Täydellinen poskipuna

Jos minun tulisi valita yksi meikkituote jota ilman en pärjää, se olisi ehdottomasti poskipuna! Ihmettelen aina miksi niin moni vierastaa poskipunan käyttöä tai vaikka ei suoranaisesti edes vierastaisi, niin käyttää sitä todella vähän – jos siis nimeksikään. Itse sudin punaa poskilleni aina ihan huolella, sillä rakastan punaposkia ja toisinaan jätän jopa aurinkopuuteri varjostukset vähemmälle ja teen varjostukset ikään kuin poskipunan avulla. Kiinnitän huomiota myös muiden ihmisten kasvoilla poskipunaan ja se on meikki, jota suosittelisin suomalaisia käyttämään rohkeammin!

Pakkohan ei ole kuitenkaan tehdä ns. mollamaijaposkia, vaan poskipunaa voi käyttää niin monella tapaa. Voit levittää sen limittäin kohti ohimoa, jolloin alueesta ei tule niinkään pyöreä, vaan ennemmin vähän pitkän mallinen. Itse en esimerkiksi koskaan laita poskipunaa pelkästään tuohon poskien pulleimpaan kohtaan, vaan levitän sen aina lomittain. Mielestäni tuolla tapaa lopputuloksesta tulee jopa hieman kasvoja hoikentava sen mollamaijamaisen sijaan. Toki poskipunallakin on lupa leikitellä, joten ei muuta kuin kokeilemaan, mikä toimii omille kasvoille parhaiten!

Olen aina ollut matta poskipunien ystävä ja suosikki sävyni on tähän saakka ollut poikkeuksetta koralli/persikka. Koska olen tummapiirteinen, voin käyttää aika tummankin punertavaa poskipunaa ilman, että se pompahtaa kasvoiltani esiin mitenkään erityisemmin. Toisaalta taas itselleni ei sovi laisinkaan hempeän roosa puna, sillä se jää jotenkin liian hailakaksi eikä oikein korosta kasvojani oikealla tavalla. Tällä hetkellä meikkipussistani löytyy kuitenkin uusi suosikki, joka on kaikkea muuta kuin koralli! Pitkään en ole tosiaan pinkkiä poskipunaa käyttänyt, mutta tämän uutukaisen myötä on pakko sanoa, että on muuten aika kivaa vaihtelua noihin vahvempiin puniin!

Kyseessä on siis Clarinsilta testattavaksi saatu Skin Illusion Blush sävyssä 01 Luminous pink. Se mikä tuotteesta tekee niin erityisen, on sen suloisen pinkki pakkaus, joka on koristeltu sydämin ja rasian kannessa on kätevä peili. Myös itse pakkauksen sisältö on hieman tavallisesta poskipunasta poikkeava, sillä tässä on samassa niin tuo poskipunasieni kuin itse poskipunakin. Mielettömän kätevä esimerkiksi reissulle, johon et voi pakata juurikaan tavaraa mukaan! Itsehän olen tottunut levittämään poskipunan siveltimellä, joten meni hetki opetella levitys tuollaisella sienellä. Yllättävän helposti se kuitenkin onnistuu ja mikä parasta sienellä voit tosiaan levittää poskipunaa poskille pyörivin liikkein ilman, että se tuhrii meikkipohjaa. Ainut miinus ehkä siitä, että väriä tulee helposti liikaa kerralla ellei sientä pyöräytä ensin paperissa tai kämmenellä.

Itse poskipuna on täysin matta ja runsas pigmenttinen. Pieni sipaisu riittää ja mielestäni etenkin tämä pinkki on sävynä sellainen, jota voit käyttää iholle ihan sellaisenaankin ilman muuta meikkiä. Freesaa kasvot kauniisti ja antaa heleän söpön punan poskille. Vai mitä olette mieltä? Itse tykkään tästä kyllä kovasti! Saman sarjan poskipunista löytyy toki vielä tummempiakin tuotteita, eli ainakin koralli ja vielä tummempi havana löytyy Clarinsin valikoimista. Hintaa punalla on ainakin Sokoksen verkkokaupassa 20 euroa.

Kuten kuvasta näkee lopputulos on heleä ja puna sopii ihanasti meikkipohjattomaankin ihoon. Jos täytyy saada nopeasti kasvoihin raikas ilme, on tässä erinomainen kikka!

Löytyykö täältä muita poskipunafriikkejä, joille poskipuna on yksi meikin tärkeimmistä kulmakivistä? Entä mitkä ovat suosikki tuotteenne? :)

Uusi suosikkinaamio

Viime kuukausien aikana olen ollut todella innoton kokeilemaan mitään uusia kosmetiikkatuotteita. Suun ympärille lehahtanut ihmeellinen ihottuma kesti kasvoillani yhteensä lähes kolme kuukautta ja edelleenkään en tiedä mikä sen aiheutti. Ehkä stressi yhdistettynä johonkin kosmetiikkatuotteeseen – tiedä häntä? Nyt, kun iho on taas siisti, olen alkanut jopa hieman pelkäämään uusien tuotteiden testaamista. Olenkin hoitanut ihoani hyvin askeettisesti lähinnä Lieracin puhdistusmaidolla, kasvovedellä ja kasvovoiteella. Ensimmäisen kerran kuorimaan uskaltauduin vasta muutama viikko sitten ja samalla tein myös naamion. Kylläpä jälleen huomasi miksi ihmeessä ihoaan kannattaa välillä kuoria ja naamioida!

Kasvojeni iho tuntui suorastaan heräävän henkiin, kun kuorin sen ja levitin iholle testiin saamani *Origins  Clear Improvement Active Charcoal savinaamion. Kyseinen naamio sisältää aktiivihiiltä ja poistaa iholta mustapäitä, sekä muita epäpuhtauksia. Vaikka oma ihoni ei olekaan mikään kovin epäpuhdas, tuntui kuin tämä naamio olisi vienyt sen pinnasta mukanaan jotain siihen kuulumatonta. Fiilis oli naamion jälkeen niin ihanan raikas ja puhdas! Viimeistelin puhdistuksen vielä kasvovedellä ja tuhdilla kasvovoiteella.

Origins on tosiaan luonnollisia raaka-aineita suosiva brädi, joka on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus. Kyseistä merkkiähän oli pitkään hankala (ellei lähes mahdoton?) saada Suomeen tilattua ja siitä saikin lukea lähinnä ulkomaalaisista blogeista, sekä somesta. Viime syksynä Origins kuitenkin saapui vihdoin myös tänne meidän saatavillemme ja nyt olen bongannut merkin tuotteita mm. KICKSeista, sekä Stockan verkkokaupasta. Kyseessähän on amerikkalainen yritys, jonka tärkein ajatus koko toiminnassaan on luonto. Kaikki kosmetiikan raaka-aineet ja materiaalit purkkia myöten on valmistettu luontoa ja kestävää kehitystä ajatellen. Itseäni luonnonmukaisempi kosmetiikka todella inspiroi kokoajan enenevissä määrin, mutta en ole ainakaan toistaiseksi mikään pelkän luomukosmetiikan suosija. On kuitenkin hienoa, että tänä päivänä oikeasti hyvät luonnonmukaiset lisääntyvät joka saralla ja myös kosmetiikassa ajatellaan ekologisuutta.

Origins savinaamioOrigins savinaamio

Oma suhtautumiseni sataprosenttiseen luonnonkosmetiikkaan on ehkä kuitenkin hitusen varovainen. Tuotteet ovat itselleni uusia ja ihoni ei ole niihin tottunut. Vaikka ennen kykenin käyttämään mitä tahansa kosmetiikkaa ilman reaktioita, tekee yksikin koettu reaktio kertaheitolla varovaisemmaksi. Varovaisuuttani ehkä lisää myös se, että luin alkuvuodesta useammastakin eri paikasta luomukosmetiikan laukaisevan herkästi suunympärysihottumaa, eli PODia. Tokikaan ei varmasti jokaisella, mutta varsinkin jos iho on muutenkin herkkä, on syytä olla varovainen. Ehkä tuotteita ei ainakaan kannata hurjasti alkuun sekoitella, vaan aloittaa esimerkiksi sarja kerrallaan? Onhan se ihan luonnollistakin, että jos iho on tottunut synteettiseen kosmetiikkaan, saattaa joillain luonnonmukaiset aineosat aiheuttaa reaktioita.

No jokatapauksessa, Origins ei onneksi ihooni minkäänlaista reaktiota aiheuttanut (vaikkei olekaan tosiaan 100 % luonnonkosmetiikkaa), joten ehkä uskaltaudun kokeilemaan myös sarjan muitakin tuotteita! Heidän valikoimissaanhan on kaikkea ihanaa puhdistustuotteista kasvovoiteisiin. Myös hintaluokka on kohtuullinen ja esimerkiksi tämä kokeilemani savinaamio maksaa KICKSeissa 25 euroa. Ei sinällään paha jos mietitään, että tuote on ekologinen ja raaka-aineiltaan puhdas. Naamiosta riittää myös useampaan kertaan jos sen kanssa on yhtään säästeliäämpi.

Tuleeko teidän suosittua luomukosmetiikkaa ja onko se aina sopinut ihollenne? Ovatko Originsin tuotteet teille entuudestaa tuttuja?

*Naamio saatu blogin kautta testiin.