Kauneusvinkkejä syksyyn

Syksy on saapunut ja se tarkoittaa muutoksia kauneudenhoidollisiin toimenpiteisiin. Ainakin itse huomaan että syksyllä iho kuivuu herkemmin ja näyttää samealta sekä hiukset oikuttelevat. Meillä oli lämmin ja aurinkoinen kesä, mikä on omalla tavallaan vaikuttanut tähän kokonaisuuteen. Usein näin syksyn tullen nuo kesän aikana tulleet vauriot näkee myös herkemmin ja saattaa havahtua siihen, että hiukset ovat todella huonossa kunnossa tai iho auringon kuivattama. Syksyn tullen onkin tärkeää tehdä pieniä muutoksia kauneudenhoidon suhteen ja ainakin itse päivitän paitsi useimmat rutiinit, myös tuotteet. Tänään haluankin jakaa teille yhdeksän helppoa ja arkista kauneusvinkkiä, joiden avulla voitte vaikuttaa niin syysihoon kuin hiuksiin sekä niiden hyvinvointiin.

Käytä itseruskettavaa – Näin syksyn tullen iho alkaa muistuttamaan jälleen kalpeaa lakanaa. Vaikka vaaleakin iho on mielestäni parhaimmillaan hyvin kaunis, kyllä itse tykkään suosia läpi vuoden itseruskettavaa edes kevyissä määrin. Pieni päivetys antaa iholle terveen hehkun ja siksi yksi syksyn kauneusvinkeistä on ehdottomasti itseruskettavan suosiminen! Parhaat itseruskettavat löytyvät Jet Set Sunilta, Vita Liberatalta sekä St. Moritzilta. Myös Doven asteittain päivettävä kosteusvoide on näin syksyn tullen aika loistava kun iho kuivuu herkemmin. Kasvoille suosin nykyään pääasiassa Swiss Clinicin tuotteita, joista olen kirjoitellut aikaisemmin täällä.

Vaihda kasvovoide kosteuttavampaan – Oma ihoni on usein syksyn tullen hieman samea ja eloton. Juonteet korostuvat ja kesän jäljiltä iho janoaa kosteutta. Tässä kohtaa vuotta kannattaakin päivittää päivä- ja yövoide sekä seerumit. Jos kesällä on käyttänyt kevyempiä tuotteita, kannattaa syksyllä ne vaihtaa huomattavasti kosteuttavampiin! Myös sisäisesti nautittavaa kollageenilisää suosittelen käyttämään, mikäli olet yli 30-vuotias. Ihon hoitaminen myös sisältä päin on nimittäin hyvin tärkeää…

Käy ottamassa ripsien kestotaivutus tai ripsienpidennykset – Kuten mihin vuodenaikaan tahansa, myös syksyllä ripsienpidennyksistä ja/tai kestotaivutuksesta on iloa. Olen useampaan otteeseen täälläkin maininnut, miten ripseni ovat itsepäiset ja hankalat. Ilman pidennyksiä niiden kanssa menee laittoman kauan aamuisin, jonka vuoksi nautinkin volyymiripsien tuomasta helpotuksesta. Käyn huollattamassa ripseni edelleen Beauty Anniinassa* Ullanlinnassa, jossa Anniina loihtii minulle kerta toisensa jälkeen täydelliset ripset. Siinä kohtaa kun jään ripsitauolle, aion kokeilla ensimmäistä kertaa myös tuota trendikästä kestotaivutusta, joka on muuten kovaa vauhtia nousemassa ripsienpidennysten rinnalle.

Vältä liiallista vartalon ihon rasvaamista – Ilmojen kylmetessä ajautuu herkästi kierteeseen, jossa iho kuivuu ja suorastaan vaatii lisää rasvaa. Tästä syystä pyrinkin välttelemään jatkuvaa vartalon ihon rasvaamista, sillä en halua totuttaa ihoani rasvaamiseen – kasvot ovat tietenkin eri asia. Ihon kosteustasapainoon on mahdollista vaikuttaa myös suihkuveden lämpötilalla, eli ilmojen viiletessä ei kannata peseytyä kuumalla vedellä, vaan ennemmin hieman viileämmällä. Kun ihon pinnalta ei huuhtele kuumalla sitä ihon luontaista rasvakerrosta, iho ei kuivu samalla tavalla.

Vaihda shampoo sekä hoitoaine – Syksyn tullen viimeistään kannattaa vaihtaa hiusten pesutuotteet. Itse suosin jatkuvaa pesutuotteiden vaihtelua, sillä en halua totuttaa hiuksiani siihen yhteen ja ainoaan shampooseen tai hoitoaineeseen. Yksi loistava kikka on pestä hiukset joka toinen viikko toisella ja toinen toisella shampoolla. Suosittelen myös hiusten pesemistä pää alaspäin ja niiden huuhtelua lopuksi jääkylmällä vedellä. Noilla keinoin tukasta on mahdollista saada mahdollisimman kuohkea sekä pitkään puhtaana pysyvä.

Päivitä hiusväri pehmeämpään – Syksyn tullen ainakin itse janoan aina jotain uutta oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla. Myös hiusvärin suhteen tällä hetkellä mietin jotain värisävyn muutosta kenties kylmästä lämpimään? Tummiin hiuksiin sopii syksyllä loistavasti esimerkiksi kupari tai kastanja, jotka herättävät myös kalpeamman ihon henkiin. Tällä hetkellä mietinkin vakavissani pientä hiuspäivitystä ja ajattelin varata kampaajan kunhan Hollannista kotiudun!

Suosi kasvovettä – Syksyn tullen myös ihohuokoset usein laajenevat tai jopa tukkeutuvat. Kasvovesi onkin syksyisen ihon paras kaveri, jota kannattaa ehdottomasti suosia! Itse olen kasvoveden suhteen kunnon natsi, enkä voi reissata edes viikonloppua ilman tuota ihon ihon supertuotetta. Tällä hetkellä yksi suosikeistani on Pixin ihoa kuoriva kasvovesi, joka on muuten aivan tajuttoman hyvä ja vaikuttaa aidosti positiivisin tavoin ihon hyvinvointiin.

Nuku hiukset nutturalla – Yksi kuohkeiden hiusten salaisuuksista on nukkua joka yö hiukset kevyellä nutturalla. Tuo antaa hiuksiin mukavan tuuheuden ja tekee hiuksista taipuisat. Itse käytän nutturan tekoon ihan vaan invisibobblea, mutta nutturan voi tehdä myös pelkkien pinnien avulla, jolloin hiuksiin ei jää minkäänlaista ponnarin painaumaa. Tämä on loistava kikka etenkin syksyn tullen kun useamman hiukset oikuttelevat ja vaativat yhä enenevissä määrin muotoilua rautojen avulla. Itse pyrin välttämään kuumia rautoja arjessa ja tämä on tällä hetkellä oikeastaan se ainut kikka, jonka avulla ylläpidän kuohkeaa lettiäni!

Juo runsaasti vettä – Aika perus neuvo, joka kuitenkin pätee myös syksyllä! Vedenjuonti nimittäin jää herkästi syksyllä vähemmälle, sillä ilmojen viiletessä kylmä juoma ei enää samalla tavalla houkuta kuin lämmin sellainen. Yksi hyvä keino on huijata itsensä juomaan vettä esimerkiksi teen muodossa tai ihan vaan pitää vesikannua työpöydällä. Itse huomaan että vedenjuonnilla on suuri vaikutus siihen, miltä iho näyttää ja miten paljon esimerkiksi juonteet näkyvät. Kun iho kuivuu, luonnollisesti myös sen pinta näyttää elottomalta. Siispä juodaanhan paljon vettä ja pidetään myös täten syysiho kunnossa!

Oikein rentouttavaa sunnuntaita! Onko teillä jotain syksyisiä kauneusrutiineja?

 

*Ripsienpidennykset sponsoroitu

Kosmetiikan panosta vs. pihistä x 5

Kosmetiikan panosta vs. pihistä postauksia on aina toisinaan toivottu, joten päätin tänään pitkästä aikaa kasata teille sellaisen! Kuten olen usein maininnut, en ole kosmetiikan suhteen merkkiuskollinen ja vaikka paljon nykyään luonnonkosmetiikkaa suosinkin, käytän niiden ohessa muitakin tuotteita. Itselleni tärkeintä on kaikessa kosmetiikassa tuotteiden toimivuus ennen hintalappua. Edullinen voi olla ehdottomasti yhtä hyvää kuin hieman kalliimpi, mutta se voi olla myös todella huonoa. Aina säännöllisesti niitä edullisia helmiä kuitenkin löytyy ja niin on löytynyt muuten viime kuukausinakin! Tässä postauksessa siis TOP 5 panosta vs. pihistä tuotteet viime aikoina käytössäni olleesta kosmetiikasta.

ESSENCE Camouflage+ healthy glow concealer* vs. JOE BLASCO Orange highlight valoväri

Yksi tärkeimmistä meikinpohjustustuotteista on peiteaine, jolla piilotetaan tummat silmänaluset. Vaikka en koe että silmänaluset olisivat varsinaista ongelma-aluettani, kyllä niihin on kiva saada valoa ja peittävyyttäkin, jotta katse kirkastuu. Omiin tarpeisiin onkin jo vuosia sopinut täydellisesti Joe Blascon valovärinappi, joka on näkynyt blogissani useampaan otteeseen ja jonka kuluneesta ulkomuodostakin voi päätellä, miten paljon peiteaine on käytössä ollut. Tämän tuotteen rinnalle ei ole kovin helpolla toimivaa korvaajaa löytynyt, kunnes ihan vahingossa päädyin kokeilemaan Essencelta testiin saamaani concealeria. Yllätys oli hyvin positiivinen ja nyt tämä kyseinen peiteväri on kulkenut meikkipussissani paikasta toiseen. Concealer on juuri sopivan peittävä olematta kuitenkaan ihoa tukkiva. Nimensä mukaisesti se tuo myös tervettä hehkua silmänympärysiholle, jonka kyllä huomaa! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote jos kaipaat meikkipussiisi peiteainetta, joka ei ole hinnalla pilattu, mutta jossa laatu on kuitenkin kohdillaan.

ESSENCE I need a miracle* vs. ORIFLAME The One 5-in-1 wonder lash XXL

Vaikka minulla onkin edelleen ripsienpidennykset, käytän ripsiväriä nykyään oikeastaan aina alaripsiin. Myös ripsihuollon lähestyessä saatan turvautua ripsiväriin ja siksi meikkipussistani löytyykin toimiva tuote tähän tarkoitukseen. Ripsivärien suhteen olen aika ronkeli, nimittäin haluan samaan aikaan erottelevuutta sekä tuuheutta. Oriflamen The One 5-in-1 on ollut jo jonkin aikaa ehdoton ”panosta” suosikkini, jonka rinnalle Essencen edullisempi yksilö kuitenkin kiilasi. Moni on kehunut Essencen ripsivärejä, joista en ole tosiaan itse aikaisemmin innostunut, ennen kuin testasin tätä ripsiä silminnähden tuuheuttavaa tuotetta! ”I need a miracle” nimensä mukaisesti tekee ihmeitä ja ripsistä tulee tuuheat sekä näyttävät! Plussana alhainen alle viiden euron hinta, jonka lisäksi harjaosuus on juuri täydellinen – paksu ja tuuheuttava, mutta samaan aikaan erotteleva.

YES TO Tomatoes Detoxifying mask* vs. MADARA Smart Anti-pollution mask

Rakastan naamioita ja suosinkin niitä säännöllisesti ihonhoidossa. Suosikkejani ovat ehdottomasti hedelmähapponaamiot, joiden lisäksi myös hiilinaamioihin olen viime aikoina kovasti tykästynyt. Madaran hiili-mutanaamio on ollut jo pidempiaikainen ”panosta” suosikkini, joka hellii ihoa puhdistaen  ja poistaen epäpuhtauksia sekä raskasmetalleja. Naamio tekee ihosta erittäin kauniin ja kuulaan. Madaran rinnalle on viime kuukausina kiilannut edullisempi luonnollinen YES TO-sarjan epäpuhtauksia poistava hiilinaamio, joka muuten valmistetaan hauskasti omatoimisesti purkin kanteen. Kyseinen naamio on valmistettu puhtaista raaka-aineista ja se tekee ihosta hehkuvan. Tällä hetkellä en osaa edes nimetä kumpi näistä on parempi, sillä molemmat ovat iholleni loistavasti toimivia! Siispä kaikki naamiohullut, näitä kahta kannattaa kyllä testata – kumpi sitten sopiikaan paremmin budjettiisi.

ORIFLAME Giordani Gold vs. JUICE BEAUTY Serum foundation

Tällä hetkellä pidän meikkivoiteissa siitä, etteivät ne eivät peitä juuri ollenkaan, vaan iho kuultaa meikin läpi. Pihistä tuotteista suosikkini on tällä hetkellä Oriflamen Giordani Goldin meikkivoide*, joka on kasvoilla kuin toinen iho. Tykkään sekoittaa meikkivoiteeseen lisäksi vielä korostusvoidetta, jolloin siitä tulee alkuperäistä ohuempi. Panosta suosikkini on puolestaan Juice Beautyn luonnonkosmetiikkaa ja useammassakin mediassa ylistetty, hyvin kevyt meikkivoide. Olin alkuun tämän suhteen vähän kahden vaiheilla, eli en ollut varma onko tuote kuitenkaan riittävän läpikuultavaa, mutta pikkuhiljaa olen siihen tykästynyt! Jälleen kerran kun joukkoon laittaa muutaman tipan valon hehkua tuovaa kuultovoidetta, on lopputulos aivan toinen. Pysyvyys on molemmissa tuotteissa loistava, eli meikki ei lähde päivän mittaan rullautumaan, vaan kokonaisuus pysyy kauniina aamusta iltaan saakka.

ORIFLAME The One Lip Sensation Matte Mousse vs. ANASTASIA mattahuuliväri

Korallin sävyiset huulipunat ovat nudepunien lisäksi heikkouteni. Etenkin näiden kahden suosikin kaltainen kirkas koralli korostaa mielestäni kauniisti hymyä ja valkoisia hampaita. Huonompikin naamapäivä pelastuu kirkkaan punaisilla huulilla! ”Panosta” suosikkini on jo pitkään ollut ABH:n mattahuuliväri sävyssä SPICY. Huuliväri on ollut minulla käytössä jo reilun vuoden verran ja edelleen sitä on jäljellä! Tuote on laadukas ja se pysyy huulilla niin syömiset kuin juomisetkin. Pihistä tuotteista puolestaan mainitsen hyvin vastaavan huulivärin Oriflamelta. Tätäkin olen kehunut blogissa aivan taannoin, mutta edelleen pakko antaa sille krediittiä. Vaikka huuliväriä ei ole hinnalla pilattu, on se laadukas ja pitkäkestoinen. Kun aamulla laitat sitä huulille, on se vielä illallakin paikoillaan! Kyseisen huulivärin sävy on Coral Dream.

Oliko joukossa tuttuja tuotteita? 

 

*Tuote sponsoroitu