä tietenkin ammotti tyhjyyttään. Jotain voidemaista päivettäjää oli kuitenkin saatava, joten mukaan lähti oikeastaan ihan pelkän purkin ja edullisen hinnan perusteella Sunkissed Gradual Tan sävyssä medium/dark.

Kyseessä on tosiaan kevyesti vartalon ihoa päivettävä tuote, jonka tuoksu on muuten ehkä maailman kaikista itseruskettavista parhain! Kookoksen sekä hiekan sekoitus toimii ainakin omaan nenääni erinomaisesti ja tästä voiteesta tulee todella olo kuin olisi hiekkarannalla levittelemässä aurinkovoidetta. Ihanan tuoksunsa lisäksi voide yllätti kosteuttavuudellaan (hieman paksumpi koostumus) sekä kivalla värisävyllään. Yhtään laikkua ei näkynyt ihollani levitettyäni voiteen edellisenä iltana iholle ja tuntui kuin olisin maannut yhden päivän lisää auringossa. Ihollani on nyt tosiaan pientä pohjaa, joten en tiedä kuinka voide toimii täysin valkoiseen ihoon mutta veikkaisin, ettei ainakaan kovin huonosti! Tuotteesta on olemassa myös light/medium sävy, jota suosittelen kaikille erityisen vaaleahipiäisille.

sunkissed

Voide on tosiaan koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä saakin levitellä iholle vähän pidempään kuin monia vastaavia. Tällä tarkoitan siis sitä, että iho jää valkoiseksi ellet kunnolla imeytä sitä ihoon. Plussapisteet annan muuten vielä siitäkin, että voide kuivuu todella nopeasti! Useissa asteittain päivettävissä on se, että niiden kuivumista saa odotella ja silti iholle jää tahmainen fiilis – tämä toimii täysin päinvastoin. Iho ei tosiaan jää yhtään tahmaiseksi vaan rasva imeytyy sataprosenttisesti ihoon. Ei ole siis mikään ongelma levittää tuotetta vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa jos käy kuten minulle, että muistaa sen itseruskettavan aina vasta siinä kohtaa, kun on aika mennä nukkumaan…

Näitä asteittain päivettäviä voiteita kuluu käytössä sen verran runsaasti, että olipas oikein mukavaa löytää vaihtoehtoinen tuote pari kymppiä maksavalle Vita Liberatalle. Muistaakseni tämän voiteen hinta oli siis alle kymmenen euroa ja mielestäni se on jo aika passeli hinta voiteelle, joka kuitenkin kuluu käytössä suhteellisen nopeastikin. Eipähän ainakaan kirpaise muutaman viikon päästä hakea uutta tuubia, kun hinta pyörii noinkin mukavissa lukemissa! Siispä monellakin tapaa plussapisteet tälle voiteelle ja ainakaan näin ensimmäisen tuubin käytön aikana mieleeni ei tule yhtään miinustakaan. Tuo on itse asiassa aika harvinaista, sillä suurimmassa osassa itseruskettavia on aina jotain… Tai no, valkoiset lakanat eivät kylläkään pysy sataprosenttisen valkoisina mutta enpä ole muuten vielä koskaan törmännyt itseruskettavaan, josta ei tulisi yhtään väriä lakanoihin…

sunkissed

Mahtaako kyseinen itseruskettava olla teistä monelle tuttu? Tai onko kenties suositella jotain uusia voidemaisia tuotteita, jotka olette hyviksi havainneet?