Miksi matkustaa Santorinille?

Reissupostaus Santorinilta on virunut luonnoksissa jo ties kuinka pitkään. Suurin syy tähän on ollut se, etten ole yksinkertaisesti pystynyt katselemaan matkakuviamme ilman ikävää kohteeseen ja siellä kokemiimme hetkiin. On ollut helpompi painaa nuo kuvat tuonne kovalevyn kätköihin ja nimenomaan ajatella kaivavansa ne sitten esiin, kun hyvältä tuntuu – ja nyt reilunkahden kuukauden jälkeen tuntuu siltä. Halusin todellakin tehdä Santorinista postauksen, sillä kyseessä on niin upea kohde etten voisi jättää siitä teillekin kertomatta.

Matkustimme tosiaan ystäväni kanssa elokuun alussa Santorinin Kamári lomakylään viikoksi. Onnistuimme löytämään Aurinkomatkoilta hyvin edukkaan matkapaketin, jonka vuoksi emme kauaa empineet kunnes jo matkan varasimme. Majoituimme kylässä, mikä alkuun mietitytti pienuutensa vuoksi mutta loppupeleissä totesimme, että Kamári oli ehdottomasti meille se saaren paras paikka! Firá (pääkaupunki) on 5 km päässä ja sinne kulkee busseja jatkuvasti aamusta iltaan. Firássa oli kuitenkin meidän makuumme hieman liian hektinen meininki ja liikaa turisteja. Mukava paikka käydä, mutta kyllä mieluummin majoitun hieman sivummassa ”ytimestä”. Oía puolestaan on aivan mielettömän kaunis mutta siellä ei ole varsinaista uimarantaa ja se on ehkä ylipäänsä sellainen rauhallinen häämatkalaisten paratiisi. Oía on myöskin hyvin hintava paikka majoittua, joten sinne ei ihan pienellä budjetilla matkusteta. Toisaalta etäisyydet saarella ovat kuitenkin sen verran lyhyitä, eli vaikka majoittuisitkin Oíassa tai Firássa, on sieltä helppo matkustaa halutessaan bussilla saarta alemmas vaikka sinne rannallekin.

Kamárissa oli mielestäni ihanan rauhallinen meininki ja etenkin tunnelma oli mukavan seesteinen. Olen itse asiassa huomannut, että viihdyn nykyään erittäin hyvin kohteissa, joissa voit kulkea rantamekossa aamusta iltaan. Sellainen rennon boheemi meininki tuo aivan ihanaa vastapainoa kaikelle tälle kaupungin vilskeelle, josta todellakin Kamárissa tuli nautittua! Myös hotellimme oli aivan ihanan idyllinen ja pieni – Fomithea nimeltään. Se sijaitsi todella hyvällä paikalla, lähellä Kamárin rantakatua ja oikeastaan kaikkea tarpeellista. Välillä itse asiassa mietin hotellin uima-altaalla, että voiko oikeasti olla näin ihanan rauhallista? Jotenkin sitä on aina tottunut pakettimatkoilla siihen, että siellä uima-altaalla on aivan hirveä meininki ja lapsia siellä täällä. Tuo hotelli oli selkeästi sellainen aikuiseen makuun suunniteltukin, sillä siellä ei juurikaan lapsiperheitä näkynyt.

Rakastuin Santoriniin ikihyviksi ja ehdottomasti haluaisin matkustaa sinne uudestaan! Jos joskus pääsisi vaikka naimisiinkin asti, olisi Santorinin Oía aivan mieletön kohde häämatkalle sekä kauniille hääkuville. Niin paljon henkeä salpaavia maisemia ja ylipäänsä ihanan idyllinen tunnelma. Turhaan ei tuota kohdetta hehkuteta ympäri somea sekä erilaisia matkaoppaita! Itse asiassa en ole koskaan kuullut poikkipuoleista sanaa Santorinista yhtään mistään, vaan kaikki kuulemani on ollut ainoastaan positiivista.

Kokosin teille syitä Santorinille matkustamiseen, sillä tiedän miten vaikeaa voi olla joskus valita Kreikan saarista sitä omaa kohdettaan. Itse sanoisin, että Santorini on kaikista Kreikan saarista kaunein ja olen kuitenkin käynyt useammalla niistä!

Miksi matkustaa Santorinille?

Maailman kaunein auringonlasku – Oíassa on tunnetusti tuo maailman kaunein auringonlasku, jonka kävimme tietenkin katsomassa. Pakko sanoa, että olihan se upea enkä ole vastaavaa aikaisemmin missään nähnyt! Harmi vaan, että tuo tunnelma oli vaikeaa ikuistaa kuviin mutta onneksi se säilyy muistoissa. Me matkustimme Oíaan tuolloin bussilla mutta pienenä vinkkinä, että kannattaa lähteä liikenteeseen hyvissä ajoin – muutama muukin turisti nimittäin haluaa nähdä tuon nähtävyyden. Oía on ylipäänsä todella kaunis paikka ja oiva lomakohde etenkin vastarakastuneille pariskunnille. Siellä on todella paljon kaunista kuvattavaa ja upeaa arkkitehtuuria.

Ihana välimerellinen ilmasto – Paras matkustusaika Santorinille on touko-lokakuussa. Me olimme reissussa tosiaan elokuun alussa, jolloin oli kieltämättä paikoitellen ahdistavankin kuumaa. Päivällä ei voinut kuvitellakaan muuta aktiviteettia kuin veden äärellä loikoilun tai ihan vaan olemisen. En silti valita, sillä +30 astetta oli kuitenkin loppupeleissä aika ihanaa vaihtelua koleaan Suomen kesään. Ja onhan ilmasto muuten oikein ihana, lämmin ja nimenomaan aurinko on taattu. Viikon aikana emme muuten tainneet nähdä pilven pilveä, eli aurinko todellakin paistoi päivästä toiseen pilvettömältä taivaalta. Jos lomalta kaipaa taattua aurinkoa, niin Santorini on tuohon tarkoitukseen oiva kohde!

Helppo matkustuskohde viikon reissulle – Pienen kokonsa vuoksi Santorini sopii mielestäni kivasti nimenomaan viikon reissukohteeksi. Mehän emme vuokranneet autoa tai kiertäneet saarta kokonaan mutta aktiivisemmille lomalaisille suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista! Ilman autoa kannattaa hyödyntää esimerkiksi järjestettyjä veneretkiä katamaraanilla sekä bussien hyvää ja sujuvaa toimivuutta liikkua paikasta toiseen.

Kreikkalainen ruoka – Kreikkalaisen ruoan ystäville Santorini on luonnollisestikin loistava lomakohde. Ravintolahinnat ovat kohteessa kuuleman mukaan koko Kreikan saarten hintavimmat mutta sanoisin, että 10-15 eurolla söi kyllä dinnerilla ihan mukavan annoksen ja talon viini puolestaan oli kreikkalaiseen tyyliin erityisen halpaa. Kasvisruokaa oli paljon tarjolla, samoin gluteenittomia ja maidottomiakin vaihtoehtoja. Sanoisin ylipäänsä, että hintataso oli hyvin lähellä Suomen hintatasoa ja sama määrä rahaa olisi kulunut helposti arjessa täälläkin.

Kaikille jotakin – Santorini on mielestäni ihana siinä mielessä, että siellä on jokaiselle jotain. Oìa on mieletön paikka vasta vihityille häämatkalaisille, kun Firá taas ehdottomasti sellainen aktiivisten nuorten lomakohde. Kamári puolestaan taas on se rantakohde, joka on jotain noiden kahden edellä mainitsemani väliltä. Jos kaipaat kulinaristisia elämyksiä, nähtävyyksiä, rentoutumista tai vaikka aktiivista lomaa, löytyy Santonilta kaikkeen tuohon vastaus. Ainoastaan varsinaiseen shoppailuun en kyseistä kohdetta suosittele, sillä tarjonta on jopa pääkaupungissa Firássa hyvin suppeaa. Pienikokoinen Sephora sieltä kuitenkin sentään löytyy sekä Tally Weijl. Paljon on toki turistikrääsää ja kaikenlaisia kaupustelijoita. Tuliaisia siis ehdottomasti löytyy mutta ei muotia tai tyyliä juurikaan.

Hyvät kulkuyhteydet lähisaarille – Jos Santorini kyllästyttää on Athinionin satamasta hyvät kulkuyhteydet meriteitse esimerkiksi Ateenaan sekä lähisaarille. Voit suunnitella vaikka päivän tai parin matkan, jolloin näet hieman enemmän. Me otimme paikallisen toimiston kautta venematkan ja vierailimme Nea Kamenin saarella sekä Thirassiassa. Tuo reissu oli aamusta iltapäivään ja vaikka se olikin aikamoinen turistimatka, pidimme siitä molemmat! Venematkat sopivat tuohon kuumaan ilmastoon loistavasti, sillä eipä sitä vaan tuossa kuumassa ilmastossa päiväsaikaan pystynyt sen kummempiin suorituksiin.

Hyvä palvelu ja ystävälliset kreikkalaiset – Oikeastaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Santorinilla oli erinomainen palvelu ja paikalliset olivat todella ystävällisiä. Vaikka matkasimme kohteeseen elokuussa, jolloin töitä oli tehty sesongin sisällä jo useamman kuukauden ajan (monet ilman vapaapäiviäkin), oli palvelu silti loistavaa ja ihmiset ystävällisiä. Juuri tässä on yksi syy siihen, miksi pidän kreikkalaisista, sillä he arvostavat turisteja eivätkä suhtaudu meihin ynseästi. Eron kyllä huomaa jos on vieraillut esimerkiksi suurkaupungeissa kuten Roomassa, jossa itse sain ainakin poikkeuksetta todella huonoa palvelua. Siispä ehdottomasti propsit ihanalle Santorinille ja ihanille kreikkalaisille!

Yö-elämä – Santorinia pidetään yleisesti ottaen ehkä enemmänkin sellaisena häämatkailijoiden suosikkina eikä niinkään nuorten bilepaikkana. Ainakin omat mielikuvani ovat olleet nimenomaan sellaiset, että kohde on rauhallinen ja aikuiseen makuun sopiva. Yllätyinkin positiivisesti siitä, että jopa Kamárissakin oli ihan kivasti iltaisin menoa ja meininkiä. Rantakatu on täynnä erilaisia ravintoloita sekä baareja, joissa meno jatkuu myöhään yöhön saakka. Jos taas yökerhoja kaipaa, niitä löytyy pääkaupungista Firásta. Me tosin ystäväni kanssa juhlittiin ne kerrat, kun juhlittiin niin Kamárissa ja sieltä en voi kuin suositella Mango Beach Baria, josta tulikin meidän kantapaikka! Edullista viiniä, parhaat Aperol Spritzerit, hyvää musiikkia sekä loistava tunnelma unohtamatta tietenkään mieletöntä henkilökuntaa. Kun ensimmäisen kerran eksyimme kyseiseen baariin, kävimme siellä joka ilta koko loppulomamme ajan.

Kuvia Santorinilta on kovalevyllä huomattavasti enemmänkin, joten voi olla, että jonkinlaisen kuvapostauksen vielä tulevaisuudessa kyhäilen kasaan tai käytän niitä muuten postausten kuvituksena. Varsinkin Oía on valokuvaajien paratiisi ja kerrassaan niin kuvauksellinen!

Jos teillä heräsi jotain kysymyksia Santorinista tai sinne matkaamisesta niin kyselkäähän ihmeessä? Itse kaipaisin vinkkejä jo seuraavaa reissuani silmällä pitäen eli Dubaita! Mitä siellä kannattaa tehdä ja mitkä ovat ne ehdottomasti näkemisen arvoiset paikat?

Pikakaunistajat x 10

Jokainen varmasti tietää ne aamut, kun haluaisi näyttää erityisen hyvältä ja vieläpä nopeassa ajassa. Tai vastaavasti pitkät työpäivät, jolloin meikki ehtii kulumaan aivan varmasti ennen sitä illan tärkeää juhlaa. Kun ei ole mahdollisuutta maata tuntia kylpyammeessa naamio naamalla tai meikata kokonaan uudestaan, kaipaan minä ainakin niitä arjen pikakaunistajia. Niitä jippoja, joiden avulla raikastat nuutuneen ilmeen tai sen vähän jo kuluneen meikin juhlakuntoon ja mikä tärkeintä, todella nopeasti!

Tänään haluankin jakaa teille vinkkini pikaiseen kaunistautumiseen. Näiden kohta mainitsemieni vinkkien avulla kaunistan itseni nopeasti hetkinä, jolloin en ole oikein kerennyt ennakoimaan tai yksinkertaisesti on vaan se huono naamapäivä. Elämä, kun ei ole aina täydellistä ja toisinaan mm. unista tulee tingittyä, mikä ainakin tässä iässä näkyy aika nopeastikin kasvoilla. Onneksi on olemassa muutamia jippoja, joiden avulla tilanne kuin tilanne on pelastettavissa!

Veden juonti heti aamulla – Etenkin silloin jos takana on huonosti nukuttu yö tai edellisenä iltana on tullut syötyä runsas suolaista ruokaa, juo heti aamulla tyhjään vatsaan pari lasillista vettä höystettynä detoxoivalla kurkulla tai vaikka sitruunalla. Vesi kirkastaa paitsi mieltä ja oloa, tekee hyvää myös kasvojen iholle sekä kiihdyttää kehomme aineenvaihduntaa. Itse ainakin suorastaan tunnen sen, miten positiivinen vaikutus kylmällä vedellä on kasvojeni ihon hehkuun ja kirkastumiseen.

Pikakasvonaamio – Tavallisesti olemme tottuneet, että naamion tulee antaa vaikuttaa kasvojen iholla vähintään viisi minuuttia, mikä on tosiaan monelle varsinkin niinä kiireisinä aamuina täysi mahdottomuus. Minulla on nyt kuitenkin vinkata teille ihan huikea naamio, johon olen itse ihan vasta tykästynyt! Kyseessä on siis *Nivean yhden minuutin naamio (1 Minute Urban Detox Mask), joka nimensä mukaisesti kirkastaa kasvojen ihon nopeasti ja samaan aikaan kuorii kuollutta ihosolukkoa sekä poistaa kuona-aineita. Omasta kaapistani on ainakin uupunut tällainen pika kirkastaja, jonka voi tosiaan laittaa naamalle vaikka heti herättyään, antaa vaikuttaa minuutin ja sen jälkeen pestä pois. Ihosta tulee hetkessä ihanan pehmeä ja kirkas – erityisen hyvä toimenpide ennen seerumia, kosteusvoidetta sekä meikkiä.

Punainen huulipuna – Punaisen huulipunan voima on ihmeellinen, sillä se vie huomion väsyneistä silmistä tai jopa hieman kuluneesta meikistäkin oitis huuliin. Punainen huulipuna on itse asiassa todella vangitseva ja ehdottomasti huonojen naamapäivien tai sen pitkän duunipäivän pelastaja. Olen itse monen monta kertaa raikastanut ilmeeni nimenomaan tuolla väriläiskällä, joka oikeasti toimii! Noina kertoina kukaan ei ole huomannutkaan, että olen nukkunut edellisenä yönä neljä tuntia tai juonut muutaman lasillisen liikaa. Pitäisi ehdottomasti useammin muistaa juuri tämä jippo niinä päivinä, kun tuntuu ettei naamaa meinaa mikään pelastaa.

Seerumi päivävoiteen alle – Moni varmasti ajattelee, että seerumi on ainoastaan yöksi tarkoitettu tehohoito mutta todellisuudessa oikeanlainen seerumi kirkastaa ihoa myös aamulla sekä päivän aikana. Itse suosinkin seerumia varsinkin niinä aamuina, kun kaipaan pikakaunistusta ihooni, joka ei syystä tai toisesta ole hehkeimmillään. Tällä hetkellä suosikkini on *Joe Blascon Instant Youth Activator, joka kiinteyttää ihoa, saa sen hohtamaan sekä vähentää juonteita. Tämän seerumin vaikutus ihoon on välitön ja se antaakin iholle kauniin hehkun. Itse asiassa nimenomaan tuo hehku on tällä hetkellä se juttu, jota varsinkin ihoon imeytettävistä tuotteista haen. Haluan ihoni hehkuvan mahdollisimman hyvin luonnollista hehkuaan ja tietyt tuotteet korostavat sitä mukavasti – tämä seerumi on yksi niistä.

Kevyt meikki – Olen huomannut, että liiallinen meikki usein vaan pahentaa väsynyttä ilmettä. Parasta onkin meikata kevyesti – korostaa huulia tai vastaavasti esimerkiksi panostaa raikkaaseen poskipunaan, joka herättää kasvot eloon. Pohjameikkiin kannattaa valita tuote, joka on hehkuva eikä tee ihosta tunkkaista tai liian mattaa. Mielestäni nimenomaan matta iho näyttää herkemmin väsyneeltä ja elottomalta verrattuna kuulaaseen valoa hohtavaan ihoon. Minä suosittelenkin lämmöllä CC-voiteita sekä sävyseerumeita.

Nestettä poistava silmänympärysvoide – En tiedä lieneekö teistäkin moni kuullut *Remescar nimisestä ihme voiteesta, joka piilottaa hetkessä silmäpussit ja saa tummat silmänaluset kaikkoamaan? En itsekään uskonut ennen kuin näin metrin päästä, miten kyseinen voide todella toimii varsinkin niihin pahoihin silmäpusseihin. Remescar on siis silmänympärysvoide, joka levitetään ongelma-alueelle eli silmänalusiin ja annetaan vaikuttaa 2-3 minuuttia. Tuossa ajassa silmäpussit katoavat ja tummuus hälvenee. Itsehän en kärsi silmäpusseista juuri koskaan (koputetaan puuta) mutta moni kärsii ja siksi tästä haluankin teille vinkata! Ehdottomasti erinomainen tuote kaikille teille, joiden silmänaluset keräävät herkästi nestettä ja aamulla kiireessä haluaa äkkiä tuon ikävän kosmeettisen vaivan pois.

Hehkupisarat – Hieman päivettynyt iho näyttää mielestäni aina hehkuvammalta kuin kalpea ja pienen päivetyksen avulla on helppo piilottaa myös ne väsymyksen merkit. Jos itseruskettava on unohtunut edellisenä iltana, suosittelen ehdottomasti Lumenen hehkupisaroita, eli Watercolor Bronzeria. Noita pisaroita voit tiputtaa CC -voiteen sekaan muutaman tipan ja sekoittaa pohjameikin kämmenellä sopivan sävyiseksi. Ehdottomasti erinomainen kikka antaa iholle hehkuva kevyt päivetys, joka saa näyttämään terveemmältä! Toinen vaihtoehto on tietysti sekoittaa päivävoiteen sekaan itseruskettavaa, jolloin päivetys kehittyy työpäivän aikana.

Kasvosuihkeet – Rakastan kasvosuihkeita ja käytänkin niitä päivittäin. Aamuisin kasvosuihke toimii ihon pikakaunistajana, kun taas kesken päivän meikin ja ihon raikastajana. Käyttämäni NUORI -sarjan Vital Unifier on suihke, joka ei valuta meikkiä, vaan kiinnittää sen mutta samalla myös kosteuttaa ihoa. Tämänpä vuoksi kyseinen suihke onkin tällä hetkellä suosikkini, sillä se toimii oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa. Ehdottomasti ihon ja meikin pikakaunistaja, joka kulkee käsilaukussani paikasta toiseen. Tämä on muuten mieletön tuote myös lentomatkoilla, jolloin iho on aikamoisella koetuksella.

Vihersmoothie – Uskon vahvasti siihen, että se, mitä syömme vaikuttaa mieleemme sekä ulkoiseen olemukseemme hyvin nopeastikin. Jos kaipaat aamuusi kaunistavaa boosteria, valmista vihersmoothie joka sisältää mm. lehtikaalia, ananasta sekä spirulinaa. Vihersmoothie todella raikastaa oloa ja samaan aikaan sen aineenvaihduntaa tehostava vaikutus laittaa kropassa kuonat liikkeelle. Helppo kauneuskikka niihin aamuihin, kun tuntuu, että olo on tukkoinen ja se vuoksi kasvojen ihokin samea. Vihersmoothiella on muuten mielestäni myös psyykkinen vaikutus, sillä miellämme vihreän nimenomaan johonkin raikkaaseen ja terveelliseen, jonka seurauksena näemme oikeastaan kaiken itsessämme ja ympäristössämmekin lempeämmin silmin.

Valovärit – Rakastan Joe Blascon valovärejä, sillä niiden avulla saan aamuisin väsyneemmästäkin ilmeestä raikkaamman ja meikkiä on mahdollista korjailla myös päivän mittaan ilman, että lopputuloksesta tulee suttuinen. Varsinkin *Blascon Yellow Protouch kivipuuterimainen valoväri on se, jolla korjaan meikkiäni päivän mittaan ja saan palautettua iholle sen luonnollisen hehkun. Jipponi on sutia valoväriä kulmaluulle, poskiluun yläpuolelle, amorinkaareen tai jopa toisinaan huulipunan päälle sen värisävyä tasapainottamaan. Itse tykkään levittää valovärin pienellä siveltimellä tai jopa sormin. Ehdottomasti tuote, jota kannattaa pitää aina käsilaukussaan mukana, sillä tämän avulla nuupahtanutkin meikki raikastuu hetkessä. Toinen suosikkini on ehdottomasti se Blascon Orange Highlight, eli se voidemainen valoväri, joka taas on mitä parhain esimerkiksi silmänalusiin tai silmien ympäristöön ilmettä kirkastamaan.

Toivottavasti saitte postauksesta vinkkejä siihen, kuinka selviytyä niistä aamuista, jolloin olo ei ole niin hehkeä kuin sen toivoisi olevan! Toki suosittelen sellaista ennakoivaa toimintaa, eli jos tietää tärkeän tilaisuuden tai juhlan olevan edessä, aloittaa valmistautumisen jo muutama päivä ennen. Esimerkiksi terveellisellä ruokavaliolla ja sokerin minimoinnilla on suunnaton vaikutus koko kehoomme ja varsinkin kasvojen ihon hehkuun! Koen myös, että maitotuotteiden pois jättäminen on yksi kauneuskikka, jonka avulla ihostaan voi saada aika nopeastikin paremman näköisen ja kuntoisen.

Onko teillä jotain pikaisia kauneus vinkkejä, joita vaalitte niinä aamuina, kun takana on huonosti nukuttu yö tai muuten vaan se huono naamapäivä? 

 

*Tuote sponsoroitu