Parhaat kirpputorit x 6!

Olen maininnut tästä blogissani aikaisemminkin mutta kulutuskäyttäytymiseni pukeutumisen suhteen on muuttunut aika paljon muutaman vuoden sisään. Suosin nimittäin huomattavasti enemmän käytettyä ja rakastan kirpputoreilla kiertelyä sekä sitä kivojen löytöjen tekemistä! Muun muassa aivan ihania luonnonmateriaalista valmistettuja neuleita, farkkuja, nahkalaukku, hattuja sekä takkeja on tullut löydettyä kirppiksiltä pelkästään tämän syksyn aikana ja jokaiseen löytööni olen ollut todella tyytyväinen!

En tokikaan sano ettenkö ostaisi enää mitään uutena mutta huomattavasti enemmän ostan käytettyä kuin täysin uutta. Käytetyn kanssa on kuitenkin se hankaluus, että jos tarvitset jotain et voi automaattisesti luottaa siihen, että löydät täydellisen yksilön juuri tänään kirpputoreilta, kun taas voit sen melkein suuremmalla todennäköisyydellä löytää ketjuliikkeistä. Kirpputori shoppailu onkin hyvin pitkälti onnesta kiinni ja siksi se onkin sellaista jatkuvaa kiertelemistä. Parhaat löydöt tekee nimenomaan siten, että kiertää ne suosikki putiikkinsa kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Välillä sieltä lähdetään tyhjin käsin, kun sitten taas toisella kertaa kassillinen vaatteita mukana. Vaihtuvuus on useimmilla kirpputoreilla kuitenkin ainakin viikoittaista ellei jopa päivittäistäkin, mikä taas mahdollistaa jatkuvan löytöjen tekemisen.

Tein viime talvena postauksen, jossa jakelin vinkkejäni kirpputori shoppailuun ja löytöjen tekemiseen (postaus täällä), joten tällä kertaa haluan vinkata teille suosikki kirpputoreistani – niistä joissa teen eniten löytöjä. Haluan kuitenkin muistuttaa, että kyse on hyvin pitkälti tuurista mutta silti sanoisin, että on paikkoja, joista löydät oikeastaan aina jotain ja taas paikkoja, joissa tavara on ihan surkeaa ”lunttua”. Siispä nämä vinkkini ovat nimenomaan niihin kirpputoreihin, joiden valikoima on laadultaan hieman parempaa eli sellaista vaatetta, jolla on vielä käyttöikää.

UFF – Fredrikinkatu 36

Tähän voisi periaatteessa sanoa, että kaikki UFF myymälät mutta erityisesti tämä Fredan liike. Olen tehnyt kyseisestä putiikista kymmeniä löytöjä ja nimenomaan myymälän TREDI- osastolta. Kyseinen UFF onkin selkeästi ketjun liikkeistä se, johon siirretään kaikista trendikkäin tavara – tai sille on ainakin tuntunut. Ero on nimittäin aika selkeä jos vierailee vaikka Sörnäisten UFFissa kuin jos käy tuossa Fredalla. Käyn kyseisessä liikkeessä oikeastaan viikoittain tai vähintään kahden viikon välein. Vaihtuvuus on sopiva ja tuolta on helppo tehdä aikamoisia löytöjä!

Kun UFFeissa muuten jälleen alkaa ne tasarahapäivät, suosittelen kiiruhtamaan paikalle heti ensimmäisinä päivänä, sillä silloin siellä on se laadultaan kaikista paras tavara edullisesti! Itse löysin viimeksi mm. mustan pitkän villakangastakin, jollaista olin jo pidempään etsinyt ja maksoin siitä vaivaiset kuusi euroa. Toki kolmenkin euron päivänä voi tehdä vielä löytöjä mutta kyllä se vaatteiden taso laskee samalla, kun hinnat putoavat.

RELOVE – Sandelsinkatu 6

Ehdottomasti Töölön paras kirppis, josta voi parhaimmillaan tehdä todella huikeita löytöjä! Tarjolla on nimittäin usein ihan merkkivaatteitakin second hand hinnoin. Ylipäänsä Relovessa myydään todella siistiä tavaraa eikä mitään lumppua. Vaatteet on hyväkuntoista ja mielestäni ihan hyvän hintaistakin. Tosin jos jotain euron vaatelöytöjä odottaa tekevänsä, niitä ehkä harvemmin kyseisestä paikasta löytyy… Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että kyllä käytettykin saa vähän maksaa. Jos vaate on hyvässä kunnossa ja sillä on käyttöikää, niin miksi sen tulisi maksaa euron? Itse maksoin esimerkiksi taannoin Alexander Wangin villaneuleesta 35 euroa vaikka se olikin käytetty ja olisin saanut aivan varmasti H&M:n neuleen uutena samaan hintaan. Kyse on ainakin omalla kohdallani siitä kierrätys ideasta ja uniikimpien hyvien löytöjen tekemisestä.

Jos vielä jotain Relovesta niin kirpputorin yhteydessä on ihana kahvila, josta voi halutessaan ostaa kahvit ja uppoutua koneen äärellä vaikka töidenkin pariin! Viimeksi tuolla käydessäni siellä tuoksui vasta leivottu korvapuusti, joka teki shoppailu kierroksesta vieläkin mieluisamman.

FRIDA MARINA – Kaarlenkatu 10

Uusin suosikkini second hand liikkeistä on ehdottomasti lähes naapurissani sijaitseva Frida Marina! En tiedä miten olenkin onnistunut tuon jo vuosia sivuuttamaan mutta, kun taannoin ensimmäisen kerran astuin sisään, päätin oitis tulla toistekin. Aivan ihana putiikki jossa on tarjolla sekä aitoa vintagea, että vuokrattavia myyntipöytiä ja niiden tarjontaa. Myynnissä oleva tavara on laadukasta, puhdasta ja hyvää, enkä ole tuolta lähtenyt kertaakaan tyhjin käsin. Itse asiassa juuri eilen tein kierroksen ja mukaani tarttui aivan ihana oranssi nahkalaukku kuudella eurolla! Ehkä minulla on vaan ollut joka kerta onnea mukana tai sitten tuolta vaan aina löytää jotain?

Myymälä on sisustukseltaan kotoisan lämmin, henkilökunta mukavaa ja halutessaan myymälään voi jäädä teekupposellekin. Todella onnistunut konsepti, jollaista olenkin kaipaillut kotikulmilleni.

KAIVARIN KANUUNA – Vuorimiehenkatu 27 ja Töölöntorinkatu 11

Kaivarin Kanuuna on tunnetusti se itsepalvelukirpputori, josta tekee myöskin erityisen kivoja löytöjä! Itse en ole tuolla hetkiin käynyt mutta silloin, kun liike sijaitsi vielä siinä ihan Eiran rannassa, tuli Kanuunassa käytyä usein ja tehtyä monia hyviä löytöjä. Itsepalvelukirpputoreissa on se hyvä puoli, että valikoima on tosiaan vaihtuvaa ja siellä saattaa olla joukossa todella hyvän hintaisia tuotteita. Moni haluaa päästä laadukkaastakin vaatteista eroon edukkaaseen hintaan, jolloin onnen suosiessa saattaa löytyä todellinen kultapöytä! Tästä muuten muistutuksena, pitääkin perjantaina vierailla Kanuunassa Vuorimiehenkadulla, kun sillä suunnalla muutenkin liikuskelen.

FIDA – Iso Roobertinkatu 28 ja Hämeentie 5 A

Fidojahan on tunnetusti ympäri Suomen ja Helsingissäkin jo useampi, mutta eniten pidän Roban sekä Hakaniemen Fidoista. Molemmista olen tehnyt erinomaisia sisustuspuolen löytöjä, nimittäin astioita, huonekaluja sekä koriste-esineitä. Myös kivoja vaatteita Fidoilta saattaa toisinaan löytää, kunhan vaan jaksaa koluta rekkejä läpi. Hintataso on myöskin edullista, joten sinällään jos löytöjä tekee, pääse aika varmasti hyvin edullisesti!

SOUL VINTAGE – Helsinginkatu 6

Todella päheä pieni vintage-myymälä lähellä Sörnäisten metroasemaa. Jos tosiaan kunnon trendikästä vintagea kaipaa, niin Soul Vintagesta sitä todellakin löytyy! Tarjolla on paljon denimiä kuten mm. Levistä, nahkarotsia, kenkiä, bändi t-paitaa ja ylipäänsä vuodenajan mukaan trendikästä vaatetusta. Myymälä on myös sisustukseltaan viihtyisä ja hauska. Tässä on itse asiassa Helsingin vintage-liikkeistä ehkä se trendikkäin, johon astuessa ei tule fiilis, että on Suomessa. Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen Berliini tai Lontoo. Tällaisia kaivattaisiin Suomeen ehdottomasti lisää, joten toivotaan, että myymälä pysyy pystyssä vielä pitkään!

Siinä tuli tosiaan ne minun kuusi kirpputori suosikkiani, joiden puolesta juuri nyt liputan. Kaikki aivan ihania liikkeitä, joista voi parhaina päivinä tehdä aivan erinomaisia löytöjä.

Jos minulla jäi suosittelematta jotain sinun suosikkiasi, niin älä epäile kertoa siitä! Rakastan second handia ja mielelläni kuulisin jos sinulla on vinkata jostain liikkeestä Helsingissä, jossa en ole kenties vielä vieraillutkaan? 

3 luonnonkosmetiikka suosikkia & arvonta!

Nykyään, kun luomuruoan suosio on lisääntynyt, on myös tietoisuus kosmetiikan ekologisuudesta kasvanut kasvamistaan. Juuri nyt onkin trendikästä olla kasvissyöjä sekä suosia mahdollisimman puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Itsehän tulen luonnonkosmetiikan suhteen ehkä hieman jälkijunassa, sillä en ole siirtynyt siihen kokonaan vaan oikeastaan ottanut sen ainoastaan osaksi ihon- ja hiustenhoitoani. Olen kokeillut erilaisia tuotteita, joista osasta olen vakuuttunut ja osasta taas en. En oikein usko, että tulen koskaan siirtymään luomukosmetiikkaan täysin, mutta osana kauneudenhoitoani tulen ne kyllä pitämään jos kehityssuunta tuotteissa on yhtä positiivinen kuin se on tähän astikin ollut.

Tässä postauksessa haluan esitellä teille kolme luonnonkosmetiikka suosikkiani, joiden nimeen vannon juuri nyt. Nämä kolme tuotetta ovat yllättäneet minut erityisen positiivisesti ja avanneet itselleni paljon uutta luonnonkosmetiikan maailmasta. Tämä maailma on nimittäin nykyään todella avara ja tuotteita löytyy laidasta laitaan! Enää luomu ei ole sitä hajutonta tai metsältä tuoksuvaa kosmetiikkaa, joka ei juurikaan houkuttele, vaan eteenpäin on menty hurjalla vauhdilla ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

*Nurme – Foot Scrub Soap (jalkakuorinta)

Jalkojenhoidosta puhuminen saa ehkä useammissa aikaan ällötyksen tunteita, sillä jalat ovat monen mielestä varmasti epäviehättävin ruumiinosa ihmisessä. Jos kuitenkin mietitään yleisesti ottaen jalkoja, on niiden terveydentilan merkitys aika suuri. Terveet ja hyvinvoivat kantapäät, varpaat sekä jalkapohjat ovat nimittäin tärkeä juttu ihan yleisen terveyden ja liikuntakyvyn kannalta. Liian vähän aiheesta siis puhutaankin ja niin helposti me laiminlyömme jalkojen hoitoa.

Itsekin myönnän, että jalkojen hoitoa ei tule vaalittua samalla tapaa kuin vaikka kasvojen ihon hoitoa. Treenaavan ja varsinkin juoksevan ihmisen jalkapohjat joutuvat kuitenkin kovalle koetukselle, jonka vuoksi niiden hyvinvointiin tulisi ehdottomasti panostaa! Olenkin kesän jälkeen kiinnittänyt aikaisempaa enemmän huomiota jalkoihini ja esimerkiksi jalkapohjien kovettumien kuorinnasta on tullut minulle rutiininomainen juttu. Kovettumia nimittäin syntyy hyvin herkästi, kun juoksee paljon ja jalat joutuvat rasitukseen. Tämä Nurmelta testiin saatu kuorintasaippua onkin yksi kolmesta luonnonkosmetiikka tuotteesta, jonka haluan nostaa esille! Kyseinen kuorintasaippua siis poistaa jalkojen pinnasta tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja likaa sekä tekee jaloista todella pehmeät. Ensimmäistä kertaa saippuaa kokeillessani olin hieman skeptinen sen suhteen, että voisiko tuo pelkkä saippua tosiaan kuoria jalkapohjista kovettumat mutta kieltämättä yllätyin hyvinkin positiivisesti! Jo yhden käyttökerran jälkeen tunne jaloissa oli ihanan raikas ja jalat tuntuivat sileiltä kovettumien irrottua. Saippuapalahan on myös hyvin pitkäkestoinen, kuten muuten kuorinnan jälkeinen lopputuloskin. Sanoisinkin, että ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote jos kaipaat jaloillesi helppoa ja edullista kaunistamistapaa.

*Esse  Sensitive Toner (herkän ihon kasvovesi)

Probioottinen ihonhoitosarja Esse herätti mielenkiintoni taannoin merkin pressitilaisuudessa. Kyseinen luonnonkosmetiikka brändi oli itselleni alun alkujaan täysin tuntematon – sellainen josta en ollut koskaan kuullutkaan. Kuitenkin rohkeasti kasvovettä kokeiltuani ja otettuani sen useamman viikon ajaksi käyttöön, olen suorastaan rakastunut tähän herkkää iho hellivään kasvoveteen. Kasvovesi sisältää probiootteja ja prebiootteja, jotka vahvistavat ihon luontaista puolustuskykyä ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Tämä Essen kasvovesi toimii erityisesti iholle, jossa on jotain ärsytystä tai häiriöitä, kuten esimerkiksi POD (jonka itsekin sain viime talvena), akne, atopia, rocasea tai liiallinen rasvoittuminen. Toki sitä voi käyttää ihan ilman mitään näennäistä ongelmaa mutta eritoten ongelmaihoon siitä saattaa löytää avun!

Itse tosiaan sairastin POD ihottumaa viime talvena useamman kuukauden ajan. Edelleen olen ehkä hieman säikky ihoni kanssa ja siksi kaikki täysin uusi ja tuntematon herättää itsessäni aina epäilystä etten nyt vaan laukaisisi PODia uudestaan vääränlaisen kosmetiikan kautta. Kuitenkin ehkä se suurin tekijä tuon ihottuman kanssa oli varmasti stressi. Jos POD syystä tai toisesta ilmaantuisi vielä jatkossakin, tiedän nyt ainakin, mikä merkki on ehdottomasti yksi parhaimmista rauhoittamaan ihoa! Tämä Essen kasvovesi on toiminut iholleni ihanasti myös ilman, että minulla on ollut mitään varsinaista ongelmaa ihoni kanssa. Paikoitellen kasvojeni iho on kyllä herkkä ja ärsyyntyvä mutta pääasiassa se on hyvin normaali ja ongelmaton. Ehdottomasti iso suositus kyseiselle kasvovedelle ja toivon mukaan jatkossa voin suositella myös sarjan muitakin tuotteita.

*O`Right Caffeine Shampoo (kofeiinishampoo)

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä hiustenhoidon ihana luomu shampoo sarjasta, joka lanseerattiin ihan vasta Suomessa! Kyseinen sarja on nimeltään O`right ja se pitää sisällään aivan ihania ekologisia hiustenhoitotuotteita. Itselläni on ollut testissä nyt sarjan kofeiinishampoo, joka on ensimmäinen koskaan kokeilemani luonnollinen hiusten pesutuote, sillä niin pitkään epäilin ettei luomu shampoo puhdistaisi yhtä hyvin kuin tavallinen. Tuo pelko osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, sillä tämä shampoo todella puhdistaa ja tekee hiuksista ihanan kevyet ja ilmavat jättämättä tukkaa millään tavalla rasvaiseksi tai likaisen tuntuiseksi. Yllätys oli positiivinen ja varmasti jatkossa uskaltaudun myös hiusten saralla etenemään tuonne luonnonmukaisempaan suuntaan…

Erityisen ihanan sarjasta tekee ekologinen ajatus sen takana, eli jopa tuotepakkaukset ovat biohajoavia. Kofeiinishampoo pullo on valmistettu kahvinjäämistä ja siksi se tuleekin käyttää tietyn ajan kuluessa. Suurimpaan osaan pulloista on myöskin istutettu akaasinsiemeniä, eli siinä kohtaa, kun pullo maatuu, tilalle kasvaa hyvässä lykyssä kasvi. Halutessaan siemenen voi tietysti istuttaa myös kotona ruukkuun ja esimerkiksi tässä kofeiinishampoopullossa tuo siemen sijaitsee pullon pohjassa. Mielestäni aivan ihana pieni yksityiskohta sen lisäksi, että shampoo todella toimii myös omille hiuksilleni, joille tosiaan kaikki shampoot eivät todellakaan toimi. Odotankin mielenkiinnolla, miltä merkin muut hiustuotteet tuntuvat, sillä tämä shampoo ainakin on ollut erityisen positiivinen yllätys.

Tähän loppuun haluan käynnistää vielä pikaisen kauneuteen liittyvän arvonnan, jossa arvon kaksi I love me -messulippua tulevan viikonlopun messuille (20.10.-22.10.)! Osallistua voit kommentoimalla tekstiä tavalla tai toisella – halutessaan voit esimerkiksi kertoa mikä on juuri sinun suosikki luonnonkosmetiikka tuotteesi. Osallistumisaikaa on 18.10. iltaan klo. 24.00 saakka ja voittajiin otan yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostitse (liput toimitan sähköisinä). Oikein paljon onnea arvontaan!

Ja muutenkin ihanaa alkavaa viikkoa!

*Tuotteet ja arvottavat liput sponsoroitu