Juuri nyt mielen päällä aakkosina

Arvot ja arvomaailma ovat asioita, joista ei tulisi koskaan luopua. Ovat arvosi sitten millaiset tahansa, pidäthän niistä kiinni? Arvot ohjaavat valintoja, elämän päätöksiä sekä ovat yhteydessä onnellisuuteen. Itse huomaan selkeästi sen miten toimiessani arvojani vastaan, en ole yhtä onnellinen. Haluankin lähelleni ihmisiä, joihin voin luottaa ja jotka omaavat samankaltaisen arvomaailman kuin itse omaan. Tämä asia on ollut mielen päällä varmasti niin kauan kuin muistan, mutta etenkin tämän kesän aikana kun olen ottanut etäisyyttä tiettyihin ihmisiin, olen huomannut miten suuren palveluksen olen itselleni tehnyt.

Blogitekstit ja blogiin liittyvät työt pyörivät juuri nyt mielessä vaikka kello lähenee yhtätoista illalla. Venytin tämän päivän postauksenkin vahingossa iltaan, sillä päivä meni muiden hommien parissa, enkä yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittamaan. Nyt loppuilta on tarkoitus hahmotella tulevaa viikkoa ja sitä, mitä tällä viikolla tulen kanssanne jakamaan…

Cashewpähkinät, joita muuten nytkin tässä napostelen… Jos et ole koskaan maistanut casheweista valmistettua cashewtahnaa, suosittelen kokeilemaan! Tuo on aivan mielettömän hyvä lisuke tuorepuuroihin sekä muihin rahkoihin tai jogurtteihin.

Draken ”In my feelings” ei muuten vieläkään kyllästytä! ”Kiki, do you love me…”

Ekologisuus on asia, joka on ollut mielen päällä jo pidempään ja eilen julkaistun ilmastoraportin jälkeen olen miettinyt asiaa vieläkin enemmän. Tavallaan harmittaa ettei pysty omalla elämään muuttamaan asioita riittävästi ja se tuntuu jopa hieman toivottomalta. Toisaalta tässäkin asiassa tulee muistaa, että kai se riittää, kun pyrkii tekemään parhaansa. Harva meistä kykenee olemaan täydellisen ekologinen, mutta silti pienillä valinnoilla on merkitystä. Etenkin muovi (ja ylipäänsä kierrätys) ovat asioita, joihin kiinnitän henkilökohtaisesti nykyään enemmän huomiota. Jätteiden lajittelu on tehty Suomessa niin hyvin toimivaksi, että siihen aion tulevaisuudessa panostaa vielä entistä enemmän…

Fafa`s, yksi suosikki ravintoloistani! Tällä viikolla myös siellä on syö kympillä tarjouksia, joten pitääkin pitkästä aikaa poiketa.

Groningen, jossa vierailin viime viikon Hollannin reissulla. Kyseinen kaupunki on hyvin idylli ja kaunis, josta löytyy kivoja hollantilaisia katuja, kahviloita sekä muutama second hand-liikekin! Oli muuten yllättävän hankalaa löytää Amsterdamin ulkopuolelta aidosti hyviä second hand putikkeja, mitä hieman ihmettelen. Suomessa second handin taso on kyllä melkeinpä vertaansa vailla!

Halloween lähenee ja muutaman viikon päästä juhlitaankin tuota pimeän syksyn juhlaa! Olen itse ollut joka vuosi jonkinlaisissa Halloween-bileissä ja tänäkin vuonna on tarkoitus mennä juhlistamaan iltaa ystävän ja hänen miehensä juhliin Kulosaareen. Tähän liittyen en ole tainnut koskaan pukeutua halloween-bileisiin sen erikoisemmin, sillä en ole naamiaistyyppiä sitten ollenkaan…

Ikävä on tunne, jota tunnen itse asiassa juuri tälläkin hetkellä. Vaikka ikävään liittyy aina jonkinlainen surumielisyys ja melankolisuus, on se kuitenkin omalla tavallaan myös lohdullinen tunne. Lohdullinen siis siinä mielessä, että useimmiten siihen liittyy myös toivoa ja uskoa jälleennäkemisestä.

Juokseminen on ollut nyt syksyn tullen kohdallani huomattavasti vähäisempää, jonka vuoksi ajattelin tällä viikolla tsempata asian suhteen. Pukeutuminen vaan kuntoon, niin eipä tuo ulkona juokseminen niin kamalaa ole!

Kauneus ja Terveys -lehden blogiportaali, johon siirryn muutaman viikon päästä. Muutos kieltämättä hieman jännittää ja blogin visuaalinen ulkonäkö myös, mutta uskon, ettei tästä seuraa kuin positiivista hyvää blogiuralleni!

Love Island Suomi, jota katselen nytkin sivusilmällä! Kuten eilen mainitsin, koukussa olen ja tällä hetkellä tuo on ensimmäinen asia joka mieleeni L-kirjaimesta tulee.

Mikroneulaus, nimittäin juuri tänään mietin että pitäisikin pitkästä aikaa kaivaa mikroneularulla kaapista ja aloittaa viikon kuuri! Mikroneulasin ihoani säännöllisesti kevään ja kesän ajan hyvin tuloksin, mutta nyt homma on vaan totaalisesti unohtunut…

Nauraminen ja huumori ovat elämän suola! Vaikeistakin asioista saa tehtyä kevyempiä jos niille kykenee edes hitusen nauramaan.

Onnellisuus on asia, joka tulee ensimmäisenä o-kirjaimesta mieleen. Onnellisuus on mielestäni tunnetta siitä, että elämä on hyvää. Onnellisuus voi rakentua pienistä asioista eikä se vaadi saapuakseen välttämättä sen suurempia taikatemppuja. Jopa arjen pienet asiat voivat olla onnellisuuden avaimia ja usein se muuten niin meneekin – pienistä asioista syntyy suuria tunteita.

Paavi ja seksiskandaali, hyi. Olen aina ollut sitä mieltä, että tiukkojen ja ahdasmielisten uskontokuntien sisällä tapahtuu ehkä eniten kyseenalaista vääryyttä, sillä niin moni asia ihmisyydestä tukahdutetaan ja verhotaan kielletyksi. Kun luontaisia tarpeita tukahdutetaan, tulee vääristymiä kuten pedofiliaa sun muuta kauheutta. Jos ihmiset saisivat vapaasti olla seksuaalisia, tuskin näitä ongelmia olisi seurakuntien sisällä niin paljon?

Quinoa, loistava korvike riisille tai lisuke salaatin joukkoon!

Ruudolf ja hänen uusin levynsä ”Ootsä nähny musta unta” – suosittelen lämmöllä kuuntelemaan! Olen kuunnellut nyt kyseistä levyä jo useamman päivän ajan ja pakko sanoa, ettei vieläkään kyllästytä. Ruudolfilla on ihana ääni ja levyn useammassa biisissä hieman lattarihenkinen rytmitys, joka miellyttää ainakin omaa korvaa. Ja no, biisit ovat rakkausbiisejä modernilla twistillä,  oikein kivaa kuunneltavaa!

Syksy on nyt täällä ja valitettavasti tällä hetkellä olosuhteet ovat hyvin syksyisen viileät. Tänään pyöräilin keskustaan kaupunkipyörällä ja kyllä totesin, että alkaa olemaan aika viimeisiä kertoja… Pyöräillessä tuli nimittäin aidosti kylmä, vesi valui silmistä tuulen vuoksi ja vastatuuli oli aikamoinen. Myös patterit on laitettu kotona päälle – se jos mikä on syksyn merkki!

Tuorepasta, johon itse asiassa tutustuin paremmin vasta Hollannissa. Jostain syystä en ole koskaan Suomessa ostanut tuorepastaa, mutta yllätyin sen ”paremmuudesta” verrattuna normaaliin pastaan. Ravintoarvoista en siis tiedä, mutta maku on ehdottomasti parempi!

Uni ja unirytmi, jotka olen tainnut vihdoin saada edes hieman kohdilleen. Jo pitkään olen nimittäin pyrkinyt muuttamaan unirytmini sellaiseksi, että menen kahdeltatoista nukkumaan ja herään kahdeksalta – siinä kuitenkaan onnistumatta. Nyt tilanne näyttäisi vakuuttavalle ja kenties tuo lisääntynyt pimeys sekä sade väsyttävät iltaisin aikaisemmin? Syksyn tullen tulee toki myös huomioida se, että unta kaipaa nyt enemmän kuin kesällä…

Valokarnevaalit saapuvat Linnanmäelle muutaman päivän päästä, joten siellä on kyllä mentävä poikkeamaan oli sää mikä tahansa! Kyseinen tapahtuma on oikeastaan sellainen vuotuinen traditio itselleni, jossa tulee edes jonain päivänä vierailtua.

Wolt, mikäs muukaan. Wolt on oman elämäni pelastus ja vaikka pyrinkin valmistamaan mahdollisimman paljon ruokaa itse, kyllä välillä on aika ihanaa tilata aamiainen, lounas tai iltapala kotiovelle.

Xmas lähenee, eikä ole muuten montaa kuukautta jouluun! Näin jouluihmisenä joulun odotus alkaa jo marraskuussa, joten eipä mene kauaa kun jouluvalot ovat taas ikkunoissa ja ensimmäiset piparit leivottu!

Yrittäjyys ja oman yrityksen perustaminen on pyörinyt jälleen viime aikoina mielessä. Vaikka kevytyrittäjän laskuttaminen onkin kovin helppoa ja kätevää, kyllä starttirahan hakeminen kiinnostelee kovasti… Liittyyhän yrittäjyyteen paljon paperihommaakin, mutta myös monta hyvää juttua. En sitten tiedä onko tämäkin niitä asioita, jotka toteuttaessaan miettii, kunpa olisi tehnyt päätöksen jo aikaisemmin?

Zen on elämässä olotila, johon oikeastaan jokaisella elämän osa-alueella pyrin. Zen ei kuitenkaan tarkoita itselleni äärilaitaa, eli sellaista kaiken elämän ympäriltä sulkevaa olotilaa, vaan ihan puhdasta mielenrauhaa ja hyvää oloa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Ja nyt jää muuten pari välistä, sillä å ja ä on vaikeita…

Öööö, nyt kunnolla Love Islandin pariin ja kone kiinni!

Rentouttavaa tiistai-iltaa!

 

Kuvat: Iines / edit: minä

20 kysymystä – Millainen bloggaaja olen?

Blogipostausten ”to do-listalla” on jo pidempään keikkunut 20 kysymystä bloggaamisesta -haaste, joka levisi muistaakseni viime keväänä useammissa blogeissa ja jo silloin sen ylös kirjasin. Kun viime viikolla vastasin 33 kysymystä sekä vastausta haasteeseen, ajattelin, että tänään voisi olla bloggaamiseen liittyvien kysymysten ja vastausten aika! Siispä tänään paljastan teille mm. sen, miten alun perin päädyin aloittamaan bloggaamisen ja mistä blogini nimi on peräisin? Mitkä asiat ovat tämän työn hyviä ja entä huonoja puolia?

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen aikanaan silloisen parhaan ystäväni kehottamana. Hän nimittäin kirjoitti blogia ja kannusti minuakin laittamaan oman blogin pystyyn. Alussa tein blogia vähän toisella kädellä, eli postauksen julkaisemiseen meni maksimissaan puoli tuntia, kuvat olivat räpsyjä sieltä täältä ja homma muutenkin sellaista puuhastelua. Mutta siitä se tosiaan sitten lähti ja tässä ollaan tänä päivänä, kahdeksassa vuodessa on tapahtunut todella paljon!

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin keväällä 2010, eli nyt jo reilusti yli kahdeksan vuotta. Pari ensimmäistä vuotta olen piilottanut kaikelta kansalta, sillä materiaali on sen verran noloa…

Kuvaile blogiasi, mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?

Blogini on lifestyleblogi, jonka pääasiallisia teemoja ovat nykyään hyvinvointi, kauneus ja oma elämä. Varmaan eniten kirjoitan nykyään henkilökohtaisista ajatuksistani sekä mielipiteistä, joita kevennän rennommilla aihepiireillä. Pyrin ylläpitämään mukavaa balanssia, jotta blogista ei tule liian raskasta eikä vastaavasti tyhjänpäiväistä luettavaa.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Päivittäin päivitän, olen jo vuosia päivittänyt. Todella harvoin on päiviä etten postaisi yhtään mitään.

Kumman valitset, kuvat vai teksti?

Hankala valinta, sillä molemmat tukevat toisiaan. Mutta jos jompi kumpi on pakko valita, niin kyllä nykyään valitsen tekstin. Mielestäni pelkkä kuvablogi ei anna yhtä paljon kuin tekstillinen blogi antaa. Toisaalta laadukkaat ja hyvät kuvat tukevat puolestaan hyvää tekstisisältöä.

Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Elämästä – niin omasta kuin ympäröivästä. Toisinaan inspiroidun ihan yleisesti pinnalla olevista aiheista, mutta pakko sanoa, että välillä kyllä mietin mistä ihmeestä näitä aiheita riittää? Tässä hommassa on pakko olla jatkuvasti luova ja miettiä mitä seuraavaksi!

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Mieluiten iltaisin, mutta kyllä nykyään kirjoitan blogia pitkin päivää. Jos teen ”toimistopäivää”, kirjoitan aamusta iltaan ja välillä käyn treenaamassa sekä hoidan muita asioita. Minulla ei oikeastaan ole työaikoja, enkä juuri koskaan laske tehtyjä työtunteja, joita on varmasti reilusti yli normaalin työviikon verran…

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms. ?

Päivittäin, koska tämä on tosiaan pääasiallinen tulonlähteeni.

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Kyllä luen. Oikeastaan ystävieni ensisijaisesti, mutta silmäilen etenkin Lilyn sekä Indiedaysin blogiportaalin etusivut päivittäin läpi. Lähinnä siis siksi että haluan pysyä kärryillä, mistä blogimaailmassa puhutaan. Jos näen etusivulla mielenkiintoisen otsikon, klikkaan sen sitten auki. Mielestäni on hyvä seurata myös muiden blogeja, sillä sitä kautta tosiaan pysyy kartalla ja jos jokin asia on erityisesti keskustelussa, on siihen mahdollista itsekin kantaa ottaa.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Ajatukset tekstien taustalla, syvällisyys ja tekstien sisältö ovat minulle niitä juttuja, jotka saavat kiinnostumaan. Sellaiset tusina-aiheet eivät oikeastaan kiinnosta. Eli en jaksa lukea jokaisesta blogista miten tulla onnellisemmaksi tai parantaa elämänlaatua. Jos joku kirjoittaa vaikka masennuksesta tai avautuu vaikeasta erosta, noista teemoista minä kiinnostun. Tällä hetkellä myös kierrätykseen sekä kauneuteen liittyvät tekstit kiinnostavat.

Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Ehdottomasti parasta on se että omistaa kanavan, jonka kautta on mahdollisuus vaikuttaa sekä saada oma ääni kuuluviin. Toisena sanoisin vertaistuen saamisen sekä vuorovaikutuksen kanssanne kommenttikentän, sähköpostin sekä muiden väylien kautta. Kolmantena ehdottomasti luovuus sekä vapaus – tämä on työtä, joka antaa mahdollisuudet esimerkiksi kirjoittaa tätä postausta juuri nyt Hollannista, jossa olen reissussa.

Entä kolme huonointa?

Bloggaaminen on kokonaisvaltaisesti sitovaa, eli töitä tulee tehtyä melkeinpä kellon ympäri, eikä blogista tai somekanavista pääse oikein koskaan täysin ”eroon”. Vapaa-ajan sekä työn raja on hyvin häilyvä ja se välillä rasittaa… Lomalle ei niin vaan lähdetä ilman, että sieltä tekee töitä tai hoitaa kaiken etukäteen ennen reissua. Myös sellainen vaativuus itseä kohtaan näkyy bloggaamisessa hyvin vahvasti. Kun toteuttaa itseään, on sitä todella kriittinen omaa kädenjälkeä kohtaan, mikä taas paikoitellen ahdistaa.

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa, eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Kyllä olen! Viime aikoina on jopa harmittanut, että kommentointia ei ole tullut niin paljon jokaiseen postaukseen… Blogin kommenttiboksi on ehdottomasti se bloggaamisen suola ja toivon ettei kommentointi tulevaisuudessa kuole aivan kokonaan.

Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia ja facebook-sivua?

On kyllä, Instagramista löydyn nimimerkillä @judezzi ja Facebookiin päivitän päivittäin uusimman postauksen myös. Facebook alkaa kuitenkin olemaan vähän ”old school” kanava, eli se nyt vaan on lähinnä olemassa olevana muodon vuoksi.

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Vaihtelee aika paljon. Toisinaan luonnoksissa on useampi keskeneräinen juttu, kun taas välillä tekstit syntyvät muutama tunti ennen julkaisua. En ole ylipäänsä kovin suunnitelmallinen ihminen, mikä näkyy pitkälti myös bloggaamisessa.

Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Kyllä, olen blogin alusta alkaen blogannut avoimesti.

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Kyllä hyödyn, sillä teen tätä työkseni. Saan luonnollisestikin myös tuotteita testattavaksi. Tänä päivänä ilmainen tavara ei kuitenkaan enää innosta samalla tapaa kuin blogin alkuaikoina, eli en todellakaan haali turhaa tavaraa kodin nurkkiin. Kosmetiikankin suhteen olen valikoiva ja otan testiin ainoastaan tuotteita, jotka kiinnostavat minua. Sellainen liiallinen kosmetiikka kaappien nurkissa enemmänkin vaan ärsyttää.

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogini nimi kuvastaa omaa polkua ja juttua. Siihen ei kuitenkaan liity sen kummempaa tarinaa, vaan On my way tuli yhtäkkiä mieleeni miettiessäni nimeä, joka kuvastaisi blogiani parhaiten. Joskus olen miettinyt nimen vaihtamista ja nykyään yhdistänkin siihen myös etu- sekä sukunimeni. Olen kuitenkin brändäytynyt blogini nimellä, joten en viitsi sitä oikeastaan enää tässä kohtaa vaihtaa…

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

No bannerin haluaisin vaihtaa siinä kohtaa kun siirryn Kauneudelle ja Terveydelle, eli se on ehkä nyt akuutein muutos, jonka haluaisin tehdä.

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Ole oma itsesi, tee omaa juttua ja ole rohkea. Mielestäni blogimaailma kaipaa enenevissä määrin aitoja vaikuttajia, joilla on jotain annettavaakin pelkän pinnan lisäksi. Toisaalta mikäli avoimuus ei ole juttusi, sitäkään ei kannata väkisin tehdä. Tärkeintä on olla oma itsensä ja kirjoittaa aiheista, jotka kokee omakseen!

Oikein rentouttavaa lauantaita!

 

Kuvat: Iines / edit: minä