Torstain arkimeikki

Meikkipostausta ei olekaan hetkeen blogissani näkynyt, mikä johtunee kaiketi siitä, että olen nykyään niin paljon ilman meikkiä. Meneillään on joku sellainen ajanjakso, että ihon haluaisi antaa jatkuvasti vaan olla ja hengittää. Lisäksi vieläpä tykkään meikittömyydestä, mitä ilmeisemmin vähän liikaakin. Tämä viikko on kuitenkin ollut poikkeuksellinen ja meikattua on tullut melkein joka päivä. Tästä johtuen meikkipostauskin tuli yhtäkkiä kovin ajankohtaiseksi ja siksi sellaisen ajattelin teille tänään toteuttaa. Siispä luvassa onkin arkimeikkini – aivan se tavallinen torstaimeikki.

arkimeikki

Torstain meikki oli tosiaan hyvin tavallinen, eikä siinä ole käytetty mitään extraa. Arjessa meikkaan ylipäänsä aina hyvin nopeasti enkä välitä taiteilla. Vaikka pidänkin meikeistä ja olen aina innolla kokeilemassa kaikkea uutta sekä seuraamassa trendejä, en voi sanoa olevani ihminen, joka rakastaa itse meikkaamista. Pidän kyllä niistä tuotteista sekä siitä kauniista lopputuloksesta mutta itse tekeminen – se ei vaan ole juttuni. Käytänkin meikkaamiseen hyvin vähän aikaa tai teen sen ainakin mahdollisimman nopeasti. Tämänkin postauksen meikki on loihdittu kiireisenä aamuna noin kymmenessä minuutissa.

POHJA:

 • Nivea Cellular Perfect Skin / Skin illumination kosteusvoide
 • Nivea Q10 plus C Anti-wrinkle + energy silmänympärysvoide

MEIKKIPOHJA:

 • Lumene Invisible Illumination Instant Glow sävyseerumi, tummimmassa sävyssä
 • Joe Blasco Orange Highlight voidemainen valoväri
 • Anastasia Beverly Hills Liquid Glow korostusvoide/highlighter
 • Joe Blasco No color setting powder (väritön viimeistelypuuteri)

Ihan alkuun levitän Lumenen sävyseerumia kevyesti kauttaaltaan kasvoille (otsaan vähiten), jonka jälkeen peitän tummat silmänaluset sekä haen valoa silmien ympärysiholle Blascon valovoiteella. Valovoiteen jälkeen levitän  hiukan Anastasia korostusvoidetta poskiluiden yläpuolelle, kulmaluulle, ohimoille sekä nenänvarteen. Tämän tuotteen kanssa menen aina vähän fiiliksen mukaan, eli toisinaan käytän sitä enemmän ja toisinaan taas hieman vähemmän. Eilen taisi olla hieman neutraalimpi korostuspäivä vaikka kuuden tunnin yöunien vuoksi kasvot olisivat sitä kieltämättä ehkä hieman enemmän kaivanneetkin…

Viimeistelen pohjan kiinnittämällä meikin Joe Blascon värittömällä korostuspuuterilla. Tätä sudin etenkin poskiin mutta kuitenkin todella kevyesti! Otsaan en tavallisesti laita mitään ylimääräistä sillä se on omissa kasvoissani se kuivin alue, johon kaikki meikki herkästi ikään kuin takertuu.

arkimeikkiarkimeikki

VARJOSTUKSET JA KOROSTUKSET:

 • Benefit HOOLA aurinkopuuteri, tummimmassa sävyssä
 • Joe Blascon aurinkopuuteri sävyssä Bronze
 • INSITI poskipuna sävyssä 03, persikka. Tämä poskipuna on sellainen, jonka löysin sattumalta Dubain YOYOSO:sta ja maksoin siitä muutaman euron. Ostin punan riskillä sen kauniin sävyn vuoksi mutta siitä onkin tullut lempparini! Menee jopa MACin poskipunan edelle pigmenttisyydessään.
 • Dr. Hauschka Teint Powder -väripuuteri

Aloitan aina pohjan jälkeen meikin loihtimisen aurinkopuuterilla. Aivan ensin sudinkin Hoolaa kasvoille kauttaaltaan – etenkin korostaen poskiluita, hiusrajoja/kasvojen sivuosia ja kaulaa. Hoola on aurinkopuuterina siinä mielessä aivan mieletön, että se ei suttaa saatikka tee ihoon liian tummia puuterirajoja. Tämän jälkeen viimeistelen varjostukset tuputtelemalla Joe Blascon tummaa aurinkopuuteria etenkin poskiluun alle sekä mahdollisesti hieman ohimoille. Tätä en tee aina mutta jos tahdon korostaa nimenomaan poskiluita ja luoda sitä sirompaa ”lommoefektiä”, on tämä puuteri tumman värisävynsä vuoksi juuri täydellinen tuohon puuhaan.

Kun aurinkopuuteri on levitetty, seuraavaksi onkin poskipunan vuoro. Tykkään levittää poskipunan siveltimellä tuputellen poskien etuosaan sekä häivyttää puuteria siitä hieman ohimoiden suuntaan. Olen muuten niitä ihmisiä, joille poskipuna on se meikin melkeinpä tärkein osuus! Jopa aurinkopuuteristakin luopuisin mutta poskipuna, se on aivan ehdoton. Lopuksi sudin kasvoilleni *Dr. Hauschkalta ihan vasta testiin saatua väripuuteria, jossa on kolme kaunista ihoon sulautuvaa sävyä. Kyseistä puuteria voi tosiaan sutia kauttaaltaan kasvoille viimeistelymielessä tai sitten korostaa tuolla vaaleimmalla sävyllä poskipäiden yläosaa, nenänvartta, ohimoita, kulmaluuta… Sudin tätä aika huolettomasti kasvoilleni nimenomaan antaakseni meikille nätin loppusilauksen.

arkimeikkiarkimeikkiarkimeikki

KULMAKARVAT:

 • Sephoran kulmakynä sävyssä medium
 • Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade sävyssä Ash Brown
 • Lumene Blueberry Wild Curl -ripsiväri (vedenkestävä)

Kulmakarvat olen jo vuosia tehnyt kulmakarvakynän, kulmavahan sekä ripsivärin avulla. Ihan alkuun hahmottelen hieman kulmien rajoja kynän avulla kuitenkaan painamatta liikaa, jolloin ihoon ei jää vahvasti näkyviä rajoja. Tuon jälkeen alan sutimaan karvoihin Anastasian kulmakarvaväriä ja häivytän samalla väriä pienin liikkein. Lopuksi viimeistelen lopputuloksen mustalla ripsivärillä, joka on mielestäni aivan paras kulmakarvageelin korvike meille tummille! Kulmakarvameikki on varmaan meikissäni se kaikista aikaa vievin mutta tällä triolla onnistun oikeastaan poikkeuksetta.

SILMÄT:

 • Volyymiripsienpidennykset, pituus 9-10 mm ja kaarevuus D

Silmille en tosiaan tee yhtään mitään, sillä ripsienpidennykset hoitavat tuon puolestani. Laitoin pidennykset takaisin lokakuun loppupuolella ja olen kyllä ollut jälleen todella tyytyväinen! Ripset antavat ilmeeseen niin paljon sekä samalla helpottavat arkea tuntuvasti. Tämän vuoksi en oikeastaan edes välitä usein meikkailla, sillä ripset tekevät niin paljon. Jos iho on hyvässä kunnossa ja siinä rinnalla pidennykset, niin mitäpä sitä muuta kaipaakaan?

Käyn edelleen huollattamassa ripsiäni kolmen viikon välen vakio tekijälläni *Anniinalla (Beauty Anniina) Ullanlinnassa ja kuten tällä viikolla yhdessä pohdittiin, olen tainnut käydä hänellä jo vuodesta 2014 lähtien! Jo nelisen vuotta yhteistyötä tosiaan takana, enkä voisi olla tyytyväisempi. Taukojakaan ei muuten ole tainnut olla kuin kolme tai neljä koko aikana, mikä ehkä kertonee jotain siitä, kuinka paljon näistä pidän! Välillä ihmettelen miten ripseni kestävät mutta, mitä ilmeisemmin hyvin – ne ovat vahvaa tekoa. Toki myös tekijällä on vaikutuksensa, eli jos pidennykset laitetaan huolella, ne eivät tuhoa omia ripsiä. Pidennysten ohessa kannattaa muuten käyttää myös ripsiseerumia, joka ikään kuin vahvistaa niitä omia ripsiä siellä pidennysten alla. Itselläni on käytössä Lash Food -merkkinen seerumi, jota Anniinakin myy hoitolassaan.

arkimeikkiarkimeikki

HUULET:

 • MAC huultenrajauskynä sävyssä Etcetera
 • MAC matta huulipuna sävyssä Honeylove

Uskokaa tai älkää muuten, oma huulipuna innostukseni on alkanut pikkuhiljaa hiipumaan. Nykyään käytänkin aika paljon sävyttäviä kevyitä huulivoidemaisia punia tai olen jopa ilman mitään huulituotteita. Kuviin usein kyllä panostan mutta muuten arjessani olen paljon aivan luonnollisella meiningillä. Näissä kuvissa huulillani on kuitenkin se aivan ehdoton suosikki yhdistelmäni, joka on ollut sitä jopa vuosia. Nimittäin Honeylove sekä täydellinen nude rajauskynä Macilta.

Huulimeikki on todella helppo sekä nopea, eli huulten rajaus, jonka jälkeen viimeistelen huulet huulipunalla. Tykkään levittää huulipunan tuputtelemalla, jolloin sitä ei mielestäni tule huulille liikaa.

VIIMEISTELY:

 • NUORI kosteuttava kasvosuihke

Tätä siis suihkin aina kiinnittääkseni meikin sekä toisinaan myös kesken päivän raikastaakseni sitä.

arkimeikki

Siinä oli tosiaan hyvä esimerkki tämän hetkisestä arkimeikistäni. Tuo pohja on oikeastaan aina sama mutta tosiaan huulimeikki jää nykyään usein laittamatta – vähän fiiliksestä ja tilaisuudesta riippuen. Veikkaan, että kevättä kohden hankin meikkipohjaani jonkun tuotteen, joka antaa pohjalle lisää hehkua. Joku sellainen sävyseerumiin sekoitettava valovoide voisi olla aika kiva! Jos on vinkata jotain täydellistä tuotetta juuri tuohon puuhaan niin mielelläni kuulisin. Ja ylipäänsä jos teillä on jotain uusia suosikkeja, mitä meikkeihin tulee niin saa tännekin suuntaan vinkkailla?

Oikein rentouttavaa alkavaa viikonloppua!

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu

Huonon hiuspäivän pelastus – huoleton nuttura

Joku teistä kyseli tuossa taannoin, että kuinka teen suuren nutturani joka nähdään päälaellani aina toisinaan blogin asukuvissa. Päätinkin tuosta kysymyksestä inspiroituneena tehdä päivitetyn postauksen aiheeseen liittyen sillä kyllä, useamman kerran viikossa väkerrän päälaelleni isohkon nutturan joka – uskokaa tai älkää – valmistuu ihan muutamassa minuutissa. Vaikka nuttura ehkä näyttääkin huolitellulle ja sille, että sen tekemiseen on aikaa käytetty, totuus on kuitenkin täysin toinen.

nuttura

Tuo nuttura on ehdottomasti niiden huonojen hiuspäivien pelastus ja nimenomaan se hätäratkaisu silloin, kun tukka on likainen eikä sitä ole aikaa pestä. Sanoisin myös, että täysin puhtaaseen tukkaan kyseistä viritelmää on vaikeampi tehdä, sillä puhtaana hius on liukkaampi eikä niin helposti muotoiltavissa. Parhaiten kampaus onnistuukin toisen tai kolmannen päivän hiukseen, jolloin siinä on jo itsessään hieman tekstuuria. Tämä kuvien kampaus on tehty jo aika likaiseen tukkaan, eli pesusta on kolme päivää aikaa.

Mutta sitten pidemmittä puheitta itse tutorialiin ja siihen, kuinka tuo hiusviritelmä oikein tehdään. Pyrin selittämään sen mahdollisimman selkeästi.

Ihan alkuun hiukset siis harjataan kauttaaltaan läpi ja tyveen suihkutetaan tarvittaessa kuivashampoota. Tällä hetkellä käytössäni on *Amikan kuivashampoo, jossa on aivan ihana tuoksu ja joka puhdistaa hiusjuuren nopeasti. Vaikka suihke onkin vaaleaa, se sulautuu hyvin tummaankin hiukseen eikä tee hiuksista harmaita.

nutturanuttura

Kun kuivashampoo on suihkutettu, onkin sitten suosikkini eli tekstuurisuihkeen vuoro. Moni varmasti muistaa kuinka olen iät ja ajat puhunut Biozellin tekstuurisuihkeen puolesta mutta nyt rinnalle on tullut uusi suosiosta kilpaileva tuote! Kyseessä on siis *Goldwell Kerasilk Style -tekstuurisuihke, joka antaa hiuksiin mukavasti rakennetta mutta ei kuivata yhtä paljon kuin Biozell tekee. Oma hiukseni on tosiaan luontaisesti hieman kuiva ja karheahko, jonka vuoksi Biozell on välillä itselleni vähän turhankin raskasta tavaraa. Tämä Goldwellin suihke antaa hiuksiin ihanaa rakennetta sekä muhkeutta mutta samalla jättää hiusten pinnan miellyttävän tuntuiseksi eikä kuivata liikaa.

nuttura

Tekstuurisuihke suihkutetaan kauttaaltaan hiuslatvoihin, jonka jälkeen koko tukka harjataan läpi. Harjaus kannattaa tehdä tässä kohtaa mieluiten harjalla, jossa on myös piikkejä jotta päästään kunnolla hiuksen läpi. Kun harjaus on suoritettu, on aika aloittaa nutturan tekeminen. Parhaiten se onnistuu varsinkin näin pitkän tukan kanssa pää alaspäin, jolloin hiuksiin saa hyvän otteen ja sykerön ylipäänsä kunnolla päälaelle. Itse nimittäin pidän eniten nutturasta, joka on aivan päälaella eikä roiku puolittain takaraivolla. Pitkä ja raskas tukka on myös yleensä sellainen, joka putoaa aika nopeasti alas, ellei nuttura osu nimenomaan oikealle kohdalle.

Ihan alkuun laitetaan puhelinlanka poninhäntä käteen (ovat tähän hommaan parhaita varsinkin pitkän tukan kanssa!) ja aletaan ikään kuin tekemään tavallista poninhäntää. Laitetaan ponnari hiustyveen kuten poninhännän kanssa mutta aletaankin kääntämään hiusta nutturamaisesti kahtia – ikään kuin tehtäisiin ponnari, joka lyhentää hiusten pituuden puolella. Tässä kohtaa voit säädellä tuota kohta valmistuvan nutturan korkeutta, eli vetää hiusta (kuvissa oikea käteni) niin ylös, kuin haluat sille sykerölle korkeutta. Itse vedän tukan tavallisesti suunnilleen puoleenväliin.

Seuraavaksi kiepautetaan puhelinlanka poninhännän lenkki vasemmassa kädessä ympäri ja käännetään se tuon oikealla kädellä ”puolitetun” sykerön päälle.

nuttura

Koska itselläni on sen verran pitkä ja paksu tukka, toistan saman kiepautuksen poninhännällä vielä toisen ja kolmannenkin kerran kunnes nuttura tuntuu sopivan kireältä mutta siinä on sen verran tilaa, että saan lenkin käännettyä kivasti nutturan päälle.

nuttura

Alla olevasta kuvakollaasista näkee havainnollistettuna viimeisen vaiheen, kun käännän ponnarin sykerön päälle viimeisen kerran. Tässä kohtaa voit vielä muotoilla nutturaa siinä mielessä, että voit kääntää lenkin vaikka puolittain sykerön päälle, jolloin siitä ei tule niin suuri tai sitten viedä lenkin lähes tyveen saakka.

nuttura

Kun lenkki on käännetty viimeisen kerran sykerön päälle, piilotan poninhännän alle kaikki törröttävä hiussuortuvat jos sellaisia on sekä pöyhin hieman nutturaa. Sitä voi helposti kohottaa hieman sormin ja muotoilla siitä muhkeampaa jos oma tukka on vaikka hieman lyhyempi tai ohuempi.

nutturanuttura

Lopuksi kannattaa käydä hiusrajat läpi tyvipuuterilla, jolloin saat piiloon ne ikävät ”kaljut” kohdat, joita varsinkin tummahiuksisilla herkästi näkyy. Voit vielä sukia hiusrajoja luonnonharjalla, sekä suihkuttaa kampaukseen lakkaa tai kiinnittää sen viimeistelyvoiteella, kuten itse tykkään tehdä. Käytän tuohon viimeistelyyn tosiaan *Goldwellin Kerasil Style -finishing cremea, jolla saa ihanasti vauvahiukset sekä mahdollisen sähköisyyden taltutettua. Tuote ei rasvoita hiusta vaan on todella kevyttä tavaraa!

nutturanuttura

Ja sitten onkin jo valmista!

Nutturan onnistumiseen vaikuttaa tosiaan hyvin pitkälti hiusten pituus ja paksuus, eli ohuiden ja lyhyiden hiusten kanssa ei kannata automaattisesti odottaa ihmettä. Rakennetta voit hakea tukkaan aina tuuheuttavilla tuotteilla ja vaikka suihkuttamalla tekstuurisuihketta hieman enemmän. Jos oma tukkasi on luonnostaan todella ohut ja liukas, voisi Biozellin todella paljon rakennetta tuova tekstuurisuihke sopia sinun tukallesi erinomaisesti. Kun saat tukkaan sitä käsiteltävyyttä, on tällainen sykerökin huomattavasti helpompi tehdä!

Toivottavasti tästä oli jotain apua teille, jotka mietitte kuinka onnistua huolettoman nutturakampauksen tekemisessä! Ja jos heräsi mitä tahansa kysymyksiä, niin niitäkin saa ja pitää heittää ilmoille?

 

*Tuote sponsoroitu