Netflix sarjasuosikit x 8

Nykyään avaan vaan ani harvoin television katsoakseni sieltä sitä sun tätä. Netflixin avaan kuitenkin edes hieman useammin ja monesti iltaisin jos uni ei meinaa tulla silmään, saatan katsella läppäriltä sarjoja. Tavallisesti minulla on aina yksi sarja kerrallaan seurattavana, jota sitten katselenkin aina sopivan hetken tullen. Tällä hetkellä se on muuten Orange Is The New Blackin uusin tuotantokausi, joka ei vaan valitettavasti vedä vertoja niille parille ensimmäiselle kaudelle…

No joo mutta asiaan! Halusin nimittäin koota teille kesäisten sadepäivien varalle Netflixin sarjatärpit niistä sarjoista, joista olen itse erityisesti pitänyt.

Breaking Bad – Sarja jonka katsoin jo muutama vuosi sitten mutta jonka voisin katsoa aina uudestaan ja uudestaan! Tämä on todellakin laadukasta ja koukuttavaa viihdettä. Muistan, kuinka aloitettiin aina uusi jakso toisen perään eikä vaan pystytty koskaan lopettamaan yhteen jaksoon. Kausia on onneksi viisi, joten jos nyt aloitat sarjan, riittää katseltavaa joksikin aikaa! Kiteytettynä Breaking Bad siis kertoo kemianopettajasta joka syöpään sairastuttuaan päättää laittaa elämänsä uusiksi ja alkaa keittelemään amfetamiinia oppilaansa kanssa.

Sons Of Anarcy – Tässä toinen suosikkini, jonka ajattelin itse asiassa aloittaa lähiaikoina uudelleen alusta. Vaikka tosielämässä rikollinen elämä tai moottoripyörät eivät ole laisinkaan lähellä sydäntä, rakastan katsoa sarjoja, joissa liikutaan laittomuuksien rajamailla. Tässä sarjassa tapahtuu niin paljon pahaa mutta siinä on myös riipaisevia tunteita ja rakkauttakin. Voin luvata, että herättää herkimmissä katsojissa ehkä aika vahvojakin tunteita. Yksi ehdottomasti parhaista jutuista Sons Of Anarcyssa on muuten päänäyttelijä Jax Teller (Charlie Hunnam), joka hän on muuten aikamoista silmänruokaa…

Narcos – Ja lisää laittomuuksia! Narcos on nimittäin jälleen huumeisiin ja rikollisuuteen keskittyvä sarja, joka kertoo Pablo Escobarin elämästä. Sarja on osittain fiktiivinen mutta perustuu kuitenkin tosielämän tapahtumiin liittyen juuri huumekartellien leviämiseen ja kasvuun sekä siihen, kuinka viranomaiset pyrkivät tuota toimintaa estämään. Aihe itsessään on mielestäni todella mielenkiintoinen vaikka jälleen ollaan tosiaan hyvin kaukana omasta elämästä. Narcos on hyvin koukuttava mutta samaan aikaan myös sarja, jossa pitää olla jatkuvasti todella valppaana tai muuten putoaa helposti juonesta.

Orange Is The New Black – Kuten alussa jo mainittu, pari ensimmäistä kautta ovat tästä sarjasta ne parhaat! Olisiko ollut, että kolmannen kauden jälkeen alkoi muuttumaan jo hieman tylsäksi mutta tämä lienee tietysti jälleen makuasia. En voi kuitenkaan jättää tätä suosikeistani pois, sillä sarja pitää sisällään mustaa komediaa, ironiaa ja draamaa. OITNB keskittyy Piper Chapmaniin, joka tuomitaan nuoruudenrötöksestä naisten valtionvankilaan. Sarjan edetessä niin suloinen ja kiltti päähenkilö muuttuukin aikamoiseksi naisvangiksi ja itse en oikeastaan enää pariin viime kauteen ole pitänyt koko hahmosta! Silti tämä viideskin tuottis on pakko läpi katsoa…

Gossip Girl – Muistan kuinka aikanaan katsoin sarjaa ehkä kolme jaksoa sillä meiningillä, että hohhoijaa. En oikein päässyt hommaan mukaan kunnes sitten jossain kohtaa kolahti ja kovaa! Gossipista tulikin yksi suosikkini ja katsoin kaikki kuusi kautta läpi aikamoisella sykkeellä. Tämä sarja on siis ehkä ikäiselleni vähän sellainen ”pissis sarja” sillä se kertoo varakkaiden teini-ikäisten elämästä Upper East Sidella. Juonittelua, draamaa, roihuavaa rakkautta… Sarja on sen verran ylimalkainen, että siksi se on niin hyvä! Ja tosiaan suosittelen vähän vanhemmillekin sellaiseksi hömppäsarjaksi. GG on mielestäni juuri sellaista aivot narikkaan viihdettä josta ei vaan voi olla pitämättä.

House Of Cards – Poliittinen draamasarja, josta olen aina tavallaan pitänyt mutta tavallaan samaan aikaan kaivannut sarjaan jotain lisää… Tästä huolimatta pidän sarjaa TOP 10:ssä, sillä sen verran monta kautta sitä on tullut katsottua ja se on ollut kyllä koukuttava. Yksi hauska yksityiskohta House Of Cardsissa on mielestäni se, että päänäyttelijä Frank Underwood (Kevin Spacey) puhuu usein sarjassa katsojille, mikä ei ole ehkä niin tyypillistä. Tuotantokausia sarjasta on Netflixissä viisi kappaletta.

The Affair – Sarja kertoo avioliiton ulkopuolisesta suhteesta mutta erityisen mielenkiintoisella ja taitavalla tavalla. The Affair on ripaus intohimoa sekä vaarallisuutta – kuten nuo salasuhteet tapaavat olla. Veikkaan, että oma kiinnostukseni tätä sarjaa kohtaan heräsi nimenomaan syystä, että se kertoo jostain kielletystä ja jännittävästä. Myös näyttelijät tekevät loistavaa työtä ja kokonaisuus on oikeasti hyvin tehty. Suosittelen tätä niihin draamanjanoisiin sunnuntai-iltoihin, kun kaipaat jotain viihdyttävää katseltavaa.

Californication – Niin vanha mutta hyvä! Tämä sarja oli viitisen vuotta sitten aivan lempparini jolloin saatoin katsoa jaksoja aina vaan uudestaan ja uudestaan. Sarja kertoo kirjailija Hank Moodysta (David Duchovny) ja hänen entisestä rakastetustaan Karenista sekä heidän yhteisestä tyttärestään Beccasta. Ehkä parhaan sarjasta kuitenkin tekee nimenomaan Hank – tuo tyypillinen taiteilijarenttu, joka onnistuu aina sotkemaan asiat mutta johon naiset ovat silti niin kovin heikkona. Veikkaan, että teistäkin moni on jo sarjan katsonut mutta jos ei, niin suosittelen lämpimästi!

Sitten ne sarjat, jotka ovat vielä katsomatta mutta katsottavien listalla…

  • Girlboss – Pakko nähdä! Kyseinen kirja on ollut jo pitkään lukulistalla…
  • El Chapo – Veikkaan, että jos Narcoksesta tykkää niin pitää kyllä tästäkin.
  • You Me Her – Seksi, rakkaus, mustasukkaisuus… Tätä olen kuullut jossain kehuttavan, joten lisätään katsottaviin!
  • Modern Family – Niin paljon ylistetty mutta silti edelleen katsomatta. En yleensä pidä tylsistä perhesarjoista ja toivon ettei tämä ole sitä?

Olisi vastavuoroisesti kiva kuulla teidän sarjasuositukset? Olisiko jotain sellaista, jota haluaisitte  erityisesti suositella katsottavaksi?