Täydellinen kasvovesi

Moneskohan kerta lienee jos totean, että kasvovesi on itselleni yksi ihonhoidon kulmakivistä? Olen nimittäin maininnut asian täällä useampaankin otteeseen, enkä varmaan koskaan voi kasvoveden merkitystä ihonhoidossa korostaa. Omien kokemuksieni mukaan kasvoveden käytön lopettaminen aiheuttaa etenkin otsaan pientä epätasaisuutta ja tekee ihon kauttaaltaan hieman sameaksi. Kyseinen havainto on tosiaan joskus todella tehty, kun kasvovesi loppui enkä ostanut muutamaan viikkoon uutta purnukkaa. Siispä itselleni ainakin tuo ihoa puhdistava ja ihohuokosia supistava vesi on ihonhoidon ehdoton ykköstuote.

MossaMossa

Olen nykyään ihonhoidon suhteen kovin varovainen ja kokeilenkin tuotteita aina pullo kerrallaan. Haluan nähdä mahdollisimman selkeästi jos joku aiheuttaa reaktioita ja etenkin sitä leuan POD -ihottumaa tosiaan edelleen hieman pelkään, vaikka se onkin pysynyt talven jälkeen onneksi kokonaan poissa. Jos tosiaan olen yhtään varovainen, niin luomukosmetiikan suhteen olen erityisen varovainen…

Tästä huolimatta lähdin kuitenkin testailemaan epämukavuusaluettani ja aloitin viikko sitten uuden kasvoveden käytön. Vanha purkki loppui ja tilalle piti saada äkkiä uusi. Tällä kertaa päätin ottaa riskin ja kokeilla luomukosmetiikka merkki *Mossan mustikkauutetta sisältävää kasvovettä, josta olin paljon hyvää kuullut. MOSSA merkkinä on tosiaan itselleni täysin uusi tuttavuus, vaikka nimi onkin ollut viime aikoina silmilläni ja korvillani siellä täällä. Ystäväni esimerkiksi kehui merkin vartalovoiteet maasta taivaisiin, joten niitäkin on ehdottomasti vielä testattava! Omassa kaapissani puolestaan testausta odottaa Mossan juonteita madaltava kuorintanaamio.

Mossa

Turhaan ei ole Mossaa merkkinä kehuttu, sillä nyt on pakko kyllä antaa täältäkin muutama positiivinen kehu! Oma ihoni nimittäin suorastaan rakastui kyseiseen kasvoveteen ja mikä parasta, tuote todella toimii täydellisesti. Kasvovesi on suunnattu normaalille ja sekaiholle mutta mielestäni kyseinen vesi ei ole ihoa laisinkaan kuivattava. Oma ihonihan on sekoitus vähän kaikkea, vaikka ehkä lähimpänä normaalia loppupeleissä liikutaan. Talvella kärsin kyllä ajoittaisesta kuivuudestakin, mutta rasvaisuus taas ei ole ongelmani muuta kuin luomissa. Mossan kaikki tuotteethan sisältävät anti-aging -vaikutteisia antioksidantteja, sekä pohjoismaissa kasvaneiden marjojen aktiiviaineita, kuten nyt esimerkiksi juuri mustikkaa. Itselleni tuo anti-age meininki alkaa olemaan jo näin kolmekymppisenä muuten aika ajankohtaista…

Parasta tässä kasvovedessä on kuitenkin tuoksu. En ehkä ostaisi kovin montaa tuotetta välttämättä tuoksu edellä mutta pakko sanoa, että tämän suhteen voisin ostaa purkin ihan vaan tuoksun takia! Rakastan mustikoita ja sitä niiden aitoa luonnollista metsän höystämää tuoksua. Tämä kasvovesi tosiaan tuoksuu juuri luonnosta poimituille mustikoille, eikä laisinkaan millekään keinotekoiselle. Se rauhoittaa ihoa ja nesteen koostumus jättää iholle pienen tuntuman levityksen jälkeen.

Vaikka tämä Mossan tuote on luonnonkosmetiikkaa, ei se ole todellakaan hinnalla pilattu. Jos mietitään, että useamman markettimerkin kasvovedet pyörivät  jossain reilun viiden euron kieppeillä, ei ole paha maksaa luomukosmetiikasta kahtatoista euroa. Tuon hinnan nimittäin löysin ainakin Sokoksen Verkkokaupasta. Mossaahan myydään myös esimerkiksi Ruohonjuuressa ja Biodellyn verkkokaupassa.

Ylipäänsä aivan ihana tuote kesäisille mökkireissuille tai festareille. Jos mukaan pitäisi valita ainoastaan yksi tuote, ottaisin kasvoveden. Puhdistuksenkin voi hoitaa pelkällä vedellä mutta kasvoveden vaikutusta ihoon ei voi korvata millään muulla.

Onko MOSSA muuten merkkinä kenellekään tuttu? Itse olen tämän jälkeen kovin innoissani ja haluaisinkin testata merkin muitakin tuotteita! Jos on jotain jota voitte vinkata niin kertokaahan ihmeessä. :)

*Mossan kasvovesi sponsoroitu

Täydellinen meikkipohja

Meikkipohja on yksi meikin kulmakiviä. Nimensä mukaisesti se luo pohjan koko meikille ja määrittelee pitkälti sen miltä lopputulos tulee näyttämään. Omat mieltymykseni pohjan suhteen ovat vaihdelleet aika paljon meneillään olevien trendien mukaan ja tällä hetkellä kaipaankin pohjaltani yhä enemmän luonnollista lopputulosta. Contouring alkaa olemaan menneen talven lumia ja vain muutamalla tuotteella pärjää entisen useamman sijaan. Itseasiassa liian tukkoinen meikki on alkanut jopa ällöttämään. Varjostukset teenkin tätä nykyä yhdellä aurinkopuuterilla, eikä siihen tarvita monen montaa varjostusväriä.

Silk Oil of Moroccon

Pitkään käytin pohjaan useampaa tuotetta, jotka kaikki sekoitin keskenään. Oli CC-voide, heleyttäjä ja valotipat. Jokainen kolmesta edelleen erityisen hyviä ja toisinaan käytössäkin, mutta nyt olen kieltämättä hurahtanut erääseen tuotteeseen, jolla saan taiottua täydellisen meikkipohjan vaan ja ainoastaan yhdellä purnukalla. Kyseessä on australialaisen *Silk Oil of Morocconin vegaaninen mineraalimeikkivoide, joka on koostumukseltaan kiinteää ja helposti iholle levittyvää.

Tämä on ensikosketukseni mineraalimeikkivoiteisiin ja itseasiassa pakko myöntää, että olin aikaisemmin hieman skeptinen mineraalipohjaisten meikkituotteiden suhteen. Ajattelin niiden olevan aina puuterimaisen mattaisia ja niin kevyitä, että pohja ei näytä yhtään miltään. Olenkin aina pitänyt perinteisen meikkivoiteen koostumuksesta ja siitä, että se levittyy iholle sulavasti ja tasaisesti. Jättää ihon kuulaaksi. Yllätyin kuitenkin hyvin positiivisesti kokeillessani Morocconin mineraalimeikkiä ensimmäistä kertaa, sillä sehän todella levittyy ihoon kuin meikkivoide – ellei jopa paremmin! Mineraalimeikin koostumus on juuri täydellinen, sopivan peittävä mutta ei kuitenkaan missään nimessä tukkoinen ja antaa ihon kuultaa kauniisti meikin läpi. Halutessaan tällä on kyllä mahdollista luoda peittävämpikin lopputulos jos tarve niin vaatii. Myös varjostukset onnistuvat kätevästi jos tahdot korostaa esimerkiksi juuri poskiluun alusia tai ohimoita.

MineraalimeikkiMineraalimeikki

Itselläni on käytössä Argan Cream Compact Foundationista sävy beige (medium). Meikin sävytys on juuri täydellinen omalle iholleni ja se mistä tuotteessa erityisesti pidän, on sen mukavasti päivetykseen taittava väri. Koska suosin itseruskettavaa kasvoilla pari kertaa viikossa, tulee pohjameikinkin olla hieman sävyä antava. Levitän meikin kostean Beautyblenderin avulla ihoon pikkuhiljaa tuputellen. Silk Oil of Morocconillahan on valikoimissaan tähän puuhaan aivan omat meikkiharjatkin, mutta itse olen nyt ainakin toistaiseksi pärjännyt hienosti Beautyblenderin avulla. Koska meikin koostumus on kuitenkin pehmeähköä ja nätisti levittyvää, sulautuu se ihoon kauniisti myös sienen avulla.

Alunperin sain tuotteen tosiaan testiin tammikuun alussa, kun ihoni kunto oli huonompana. Myös meikkipohjalla on väliä ja senpä vuoksi pohjankin on hyvä olla freesi ja mahdollisimman simppeli varsinkin ihon kanssa, jossa on epäpuhtauksia tai ihottumaa. Sen lisäksi, että Silk Oil of Morocconin mineraalimeikki on vegaaninen ja talkiton (ei tuki ihoa), se pitää sisällään mm. orgaanista karitevoita, arganöljyä, vihreää teeuutetta, vitamiineja, antioksidantteja, sekä omega-6-ja omega-9-rasvahappoja. Edellä mainitsemani aineosat auttavat meikkiä säilyttämään ihon kosteustasapainon ja se huomio, jonka olenkin nyt itse tehnyt on, ettei meikki lähde iholta päivän mittaan tai kulu epätasaisille railoille. Omassa ihossani on nimittäin jo vuosia ollut se ongelma, että ihoni ikäänkuin syö meikin päivän mittaan ja joudun lisäilemään sitä viimeistään iltapäivällä. Nyt on menty kevyesti pidemmätkin työpäivät ilman ihon fiksailua ja pohja on pysynyt hehkeänä koko päivän ajan!

Alla kuvaa täysin ilman meikkiä ja sitten täydellä ehostuksella.

Untitled ExportIMG_0556

Kyseinen mineraalimeikkivoide on kyllä vienyt täysin mennessään! Tuote on sopinut erinomaisesti iholleni ja nyt mietinkin, uskallanko enää jättää siitä pois? Ehkä minun ei tarvitse. Jos löytää erinomaisen lisän meikkipussiinsa, sitä on lupa hankkia myös jatkossakin – eikö? Hintaa mineraalimeikkivoiteella on vähän reilu 40 € lanina.fi -verkkokaupassa. Heidän kauttaan Silk Oil of Morocconia taitaa saada kätevimmin Suomesta tilattua.

Onko täällä muita mineraalimeikkivoiteeseen tai muihin mineraalimeikkituotteisiin hurahtaneita? Koska tämä oli niin positiivinen yllätys itselleni, tulen varmasti jatkossa hankkimaan muitakin mineraalituotteita meikkipussiini! Jos on vinkata omaa suosikkiasi, niin kerrohan!?

*Mineraalimeikkivoide saatu blogin kautta testiin.