Vappuaaton tyyli

Kuten maanantaina kirjoittelin, vappu on ehdottomasti yksi suosikki juhlistani ja mukavastihan se sujui tänäkin vuonna! Nyt kieltämättä väsymys painaa mutta juhlan jälkeen on aina kiva palata arkeen. Jos kuitenkin hetkeksi vielä vappuun ja vapun tunnelmiin, niin tänään haluan jakaa kanssanne aattotyylini. Asu ei ole mitenkään maailmaa mullistavan erikoinen vaan oikeastaan hyvin tyypillistä minua – mustaa ja yksinkertaista. Vartalonmyötäinen pitkä mekko, kevyesti kiharretut hiukset ja suhteellisen kevyt meikkikin. Mekko on muuten löytö Uffista ja minulla tuli siitä oitis mieleen Spice Girlsin Posh Spice, hahah! En tiedä onko se tuo mekon yläleikkaus vai mikä mutta jostain syystä tämä mekko henkii ysäritunnelmaa.

Olen juhlapukeutujana ylipäänsä aika arkinen jos näin voi sanoa? Harvoin enää nykyään laittaudun erityisen pitkään ja hartaasti tai pukeudun asuun jota en voisi käyttää muissa tilanteissa. En osta erikseen bilevaatteita vaan jokainen niistä on sellainen johon voisin pukeutua myös arjessa. Tämäkin Uffin mekkolöytö on monenlaisiin tilanteisiin sopiva, eli tarpeen vaatiessa menee juhlissa mutta myös tennareiden parina rennommassakin tyylissä. Itselleni tärkeintä onkin vaatteiden käytännöllisyys ja mukavuus – se että juhlissakin voi tuntea olonsa rennoksi mutta samaan aikaan myös itsevarmaksi. En koskaan enää ostakaan vaatteita jotka eivät tunnu jo heti ostotilanteessa mukavilta ja sellaisilta, että tiedän sataprosenttisella varmuudella niissä viihtyväni.

Vähän samalla linjalla menen meikinkin suhteen. Oli arki tai juhla, ei meikkityylini aivan hirveästi poikkea ja meikkaankin oikeastaan aina samalla tavalla. Tämä on ehkä hieman tylsän kuuloista mutta toisaalta miksi poiketa jostain sellaisesta jonka kokee miellyttäväksi? Olen myös huomannut, että iän myötä tumma meikki herkästi vanhentaa. Varsinkin tumman tukan ja tummien kulmien kanssa liian vahva silmämeikki saattaa tehdä jopa hieman suttuiseksi. Siksi tosiaan luotan kevyempään meininkiin ja panostan meikissä eniten pohjaan. Hiukset kiharsin kevyesti mutta tässäkin olen nykyään enemmän sellainen laineiden kuin suuren kiharapehkon ystävä. Kuvia katsoessa ei meinaa edes uskoa että hiukset olen kihartanut ja tällä hetkellä tukassani onkin jälleen joku ihme vaihe ettei kihara oikein meinaa tarttua tai jos tarttuu, se veltostuu saman tien. En oikein tiedä missä vika, sillä tuotteetkin kiharan pohjalla ovat samat kuin aikaisemminkin käyttämäni. Lieneekö ”vika” siinä, ettei tukassa ole nyt yhtään raitoja eikä sitä kuivuutta samalla tapaa kuin silloin jos seassa on vaaleampaa väriä?

Sellainen oli tosiaan tuo aaton juhlatyyli. Eilen mentiinkin jo rennommalla puetilla sen verran mitä Kaivarissa viihdyttiin. Oli kyllä aivan kammottava keli enkä ole koskaan nähnyt vappuna Kaivaria niin tyhjänä kuin se nyt oli. Mutta kiva vappu kokonaisuudessaan!

Toivottavasti teilläkin oli onnistunut vappu ja mitäs pidätte muuten juhlatyylistä?

 

Parasta ja huonointa vapussa

Se olisi jälleen vappuaatto ja aika käynnistellä vapun juhlintaa! Itsehän olen jo vuosia juhlinut vappua ystävieni kanssa, joten minulle on oikeastaan automaatio että työväen juhlaa juhlitaan. Tosin jokunen vuosi takaperin skippasin aaton juhlinnat ja satsasin viralliseen vappupäivään mutta tänä vuonna tarkoitus on skoolailla molempina päivinä. Mikä sitten tekee vapusta niin hauskan juhlan? Vappuihmisenä listasin teille muutaman pilke silmäkulmassa kirjoitetun kohdan vapusta – seitsemän hyvää ja neljä huonoa seikkaa!

PARASTA:

Kaivarin picnik – Ehdottomasti paras osuus vapussa on aina vappupäivän picnik Kaivarissa/Ullanlinnassa. Vaikka sataisikin kuten tavallisesti, on meininki silti aina niin huikea! Kompassitorin bileet ehdottomasti parhaat, joten sinne on suunta tänäkin vuonna.

Ilmapallot – Jos jostain vappuhepeneestä pidän niin ilmapalloista! Muistan kuinka lapsena sain aina kaasupallon mutta nykyään riittää aivan tavallisetkin ilmapallot joilla koristelen asunnon.

Iloinen juhlakansa – Itseäni ei häiritse humalaiset ihmiset, sillä ilojuoma kuuluu ehdottomasti vappuun. Ylipäänsä vapussa on mielestäni hauskaa se, että ihmiset ovat hyvällä tuulella eivätkä turhan vakavia. Vappu on ilon ja hauskanpidon juhla mikä näkyy hyvin katukuvassa. Vaikka itse en ole yhtään pukeutuvaa sorttia, on mielestäni hauska kuinka jotkut jaksavat panostaa vappuasuun ihan tosissaan!

Työväen juhla – Kuten jokaisessa juhlassa, koskaan ei tulisi unohtaa juhlapyhän syytä. Vappu on työväen juhla ja oikeastaan koko kansan karnevaalijuhla. Sitähän myös sanotaan, että vappuna toivotetaan kesä tervetulleeksi mutta näillä leveyksillä vappu ei kyllä ole ollut aikoihin lämmin!

Sima ja tippaleivät – Munkeista en välitä mutta simaa ostan vuosittain ainakin pullollisen, samoin rasiallisen tippaleipiä. Vappuna syödään muutenkin roskaruokaa eli terveysintoilu jää kyllä ainakin omalta kohdaltani seuraavaksi pariksi päiväksi.

Kuukausi kesään – Kuten mainittu, vappu käynnistää kesäkauden. Vapusta onkin enää kuukausi kesään ja syntymäpäiviini. Itselleni kesän saapuminen on aina iloinen juttu ja olen oikeastaan tähän vuodenaikaan pirteimmilläni. Kesän lapsi kun olen, rakastan kesää ja mielestäni se on ehdottomasti paras vuodenaika Suomessa!

Ystävät ja yhdessäolo – Vappu on niitä juhlia kun tietää varmasti, että kaikki ystävät ovat ulkona ja juhlatunnelmissa. Parasta onkin viettää aikaa yhdessä porukalla, sillä niin usein se ei enää nykyään ole mahdollista kun kaikilla on omat viikonloppumenonsa. Myös Kaivarissa törmää sataprosenttisella varmuudella tuttuihin joihin ei ole ehkä törmännyt aikoihin.

HUONOINTA:

Krapula – Ehdottomasti huonointa vapussa on se, että krapula on taattu! Kun kaksi päivää tissuttelee ja syö tippaleipiä, kyllä se kolmekymppisen olossa ikävällä tavalla tuntuu. Itse parantelen krapulaa poikkeuksetta appelsiinimehulla, hyvällä ruoalla sekä levolla. Toisaalta – itse aiheutettua joten valittaa ei saa.

Roskaaminen – Yksi kovin ikävä puoli vapussa on se, että ihmiset käyttäytyvät todella siivottomasti eli käytännössä roskaavat Kaivarin aivan kammottavan näköiseksi. Kun ollaan humalassa ei osata huolehtia roskia roskikseen ja ne jäävätkin herkästi sinne nurmikoille makaamaan. Onneksi pullojen kerääjiä Kaivopuistossa pyörii, jolloin joku saa niistä itselleen kerättyä sievoiset summat rahaa.

Ruuhkat – Jokainen vappua Helsingissä juhlinut tietää, että ruuhkia on luvassa. Vappuna on suorastaan mahdottomuus saada taksia mihinkään saatikka pilkun aikaan baarista kotiin. Kaupunki on aivan tukossa ja samoin julkiset kulkuvälineet. Vappuna vaaditaan tavallista pidempää pinnaa ja kärsivällisyyttä!

Surkea sää – Vappu on nykyään oikeastaan joka vuosi kolea mikä on hyvin kurja juttu. Mielestäni vappua voisikin siirtää vaikka kahdella viikolla eteenpäin, jolloin todennäköisimmin saataisiin nautiskella edes hieman lämpöisemmistä ilmoista? Viime vuonna muistan kuinka vappua juhlittiin talvitakeissa, joten tuosta huonommaksi ei voi varmasti ainakaan mennä.

Koitin keksimällä keksiä mutta en löytänyt vapusta enempää huonoja puolia. Ehkä tämä kertonee, että olen vappuihminen, joka tykkää vapusta ja sen juhlinnasta. Tänä vuonna minun vapun ohjelma menee kutakuinkin niin, että viiden kuuden aikaan suuntaan skoolaamaan ystävien kanssa ja siitä jatkamme eteenpäin mahdollisesti laulamaan karaokea Wallikseen ja sitä rataa. Loppuillasta uskoisin, että menemme vielä baariinkin ja huomenna puolen päivän aikaan sitten Kaivopuistoon. Mitään kovin tarkkoja suunnitelmia minulla ei ole ja se on itse asiassa aika hauskaakin! Hyvin pitkälti siis mennään going with the flow meiningillä sinne minne se vappufiilis vie.

Oikein ihanaa vappua jokaiselle! Klara vappen!