Viime aikojen parhaat kirpputorilöydöt

Kuten taidattekin jo tietää, rakastan aivan suunnattomasti kirpputoreilla kiertelyä ja sieltä löytöjen tekemistä. Veikkaan, että tämä on aika pitkälti perittyäkin, sillä toinen vanhemmistani on kiinnostunut antiikista ja kaiken vanhan entisöinnistä. Myös siskoni on kirpputoreilta kaiken hankkiva ja kuluttajan muutenkin erittäin ekologinen. Itseänikin kiinnostaa kestävä kulutus ja ylipäänsä ekologisuus kaiken suhteen enenevissä määrin. Tietenkään kaikkeen ei yksi ihminen pysty mutta jo se, että tekee mahdollisimman paljon ekologisia valintoja, on parempi kuin ei mitään! Suurin mielenkiinto kirpputoreja kohtaan itselläni on loppupeleissä kuitenkin siksi, ettet koskaan tiedä mitä sieltä löydät. Myös sellainen uniikkien löytöjen tekeminen kiinnostaa ja itsehän rakastan retromuotia. Olen aivan hulluna kaikkeen 80`  90` meininkiin, jonka vuoksi noita ihania löytöjä saattaa kirpputoreilta helposti tehdä.

Aina välillä minulta kysellään kuinka teen niitä hyviä löytöjä ja paljon kohtaan ihmettelyä sen suhteen, miten vaatteistani niin iso osa on second handina hankittua. Välillä mietin tuota itsekin mutta loppupeleissä olen tullut siihen tulokseen, että kyse on aika pitkälti tuuripelistä ja siitä, kuinka usein kierrän ne vakio kirpputorini läpi. En oikeastaan koskaan etsi kirpputoreilta varsinaisesti mitään, vaan ostan jos kohdalle tulee joku hyvä löytö, enkä siinä kohtaa enää turhia mieti. Varmaan juuri tuon vuoksi teenkin säännöllisesti niitä löytöjä koska jatkuvasti en ole niin sanotusti haku päällä mutta en sitten turhaan jää miettimään voinko ostaa jotain. Minulla on myös ne tietyt ”heikkouteni”, jotka tosiaan silmäilen kirpputoreilta ensimmäisenä ja tällaisia ovat etenkin takit, farkut, päähineet sekä talvisin neuleet. Kun tiedän minne suunnistaa, usein löydänkin sieltä farkku- tai takkiviidakosta jotain kivaa.

Viime aikoina olen tehnyt jälleen aivan huikeita löytöjä, jotka ajattelin tässä postauksessa esitellä. En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt mitään tällaisia esittely postauksia löydöistäni mutta kenties tämä voisi olla sellaiseen vanhanaikaiseen bloggaamiseen palaamista? Jospa vaikka tämän kautta teistäkin jokunen saisi motivaatiota kirpputoreilla shoppailuun! Heti tässä alussa onkin pakko mainita ne viime kuukausina tekemäni farkkulöydöt, joita on tarttunut Uffista mukaan kahdet. Toiset ovat harmaat Leviksen 501 farkut ja toiset puolestaan Leet. Levikset varmaan rikon polvista kevään korvilla mutta nämä ihanat Leet ajattelin säilyttää tällaisina perusfarkkuina. Malli on aivan ihana ja juuri tuollaista pesua olen pitkään etsinyt. Leen farkuista minulla ei ole kyllä aikaisempaa kokemusta mutta oletan, että koska paksummasta farkusta on kyse, nämä menevät kyllä käytössäni niin pitkään kunnes kyllästyn. Molemmat löysin Uffista ja kummatkaan eivät maksaneet yli 20 € enempää. Miettikää mikä säästö uusiin verrattuna! Jospa siis etsit puuvillafarkkuja, suosittelen enemmän kuin lämmöllä kirpputorien kiertelyä. Itsepalvelukirpputoreilta näitä löytöjä ei tee niin herkästi kuin Uffeista tai Fidoista.

Sitten oikeastaan siihen löytöön joka tuli aivan yllättäen eteeni ja jota en ollut edes kerennyt miettimään – nimittäin kevättakkiin. Ostotilanteessa viime vuotuinenkin bomber löytyi kaapista mutta törmättyäni Uffissa tähän ihanaan Redskinsin reilun kokoiseen takkiin, päätin saman tien ostaa sen kokolapusta viis! Takki olikin ilokseni minulle ihanan oversize, joten tästä tulee ehdottomasti kevään suosikki. Viime vuotisen bomberini myinkin pois, eli missään nimessä ei ole tarkoitus hamstrata takkeja kaapit täyteen vaan harrastan aina sitä, että ostaessani jotain uutta luovun jostain vanhasta. Vaaleanpunainen ei ole suosikkivärini mutta kevään tullen tykkään satsata jälleen väreihin ja pastellithan tulevat taas. Tästä takista maksoin muistaakseni lähemmäs 30 €, tosin ymmärrän takin hieman kalliimman hinnoittelun merkin vuoksi.

Seuraava löytö onkin enemmän suunnitelmallinen eli Dr. Martensin maiharit. Näitä olen valehtelematta kytännyt Facebookin kirpputoreilta jo iät ja ajat koskaan ehtimättä huutamaan ensin av yv! Joku aika sitten kävi kuitenkin aikamoinen tuuri ja löysin nuo pitkään himoitsemani maiharit ja vieläpä kiiltäväpintaisina, joka on ehdottomasti se juttuni. Maksoin kengistä 50 € mikä on todella vähän alkuperäiseen hintaan nähden ja kengät ovat vieläpä loistavassa kunnossa. Nämä ovat tällä hetkellä suosikkini ja käytänkin kyseisiä kenkiä melkeinpä päivittäin – enkä muuten tule luopumaan ennen kuin hajoavat käsiin.

Marimekko on alkanut yllättäen myöskin kiinnostamaan itseäni ja yritän aina kirpputoreilla pälyillä josko löytyisi jotain pieniä kokoja kyseiseltä merkiltä. Kuvan vaaleanpunainen t-paita oli aika yllättävä veto mutta nyt tykkään siitä kieltämättä todella paljon! Ostin t-paidan Uffin tasarahapäiviltä muistaakseni 5-6 eurolla ja kokokin on itselleni enemmän kuin nappi. Jos minulla olisi muuten mies, bongailisin aivan varmasti niitä miesten Marimekon kauluspaitoja, sillä ne ovat mielestäni aivan ihania! Todella tyylikkäitä ja niitä voi löytää etenkin Uffeista.

Neuleiden ostamista olen tahallani nyt vähentänyt, sillä kesä lähenee. Kuitenkin koko talvi on menty kirpputoreilta tehdyillä ihanilla neulelöydöillä ja niitä onkin näkynyt asukuvissani todella paljon. Itselleni on neuleissa tärkeää materiaali ja tuon vuoksi akryyli onkin itselleni ehdoton ei. Kirpputoreilta löytyy paljon villaneuleita ja juurikin ihanaa retroa sekä käsin kudottuja neulepaitoja. Kuvissa näkyvä aivan ihana harmaa neule on pörröisen ihana ja materiaaliltaan lampaanvillaa sekä angoraa. Voitte vaan kuvitella kuinka pehmeä ja lämmin neule päällä on mutta ainoana miinuksena se karvan lähtö! Karvaa on kaikki paikat aivan täynnä, joten tarraharja tulee tuon käytön jälkeen niin tarpeeseen. Neule maksoi muistaakseni kymmenisen euroa ja tämäkin on muuten löytö Uffista.

No sitten viimeisimpään löytööni, jonka tämän tein vasta muutama viikko sitten. Tämä on tosiaan musta oversize huppari koossa XL. Olen etsinyt juuri tuollaista hupparia todella pitkään kirpputoreilta kuitenkaan sellaista täydellistä ja hyväkuntoista yksilöä löytämättä. Vihdoin se tuli kuitenkin eteen ja vieläpä alle 15 euron hintaan! Huppari on Fruit of the loomin, eli merkin jota suosin jo nuoruudessani ja tiedän sen hyväksi. Tuosta lähtien huppari onkin ollut lähes jatkuvasti päälläni ja tulee varmasti näkymään myös asukuvissa. Odotan, että saan pukea sen myös farkkurotsin tai bomberin kanssa kevään korvilla. Olen ehdottomasti hupparityttöjä ja sellainen rennon pukeutumisen puolestapuhuja!

Myös ihania huiveja kirpputoreilta löytyy säännöllisesti ja tämä musta ”jenkkihuivi” tai bandana (miten sitä nyt haluaakaan kutsua) on ehdottomasti suosikkini! Puuvillainen huivi pelastaa huonon hiuspäivän ja sen avulla hiukset saa kätevästi kietaistua taakse. Bandanoita kannattaa myöskin kirpputoreilta katsella jos niistä tykkää, sillä nuo ovat vakiovarustelua ainakin Uffeissa. Omastani maksoin 3,50 € mikä on taas kerran aivan naurettava summa ja maksanut itsensä takaisin jo ajat sitten.

Siinä tosiaan viime kuukausien kirpputorilöydöt, joista jokaiseen olen ollut erittäin tyytyväinen! Kannustankin myös teitä kiertelemään niitä kirpputoreja, ei välttämättä jotain tiettyä etsien vaan juuri avoimin mielin. Löytöjä tekee usein silloin, kun ei hakemalla hae jotain.

Lisää aiheesta:

Kotimainen untuvatakki 45 eurolla

Parhaat kirpputorit x 6

Oletteko te tehneet viime aikoina jotain hyviä löytöjä kirpputoreilta?

Keltaisessa pipossa

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänään vietetään jälleen kansainvälistä mustaa perjantaita, jolloin verkkokaupat ovat täynnä toinen toistaan huikeampia tarjouksia. Vaikka itse shoppailen vaatteita uutena nykyään huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin, teen silti aina välillä uusiakin hankintoja, joilla uskon olevan käyttöä myös pidemmällä tähtäimellä. Näin talven tullen sellaisia ovat etenkin neuleet sekä päähineet. Olen viime aikoina hurahtanut varsinkin jälkimmäiseen ja kaappini on täyttynytkin ihanista hattuhankinnoista. Suurin osa hatuistani on kyllä second hand löytöjä mutta joukosta löytyy myös täysin uusiakin ihanuuksia, joista nyt yhtenä mainittakoon tämä kuvissakin päässäni näkyvä *Samsøe & Samsøen One Hat -pipo.

Kun työskentelin vielä viime keväänä pienessä vaateliikkeessä Helsingin keskustassa, olivat nämä kyseiset Samsøe & Samsøen pipot todella kuumaa kamaa ja ne myytiin loppuun todella nopeasti – oikeastaan heti, kun uusi erä tuli myyntiin. Itse jätin tuolloin hattuni hankkimatta, koska ajattelin ettei malli toimi isolle päälleni mutta nyt on pakko sanoa, että tämähän on ensimmäinen pipo joka oikeasti taitaa istua pääkopalleni aika täydellisesti! Istuvuuden lisäksi hattu on myös materiaaliltaan aidosti lämmin, sillä se on 32 % alpakkaa ja 32 % villaa. Värejä on saatavilla yhteensä neljä – vaaleanpunainen, tumman- ja vaaleanharmaa sekä tämä kuvissa päässäni näkyvä ihanan keltainen väriläiskä. En tiedä lieneekö se teistä turhankin kirkas mutta itse rakastan värien yhdistämistä muuten tummanpuhuvaan pukeutumiseen ja tämä onkin  jatkossa nimenomaan niiden kokomustien päivieni ehdoton ykkösasuste!

Hattujen lisäksi neuleet ovat tällä hetkellä toinen heikkouteni. Kaapistani löytyykin useampi second hand luonnonmateriaaleista valmistettu neule, jonka rinnalle olen jo pidempään kaivannut jotain hieman kevyempää yksilöä. Tämä kuvissa päälläni näkyvä *Noisy Mayn Roll Neck Knit on itse asiassa juuri täydellinen ohuempi neule, joka poikkeaa perinteisestä mallista ihanien liehuhihojensa ansiosta. Rakastuinkin malliin juuri sen rentouden ja erilaisuuden vuoksi. Harmaa värikin tuo hieman vaihtelua mustanpuhuvaan vaatekaappiini, joten tämä neule oli vielä väriltäänkin ehdottomasti hyvä valinta!

Tällä hetkellä vaatekaappini kulmakiviä ovat tosiaan lähinnä neuleet sekä hatut, joiden rinnalla takit tuovat kivaa vaihtelua talven tyyliin. Farkuista puolestaan löysin vihdoin ja viimein sen itselleni täydellisen mustan mallin ihan yllättäen Dr. Denimin valikoimasta. Malli on siis korkea vyötäröltään ja lahkeet eivät ole pillit. Tätä metsästystä saikin jonkun aikaa tehdä, sillä tuntuu, että nykyään kaikki mustat farkut ovat lahkeista todella kapeita… No mutta, pitkä etsintäni palkittiin vihdoin ja viimein! Jos siis etsit täydellistä mustaa farkkua niin kannattaa ehdottomasti katsastaa Dr.Denimin mallisto.

Enpä muista koska olisin viimeksi höpötellyt niitä näitä asustani tai tyylistäni mutta joskus näinkin. Itse asiassa on ollut aika hauska kuinka olen viime kuukausina löytänyt jälleen innon pukeutumiseen, sillä se menee itselläni vähän kausittain. Välillä on ajanjaksoja, että menen lähestulkoon samoilla vaatteilla viikosta toiseen enkä jaksa yhtään panostaa, kunnes tulee näitä ajanjaksoja, että pukeutuminen kiinnostaa enemmän ja sitä on oikein intoa panostaakin siihen. En tiedä miksi nimenomaan syksy on usein itselleni sellaista aikaa mutta jostain syystä suorastaan herään henkiin pukeutumisjuttujen kanssa aina kylmempinä ajanjaksoina. En sitten tiedä olenko ainoa kummajainen laatuaan mutta minä pidän tämän vuodenajan pukeutumisesta!

Kengät River Island / Farkut Dr. Denim / Neule *Noisy May / Pipo *Samsøe & Samsøe / Huulipuna NYX *Liquid lipstick sävyssä Corset

En tiedä kyllästyttääkö teitä jo kaikki Black Friday jutut mutta joka tapauksessa haluan vinkata nyt ainakin House of Brandonin *alevalikoimasta, jossa on tänään jopa 2000 tuotetta huikealla -50 % alennuksella! Mukana on mm. tässäkin postauksessa näkyvä harmaa Noisy Mayn neule sekä tuotteita Samsøe & Samsøelta, Calvin Kleinilta, Levikseltä, Cheap Mondaylta… Naisten Black Friday alevalikoimaan pääset shoppailemaan *TÄSTÄ.

Oikein ihanaa perjantaita sinne Suomeen ja terveisiä Dubaista! Laitan lähipäivinä paremmin kuulumisia paikan päältä. 

 

Kuvat: Iines / edit: minä