Viime aikojen parhaat kirpputorilöydöt

Kuten taidattekin jo tietää, rakastan aivan suunnattomasti kirpputoreilla kiertelyä ja sieltä löytöjen tekemistä. Veikkaan, että tämä on aika pitkälti perittyäkin, sillä toinen vanhemmistani on kiinnostunut antiikista ja kaiken vanhan entisöinnistä. Myös siskoni on kirpputoreilta kaiken hankkiva ja kuluttajan muutenkin erittäin ekologinen. Itseänikin kiinnostaa kestävä kulutus ja ylipäänsä ekologisuus kaiken suhteen enenevissä määrin. Tietenkään kaikkeen ei yksi ihminen pysty mutta jo se, että tekee mahdollisimman paljon ekologisia valintoja, on parempi kuin ei mitään! Suurin mielenkiinto kirpputoreja kohtaan itselläni on loppupeleissä kuitenkin siksi, ettet koskaan tiedä mitä sieltä löydät. Myös sellainen uniikkien löytöjen tekeminen kiinnostaa ja itsehän rakastan retromuotia. Olen aivan hulluna kaikkeen 80`  90` meininkiin, jonka vuoksi noita ihania löytöjä saattaa kirpputoreilta helposti tehdä.

Aina välillä minulta kysellään kuinka teen niitä hyviä löytöjä ja paljon kohtaan ihmettelyä sen suhteen, miten vaatteistani niin iso osa on second handina hankittua. Välillä mietin tuota itsekin mutta loppupeleissä olen tullut siihen tulokseen, että kyse on aika pitkälti tuuripelistä ja siitä, kuinka usein kierrän ne vakio kirpputorini läpi. En oikeastaan koskaan etsi kirpputoreilta varsinaisesti mitään, vaan ostan jos kohdalle tulee joku hyvä löytö, enkä siinä kohtaa enää turhia mieti. Varmaan juuri tuon vuoksi teenkin säännöllisesti niitä löytöjä koska jatkuvasti en ole niin sanotusti haku päällä mutta en sitten turhaan jää miettimään voinko ostaa jotain. Minulla on myös ne tietyt ”heikkouteni”, jotka tosiaan silmäilen kirpputoreilta ensimmäisenä ja tällaisia ovat etenkin takit, farkut, päähineet sekä talvisin neuleet. Kun tiedän minne suunnistaa, usein löydänkin sieltä farkku- tai takkiviidakosta jotain kivaa.

Viime aikoina olen tehnyt jälleen aivan huikeita löytöjä, jotka ajattelin tässä postauksessa esitellä. En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt mitään tällaisia esittely postauksia löydöistäni mutta kenties tämä voisi olla sellaiseen vanhanaikaiseen bloggaamiseen palaamista? Jospa vaikka tämän kautta teistäkin jokunen saisi motivaatiota kirpputoreilla shoppailuun! Heti tässä alussa onkin pakko mainita ne viime kuukausina tekemäni farkkulöydöt, joita on tarttunut Uffista mukaan kahdet. Toiset ovat harmaat Leviksen 501 farkut ja toiset puolestaan Leet. Levikset varmaan rikon polvista kevään korvilla mutta nämä ihanat Leet ajattelin säilyttää tällaisina perusfarkkuina. Malli on aivan ihana ja juuri tuollaista pesua olen pitkään etsinyt. Leen farkuista minulla ei ole kyllä aikaisempaa kokemusta mutta oletan, että koska paksummasta farkusta on kyse, nämä menevät kyllä käytössäni niin pitkään kunnes kyllästyn. Molemmat löysin Uffista ja kummatkaan eivät maksaneet yli 20 € enempää. Miettikää mikä säästö uusiin verrattuna! Jospa siis etsit puuvillafarkkuja, suosittelen enemmän kuin lämmöllä kirpputorien kiertelyä. Itsepalvelukirpputoreilta näitä löytöjä ei tee niin herkästi kuin Uffeista tai Fidoista.

Sitten oikeastaan siihen löytöön joka tuli aivan yllättäen eteeni ja jota en ollut edes kerennyt miettimään – nimittäin kevättakkiin. Ostotilanteessa viime vuotuinenkin bomber löytyi kaapista mutta törmättyäni Uffissa tähän ihanaan Redskinsin reilun kokoiseen takkiin, päätin saman tien ostaa sen kokolapusta viis! Takki olikin ilokseni minulle ihanan oversize, joten tästä tulee ehdottomasti kevään suosikki. Viime vuotisen bomberini myinkin pois, eli missään nimessä ei ole tarkoitus hamstrata takkeja kaapit täyteen vaan harrastan aina sitä, että ostaessani jotain uutta luovun jostain vanhasta. Vaaleanpunainen ei ole suosikkivärini mutta kevään tullen tykkään satsata jälleen väreihin ja pastellithan tulevat taas. Tästä takista maksoin muistaakseni lähemmäs 30 €, tosin ymmärrän takin hieman kalliimman hinnoittelun merkin vuoksi.

Seuraava löytö onkin enemmän suunnitelmallinen eli Dr. Martensin maiharit. Näitä olen valehtelematta kytännyt Facebookin kirpputoreilta jo iät ja ajat koskaan ehtimättä huutamaan ensin av yv! Joku aika sitten kävi kuitenkin aikamoinen tuuri ja löysin nuo pitkään himoitsemani maiharit ja vieläpä kiiltäväpintaisina, joka on ehdottomasti se juttuni. Maksoin kengistä 50 € mikä on todella vähän alkuperäiseen hintaan nähden ja kengät ovat vieläpä loistavassa kunnossa. Nämä ovat tällä hetkellä suosikkini ja käytänkin kyseisiä kenkiä melkeinpä päivittäin – enkä muuten tule luopumaan ennen kuin hajoavat käsiin.

Marimekko on alkanut yllättäen myöskin kiinnostamaan itseäni ja yritän aina kirpputoreilla pälyillä josko löytyisi jotain pieniä kokoja kyseiseltä merkiltä. Kuvan vaaleanpunainen t-paita oli aika yllättävä veto mutta nyt tykkään siitä kieltämättä todella paljon! Ostin t-paidan Uffin tasarahapäiviltä muistaakseni 5-6 eurolla ja kokokin on itselleni enemmän kuin nappi. Jos minulla olisi muuten mies, bongailisin aivan varmasti niitä miesten Marimekon kauluspaitoja, sillä ne ovat mielestäni aivan ihania! Todella tyylikkäitä ja niitä voi löytää etenkin Uffeista.

Neuleiden ostamista olen tahallani nyt vähentänyt, sillä kesä lähenee. Kuitenkin koko talvi on menty kirpputoreilta tehdyillä ihanilla neulelöydöillä ja niitä onkin näkynyt asukuvissani todella paljon. Itselleni on neuleissa tärkeää materiaali ja tuon vuoksi akryyli onkin itselleni ehdoton ei. Kirpputoreilta löytyy paljon villaneuleita ja juurikin ihanaa retroa sekä käsin kudottuja neulepaitoja. Kuvissa näkyvä aivan ihana harmaa neule on pörröisen ihana ja materiaaliltaan lampaanvillaa sekä angoraa. Voitte vaan kuvitella kuinka pehmeä ja lämmin neule päällä on mutta ainoana miinuksena se karvan lähtö! Karvaa on kaikki paikat aivan täynnä, joten tarraharja tulee tuon käytön jälkeen niin tarpeeseen. Neule maksoi muistaakseni kymmenisen euroa ja tämäkin on muuten löytö Uffista.

No sitten viimeisimpään löytööni, jonka tämän tein vasta muutama viikko sitten. Tämä on tosiaan musta oversize huppari koossa XL. Olen etsinyt juuri tuollaista hupparia todella pitkään kirpputoreilta kuitenkaan sellaista täydellistä ja hyväkuntoista yksilöä löytämättä. Vihdoin se tuli kuitenkin eteen ja vieläpä alle 15 euron hintaan! Huppari on Fruit of the loomin, eli merkin jota suosin jo nuoruudessani ja tiedän sen hyväksi. Tuosta lähtien huppari onkin ollut lähes jatkuvasti päälläni ja tulee varmasti näkymään myös asukuvissa. Odotan, että saan pukea sen myös farkkurotsin tai bomberin kanssa kevään korvilla. Olen ehdottomasti hupparityttöjä ja sellainen rennon pukeutumisen puolestapuhuja!

Myös ihania huiveja kirpputoreilta löytyy säännöllisesti ja tämä musta ”jenkkihuivi” tai bandana (miten sitä nyt haluaakaan kutsua) on ehdottomasti suosikkini! Puuvillainen huivi pelastaa huonon hiuspäivän ja sen avulla hiukset saa kätevästi kietaistua taakse. Bandanoita kannattaa myöskin kirpputoreilta katsella jos niistä tykkää, sillä nuo ovat vakiovarustelua ainakin Uffeissa. Omastani maksoin 3,50 € mikä on taas kerran aivan naurettava summa ja maksanut itsensä takaisin jo ajat sitten.

Siinä tosiaan viime kuukausien kirpputorilöydöt, joista jokaiseen olen ollut erittäin tyytyväinen! Kannustankin myös teitä kiertelemään niitä kirpputoreja, ei välttämättä jotain tiettyä etsien vaan juuri avoimin mielin. Löytöjä tekee usein silloin, kun ei hakemalla hae jotain.

Lisää aiheesta:

Kotimainen untuvatakki 45 eurolla

Parhaat kirpputorit x 6

Oletteko te tehneet viime aikoina jotain hyviä löytöjä kirpputoreilta?

Näin onnistut kulmakarvojen kotivärjäyksessä

Kuten hiukset, myös kulmakarvat värjään säännöllisesti itse. Olen tehnyt näin jo vuosikaudet ja voin sanoa olevani puuhassa aika pro. Värjään kulmani suunnilleen pari kertaa kuukaudessa – kutakuinkin kahden viikon välein. Syy siihen miksi teen sen noinkin usein on, että pidän intensiivisistä kulmakarvoista ja totuushan on se, että vaikka värjäisin karvat tänään, kuluu väri suhteellisen nopeasti pois. Kaikki kasvojen peseminen ja putsaaminen kuluttavat väriä ja etenkin jos käytät kulmissasi vielä jotain meikkiäkin, kuluu väri joka kerta kun puhdistat kulmakarvasi. Parhaimmillaan lopputulos onkin ensimmäisen viikon ajan värjäyksestä.

Siihen kuinka pitkään väri pysyy kulmissa, on mahdollisuus vaikuttaa oikeastaan vain sillä että valitsee kotivärjäykseen sen parhaan mahdollisen tuotteen. Väreissä on nimittäin aika paljonkin eroja niin keston kuin lopputuloksenkin suhteen. Olen kokeillut varmaan markkinoiden jokaisen kulmakarvojen värjäyssetin ja kokeilujen kautta löytänyt sen omasta mielestäni parhaan. Tuo paras merkki on ehdottomasti Delia Cosmetics Cameleo niin ihan tavallisena kuin ”vihreänä” ammoniakittomana PRO GREEN -versiona jota myydään esimerkiksi Tarjoustaloissa. Käytössäni on melkein aina tuo luonnonmukaisempi väri, joka on tosiaan ehkä hieman  sitä tavallista Cameleota miedompi ja hellävaraisempi. Käytän sävyä black, vaikka mitään pikimustia kulmakarvoja värillä ei kyllä aikaiseksi saa. Kohta nimittäin näette, millainen lopputulos mustalla kulmavärillä syntyy…

Tänä päivänä microblading on todella suosittua ja siksi kulmien kotivärjääminen varmasti vähentynyt huomattavasti. Mietin itsekin tuohon kuumimpaan huumaan microbladingia ja punnitsin sen plussia sekä miinuksia. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että täysin turha rahanreikä koska omat karvani ovat luonnostaan tuuheat ja aika pienellä vaivalla saan ylläpidettyä kulmani nätteinä. Tiedän kuitenkin, että monelle kyseisestä toimenpiteestä on ollut suuri apu, joten siinä tapauksessa miksipä ei! Jos microblading helpottaa arkea ja aidosti auttaa kauneusrutiineissa, niin silloinhan se maksaa itsensä takaisin. Oma päätökseni oli kuitenkin tämä ja nyt olen enemmän kuin tyytyväinen etten lähtenyt tuohon kuumaan trendiin mukaan.

Tiedän, että useampi arastelee kulmakarvojen värjäämistä kotosalla. Onhan se siinä mielessä jännittävää, että jos värjäys menisikin täysin pieleen – kuten vaikka olisi värisävyltään täysin vääränlainen. Voin tässä kohtaa kuitenkin lohduttaa, että nämä marketeissa myytävät värjäyssetit eivät todellakaan ole yhtä vahvoja kuin vaikka kosmetologien värit, joten huoletta kulmiaan uskaltaa noilla tuotteilla värjätä. Yksi vaihtoehto on myöskin testata väri alkuun vaikka kulmakarvan häntäkarvoihin sen sijaan, että levittää sen saman tien koko karvoihin. Tuolloin saat vähän osviittaa siitä, mitä on luvassa mutta mitä todennäköisemmin jos valitset esimerkiksi tuon mainitsemani Delian kulmakarvavärin, et tule pettymään. Ja kuten jo mainitsin, GO GREEN -väri on hellävaraisempi ja omasta mielestäni sitä tavallista Cameleota hailakampi.

Yllä näette tosiaan tuon värjäyssetin levitettynä pöydälle sekä kulmakarvani ennen värjäystä. Pakkauksen ohjeita noudattamalla valmistetaan seos, joka levitetään kulmakarvoihin tuon pienen muovisen harmaan siveltimen avulla. Värjäyksessä voi käyttää myös kulmakarvaharjaa tai vaikka vanupuikkoja – mikä on vaan sinulle helpointa. Tarkoitus on siis levittää väri kulmakarvoihin tasaisesti ja oman karvan rajojen mukaisesti. Värin ihoon tarttumisen voit estää levittämällä ennen värjäysaineen levittämistä kulmakarvojen rajoihin vaseliinia, kuten hiusten värjäyksessäkin usein tehdään. Itse värin kanssa ei kannata säästellä, eli levitä sitä runsaasti karvoihin! Vaikutusaika tulee tarkistaa aina tuotekohtaisesti pakkauksesta mutta aika tyypillinen aika on 10 minuuttia. Itse laitan nykyään aina hälytyksen päälle, sillä kerran unohdin värin kulmiini lähes puoleksi tunniksi, jonka jälkeen ne olivat kyllä aivan pikimustat!

Kun vaikutusaika on mennyt umpeen, putsataan väri karvoista vanulappujen avulla. Osa lapuista kannattaa kostuttaa vedellä, jolloin väri lähtee varmasti kunnolla irti. Jos väriä on mennyt syystä tai toisesta iholle, niin kannattaa kostuttaa vanupuikko kynsilakanpoistoaineeseen ja pyyhkiä ihoon tarrautunutta väriä sillä. Ei ehkä se kaikista hellävaraisin tapa mutta toimii! Värjäyksen jälkeen karvat kannattaa vielä siistiä, missä myönnettäköön, että olen kyllä auttamattoman laiska. Kun karvat ovat siistit, eivät kulmat enää kaipaakaan oikeastaan muuta kuin mahdollisesti jonkun geelin, jolla ne saa vielä näyttämään viimeistellyiltä. Itse tykkään käyttää tällaisina meikittöminä päivinä blogin kautta aikanaan testiin saamaani Elisabeth Ardenin Eight Hour voidetta, joka on ns. monitoimivoide melkein mihin vaan. Voiteen koostumus on vaseliinimainen, jonka vuoksi sillä karvat saa todella nätisti ojennukseen.

En tiedä kuulostiko prosessi hankalalta mutta sitähän se ei todellakaan ole. Jotta kulmakarvojen värjäämisessä onnistuu ei tarvitse olla kosmetologi tai muutenkaan ammattilainen, sillä homma alkaa ensimmäisten kertojen jälkeen luistamaan kuin rutiinilla. Kun värjäät kulmasi kotona, säästät myös aikaa ja rahaa, sillä vaivannäkö on todella pieni ja yhdestä kulmakarvojen värjäyssetistä värjäät karvasi lukuisia kertoja.

Ja nyt teitä varmaan kiinnostaa se lopputulos, jonka musta väri aikaan sai ja se näkyykin alla olevissa kuvissa. Lopputulos on tosiaan luonnollinen vaikka se värisävy onkin musta. Itse pidän siitä, että väri on intensiivinen ja nimenomaan siihen alkutilanteeseen verrattuna paljon skarpimpi!

Ja tähän loppuun vielä tiivistettynä ne minun vinkkini, joiden avulla onnistut kulmien kotivärjäyksessä:

Ensimmäisellä kerralla valitse mieluiten hieman vaaleampi kuin tummempi värisävy.

Älä suorita värjäystä koskaan kiireessä, vaan varaa sen tekemiseen aina aikaa.

Käytä vaseliinia tai muuta vastaavaa voidetta suojaamaan kulmakarvojen rajat, jolloin vältyt ikäviltä ihovärjäymiltä.

Korosta kulmiesi omaa muotoa, eli älä lähde sooloilemaan vaikka toinen kulma olisi luonnostaan erilainen kuin toinen. Omani ovat esimerkiksi eri kohdilla mutta värjään ne silti aina karvoja myöden.

Ole tarkka vaikutusajan kanssa, eli älä unohda väriä liian pitkäksi aikaa kulmiisi. Tummien hiusten kanssa värin voi antaakin olla huoletta hieman pidempään mutta te blondit, olkaahan tarkkoina!

Toivottavasti tästä oli apua teille, jotka mietitte kotivärjäystä mutta ette ole vielä uskaltaneet sitä tehdä. Kulmien värjääminen on helppo tapa piristää ilmettä ja siksi lähtisin sitä ehdottomasti harjoittelemaan jos microblading ei houkuta ja käytätte kulmissanne meikkiä!

Jos heräsi kysymyksiä niin kysykäähän! Ja kuulisin mielelläni jos kulmianne värjäilette, että minkä merkin väri on teidän mielestä se paras mahdollinen?