Hiuskuulumisia

Hiukset ovat aina olleet itselleni iso osa identiteettiäni. Ne ovat olleet pitkät niin kauan kuin muistan, lukuun ottamatta muutama vuosi sitten tekemääni ”mokaa”, kun leikkasin tukan suunnilleen olkapää pituuteen. Muistan kuinka sopeutuminen lyhyempään tukkaan oli kamalaa ja suorastaan seurasin mittanauhan kanssa koska hiukset kasvavat takaisin entisiin mittoihinsa. No, kyllähän ne kasvoivat ja vieläpä aika nopeastikin, jonka jälkeen en ole tosiaan koskaan ollut innokas tukkaani enää lyhyemmäksi leikkaamaan. Sanonkin aina kampaajalle, että latvoista lähtee tälläkin kertaa niin vähän kuin vaan mahdollista. Mieluummin leikkaan latvoja useammin kuin pätkäisen kerralla monta senttiä.

Kun hiusmallille ei ole valmis juuri mitään muutoksia tekemään, jää ainoaksi vaihtoehdoksi hiusväri ja sillä leikitteleminen. Oma leikittelemiseni on tälläkin saraa aika hillittyä, sillä en vaan uskalla. Olen aivan liian jumiutunut tummaan tukkaan, sillä se on vain niin osa minua. Tällä hetkellä on pakko kuitenkin myöntää, että hiukseni ovat vaaleammat kuin aikoihin! Kuukausi sitten kävin nimittäin kampaajalla ja hiuksiani raidoitettiin hieman lisää, tällä kertaa balayage tyylillä eli vapaan käden raidoituksella. Omat kokemukseni tuosta raidoitustyylistä ovat ainoastaan positiiviset! Se oli huomattavasti nopeampaa kuin tavallinen raidoittaminen ja mielestäni lopputuloksesta tuli pehmeämpi sekä luonnollisempi. Päälaella ei näy palkkimaisia osioita vaan raidat sekoittuvat hiuksiin luonnollisesti. Pidänkin tällä hetkellä todella paljon tuosta lopputuloksesta ja nyt vaan toivon, että värisävy pysyisi edes vielä hetken nättinä.

Se ainoa ongelma näiden vaaleiden raitojen ylläpidossa onkin nimenomaan se värisävy. Elämä on jatkuvaa color maskeilla ja hopeashampoilla pelaamista, sillä muuten tuo kaunis lopputulos muuttuu äkkiä vähemmän kauniiksi. Ihmettelen aina kuinka te blondit jaksatte tätä vuodesta toiseen? Vai onko niin, ettei hiuksenne yksinkertaisesti vedä oranssiin kuten täällä niin herkästi tekee? Tumman tukan kanssa on vaan niin helppoa, kun ei tarvitse tehdä mitään ihmeellisiä poppas konsteja jotta värisävy pysyy hiuksissa. Lukeudunkin niihin ihmisiin, jotka heti heikon hetken tullen värjäävät taas kokonaan tummaksi. Välillä naurankin sitä, kuinka joka toisella kampaajakäynnillä haluan täysin tasavärisen tumman tukan ja sitten taas haikailen raitojen perään.

Tällä hetkellä kuitenkin pidän tukasta kovasti. Se on mukavan mittainen ja värisävy on nätti, vaikka se ei olekaan latvaosuuksista mikään blondeista blondein. Nyt vaan sitten seuraillaan, mitä tapahtuu ja ehkä matkan jälkeen tukkaan tulee laitettua jonkinlainen sävyte? Aurinko kieltämättä kuivattaa hiuksia aina aika paljon, joten Suomessa sitten taas teho hoidetaan!

Jos jotain vinkkejä antaisin hiusten hyvänä pitämiseen niin suosittelen ehdottomasti naamioita, syväpuhdistavaa shampoota sekä ylipäänsä shampoon vaihtelemista. Ainakin itse huomaan jos pesen viikko tolkulla samalla shampoolla, muuttuu hius jotenkin veltommaksi. Vuoroviikoin shampoita kannattaakin vaihdella, jolloin hius pysyy ilmavampana. En tosin tiedä mistä tuo johtuu mutta havainnon olen kuitenkin tehnyt jo vuosia sitten ja tuota taktiikkaa jo pitkään noudattanut! Syväpuhdistavalla pesen kerran viikossa ja samassa yhteydessä teen naamion. Samalla tapaa kuin kasvot, myös hiukset kaipaavat hoitavaa ja kosteuttavaa naamiota, joten niiden käyttöä ei kannata missään nimessä laiminlyödä!

Myös hiusten lisäravinteet kannattaa muistaa, sillä vaikka söisit kuinka monipuolisesti et tule saamaan riittävästi ravinteita hiuksillesi. Itse suosin Hankintatukun Evoniaa, jota olen syönyt jo useamman vuoden ajan. Hiusten lisäravinteella varmistan sen, että hiukseni saavat suuremmalla todennäköisyydellä tarvitsemansa. Toki noita voi myös syödä kuuriluonteisesti jos tuntuu, ettei oma hius kaipaa niitä jatkuvasti. Itse olen vaan sen verran koukussa, etten uskalla enää poiskaan jättää!

Tuli tähän loppuun vielä mieleen eräs hiusväri, johon olen jostain syystä todella paljon tykästynyt ja siitä salaa unelmoinut – nimittäin sinimusta. En nyt saa päähäni missä tuollaisen sinertävän tukan alun perin näin, mutta sen jälkeen olen Pinterestista selaillut kyseisiä hiusvärejä ja siellä on tullut vastaan aivan mielettömän ihania sinimustia hiuksia! Aikanaanhan minulla oli täysin musta ja sitä kyllä paljon kehuttiin mutta toisaalta musta on aina todella kova… No katsotaan mitä syksy tuo tullessaan, tässä on vielä aikaa mietiskellä!

Onko teillä meneillään jotain hiusprojektejä värin tai kasvatuksen suhteen? :)

Ripsivärisuositus

Enpä ihan heti muista, koska olisin blogiini ripsiväreistä kirjoitellut? Kun omistaa ripsienpidennykset, tulee sitä oikeastaan harvemmin ripsiväriä käytettyä ja tästä johtunee, että aihetta ei ole juurikaan blogissani sivuutettu. Olen kuitenkin miettinyt jo jonkun aikaa sitä, että voisin jälleen pitää ripsistä taukoa.  Sovimmekin huoltajani kanssa (Beauty Anniinan), että käyn enää yhden kerran huollossa, jonka jälkeen jään tauolle. Tarkoitus on olla ilman pidennyksiä ainakin muutama kuukausi ja antaa omien ripsien levätä. Viime tauostani on nimittäin kohta jo jälleen vuosi aikaa, jonka vuoksi pieni ripsetön ajanjakso voisi olla ihan paikoillaan.

Nuo tauot ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä, sillä olen joutunut ripsivärien kanssa taistelemaan. Omistan todella itsepäiset ripset, jotka vaativat tosiaan hirveän urakan pysyäkseen kaarevina tai edes jollain tavalla ojennuksessa. Olenkin ollut aina todella tarkka tuosta ripsiväristä jota tauolla käytän, sillä todellakaan kaikki eivät kohdallani toimi toivotulla tavalla. Eräs tuote tuli kuitenkin minulle testattavaksi enemmän kuin oikeaan aikaan, sillä nyt on pakko sanoa, että eipä tarvitse enää käydä ripsiväritaistelua!

Kyseessä on *Elizabeth Ardenin Grand Entrance Mascara sävyssä stunning black. Ripsiväri kolahti postiluukustani testattavaksi kolmisen viikkoa sitten, jolloin olin sattumoisin myös pidemmällä huoltotauolla ja neljännellä viikolla huollosta aloinkin mielelläni testailemaan ripsiväriä jäljellä olevien pidennysten päälle sekä alaripsiin. Käytän todella harvoin alaripsissä ripsiväriä mutta erään ystäväni innoittamana päädyin tuotakin vuosien tauon jälkeen kokeilemaan. Lopputulos oli sen verran huikea ja ripsiväri toimi mitä parhaiten, että tuosta lähtien olenkin käyttänyt alaripsissä kyseistä ripsiväriä lähestulkoon päivittäin!

Erityisen hyvän ripsiväristä tekee sen kuminen ja taipuisa harja, joka värjää ripset juuri sopivasti ilman klönttejä. Itsehän rakastan tuuheita ja näyttäviä räpsyttimiä, jonka vuoksi tykkään kerrostaa ripsiväriä. Tämä tuote kerrostuukin kauniisti eikä tosiaan jätä ripsiin rumia paakkuja, vaan saa ne näyttämään tuuheilta ja pitkiltä. Innolla odotankin, millainen lopputulos on siinä kohtaa, kun yläripsissäni ei ole enää pidennyksiä. Nythän tuon lopputuloksen näkee selkeästi alaripsistä mutta testailua täysin pidennyksettömiin yläripsiin joutuu vielä hetken odottelemaan. Kuvassa minulla on kyseistä ripsiväriä myös yläripsissä mutta toki siellä joukossa on vähän niitä pidennyksiäkin.

Ripsiväri on myös pitkäkestoinen eikä se varise alaluomelle. Oikeastaan se syy jonka vuoksi olen vältellyt ripsivärin käyttöä alaripsissä, on sen suttaavuus. Nyt on ollut kuitenkin ilo huomata, että tämä tuote pysyy myös alaripsissä erinomaisesti eikä ole aiheuttanut minkäänlaista päänvaivaa. On kuitenkin totta, että mikään ripsiväri ei kestä ikuisesti. Jatkoa ajatellen tutkinkin hieman sitä, missä Elizabeth Ardenia myydään ja löysin muutaman verkkokaupan (esimerkiksi eleven.fi), sekä Stockmannin ja Kicks-myymälät. Toki myös lentokenttä on ehdottomasti kurkattava tuossa elokuun alussa, kun reissuun lähden.

Oma etsintäni on nyt tosiaan loppunut ja tiedän, mikä tulee olemaan suosikki ripsivärini aivan varmasti pitkään! Kyseinen maskara on myös maailmalla paljon palkittu ja kehuttu, joten en taida olla ainoa tähän hurahtanut. Ripsivärinkin suhteen homma vaan menee niin, että ei sitä uskalla ostaa sikaa säkissä vaan todellakin tarvitsee ne kehut rohjetakseen uuden tuotteen hankkimaan. Eipä siis olisi tullut tuosta noin mieleenkään, että Elizabeth Ardenilla on näin huikea tuote valikoimissaan.

Onko teillä ehkä kokemusta samaisesta ripsiväristä? Tai löytyykö meikkipussista joku sellainen suosikki, josta et ihan helposti luopuisi? :) 

*Tuote sponsoroitu