Maapähkinävoi-suklaa herkkuleipä

Nyt kesällä on ollut hiljaisempaa reseptien saralla, sillä kuumuus on jo pidempään verottanut kaikesta kotona tapahtuvasta. Eipä nimittäin ole tehnyt mieli pitää uunia päällä kun asunto on ollut jo muutenkin kuin pätsi. Eilen kuitenkin innostuin pitkästä aikaa ja päätin valmistaa herkullista maapähkinävoi-suklaa herkkuleipää. Joitain suklaaleivän variaatioita blogistani jo löytyykin mutta pakko sanoa, että tässä on kyllä ehdottomasti kaikkien aikojen paras tuotokseni! Tein leivästä tarkoituksella aika tummaa, eli lisäsin raakakaakaota huolella, jonka vuoksi suklaa maistuu ihanasti läpi. Makeutusta en käyttänyt tällä kertaa ollenkaan, eli se tulee luontaisesti banaaneista, mikä on mielestäni pelkästään positiivinen juttu!

Voi olla ettei moni viitsi laittaa sitä uunia puoleksi tunniksi päälle mutta jos nyt kuitenkin innostut, kokeilehan ihmeessä tätä reseptiä! Leipä on helppo ja nopea valmistaa ja vaikka raaka-aine lista näyttää pitkältä, löytyy ainakin omasta kaapistani kyseisiä aineksia aina. Mitään ei siis tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan, jonka vuoksi leipä onkin erityisen helppo toteuttaa vaikka hetken mielijohteesta. Niin ja pakko muuten sanoa, että tämä menee erinomaisesti vaikka ihan viikonlopun herkusta! Tarjoiluehdotuksena kuvien kaltainen maapähkinävoin sekä banaanisiivujen yhdistelmä, joka tekee leivästä aivan taivaallisen vastustamatonta! Jos et usko niin kokeile.

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAA HERKKULEIPÄ (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • Ripaus laadukasta suolaa (esim. himalajan vuorisuola)
  • 1 tl Foodinin Bourbon vaniljajauhetta*
  • 1,5 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1,5 dl Foodinin raakakaakaota*
  • 2 rkl Sileää maapähkinävoita (Käytin Urtekramin ”smooth”)
  • 1/2 dl Foodinin mantelijauhoja*
  • 1/2 dl kaurajauhoja
  • 1/2 dl Foodinin kookosöljyä*
  • 1 tl Foodinin ceyloninkanelia*
  • 1 dl kookoshiutaleita

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi. Rikotaan erilliseen kulhoon kananmunat ja vispataan huolella. Munien sekaan ripotellaan suola, kaneli, vaniljajauhe, leivinjauhe ja ruokasooda, jonka jälkeen sekoitetaan. Lisätään joukkoon kookosöljy, banaanimössö, kaurahiutaleet ja maapähkinävoi. Lopuksi kaadetaan sekaan jauhot pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Taikinan tulee olla tasaista vaikkakin se saa jäädä aika juoksevaksi. Voidellaan pieni leipävuoka kookosöljysulalla ja kaadetaan taikina vuokaan. Itse lisäsin leivän päälle vielä pari ruokalusikallista juoksevaa maapähkinävoita ja sekoitin sen tasaisesti ikään kuin leivän päälle. Tuo antaa leivän pintaan kivat tiikerinraidat, eli suosittelen! Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan viilenemään vartin ajaksi. Kun leipä on jäähtynyt, leikataan siitä sopivan kokoisia siivuja ja nautiskellaan!

Jos testailette niin tulkaahan kertomaan onnistuiko ja jos, niin kuinka hyvin!

Ihanaa perjantaita!

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Lauantain suklaaleipä

En ole oikeastaan varma voiko tätä herkkua enää leiväksi kutsua, sillä enemmänkin tästä tulee mieleen vuokaleivän mallinen suklaamuffinssi – tai jotain sen kaltaista. Viime aikoina keittiössäni on syntynyt yhä enemmän kaikenlaisia suklaaherkkuja, mikä näkyy myös tursuavasta pakastimesta. Leivon todella paljon ja se on itselleni nykyään jopa jonkinlaista terapiaa. Leivonta rauhoittaa mieltä, inspiroi, rentouttaa ja mikä parasta, onnistunut lopputulos todella motivoi! Mitä enemmän valmistat erilaisia herkkuja, sitä paremmin osaat yhdistellä keskenään toisiinsa sopivia aineosia. Ei tarvitse olla kokki onnistuakseen!

Parasta on, kun aikaan saa jotain terveellisempää hyvää jonka makukin on kohdillaan! En koskaan jaa blogissani mitään epäonnistuneita puulta maistuvia terveysreseptejä, vaan ainoastaan ne mielestäni täydellisesti onnistuneet. Tänään olisikin jälleen yhden sellaisen onnistuneen reseptin aika! Leivoin nimittäin toissa päivänä suklaaleipää, josta tuli todella hyvää. Tämä herkku ei kaipaa välttämättä mitään päällisiä, vaan se maistuu ehdottomasti ihan sellaisenaankin. Maku ei myöskään ole liian makea, sillä leivän makeus on haettu luonnollisemmin banaaneista, raakasuklaan makuisesta Fastin proteiinijauheesta, sekä Reilun Kaupan vaniljauutteesta.

Toivon, että testailette ja ihastutte! Jos sinulla ei ole suklaan makuista proteiinijauhetta, korvaa se  raakakaakaolla. Jos taas vanilja puuttuu, heitä joukkoon vaikka ripaus kanelia! Luovuutta on mahdollisuus käyttää myös tällaisen valmiin reseptin kopioimisessa. :)

Suklaaleipä (GL, VL)

  • 2 banaania
  • 1 luomu kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl raakakaakaota
  • 1 rkl Fastin 100 % Natural proteiini + jaksaminen (makuna raakasuklaa)
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • Muutama tippa vaniljauutetta
  • 1 dl luomu kaurahiutaleita
  • Kourallinen auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon muna, sooda, leivinjauhe, raakakaakao, proteiinijauhe, suola ja vaniljauute. Sekoitetaan huolellisesti kunnes joukkoon kaadetaan sula kookosöljy. Lopuksi lisätään siemenet, jauhot ja kaurahiutaleet. Kaadetaan taikina pieneen voideltuun uunivuokaan ja paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Annetaan jäähtyä hetki ennen nautiskelua.

Leipä kannattaa pakastaa ellei sitä tule parissa päivässä syötyä. Toimii nimittäin aivan mielettömän hyvin pakkasesta otettuna ja puoliksi sulaneena.

Toivottavasti teillä on mukava viikonloppu edessä! Itse suuntaan kohta kaupunkiin näkemään ystävääni ja varmaankin piipahdetaan Nina`sin ystävämyynneissä. Mitään en kyllä osta, mutta aina on kiva käydä vähän ihastelemassa. ;)

Mukavaa lauantaita ja palataan ihan viimeistään huomenissa! 

PS. Jos kokeilette reseptiä niin tulkaa jälleen kertomaan mitä piditte!