Kuinka saada kaunis iho?

Kaunis ja hyvinvoiva iho on monelle meistä tavoittelemisen arvoinen asia. Sen eteen nähdään ehkä paljon vaivaa ja käytetään mahdollisesti huomattavia summia rahaakin. Melkeinpä suurin osa tuntemistani naisista käy säännöllisesti kasvohoidoissa tai hoitaa ihoaan muutenkin huolellisesti. Vaikka voimme peittää virheet meikillä – kukapa ei haluaisi virheetöntä ihoa, jolla voi huoletta kulkea ilman pakkelia? Se on todella monelle tavoittelemisen arvoinen asia ja villisti veikkaan, että siksi useampi nainen satsaa kasvojensa ihoon ja sen hyvinvointiin.

Itselleni ihonhoito ei ole todellakaan aina ollut niin tärkeää ja nuorempana hoidin sitä, miten sattuu. Silmänympärysvoiteen käytön tosin aloitin jo 13-vuotiaana (luojan kiitos) mutta muu ihonhoito on ollut vähän sellaista hutilointia ihan sinne 25-vuotiaaksi saakka. Nyt itse asiassa, kun katson itsestäni kuvia noilta ajoilta, näyttää ihoni aika toisenlaiselta – tunkkaiselta ja ei niin heleältä – vaikka olen huomattavasti nuorempi! Veikkaan, että suurimmat syyt tähän ovat maitotuotteiden vähentäminen/pois jättäminen ja ylipäänsä ruokavalion muuttaminen sekä sen lisäksi toki isolta osin ihan ihonhoitorutiinit/tuotteet, jotka ovat hyvin paljon muuttuneet. Liikuntaahan olen harrastanut aina sekä vitamiineja popsinut oikeastaan ainakin kymmenen vuotta säännöllisesti.

Minulta ylipäänsä usein kysellään ihoni salaisuutta. Tiedostan, että ihoni on hyvässä kunnossa, vaikka onhan täälläkin niitä päiviä, että otsassa koreilee näppyjä (parasta aikaakin muuten) tai naama näyttää kuivalta rusinalta enkä POD-ihottuman jälkeen voi sanoa mistään takuita. Kasvoni ovat myös palaneet kauttaaltaan pahoille palovammoille minun ollessa lapsi, joten sitä suuremmalla syyllä olen todella kiitollinen sileästä ihostani. Iho aiheuttaa minulle ainakin vielä toistaiseksi hyvin vähän päänvaivaa mutta silti haluan panostaa sen hyvinvointiin. Haluan, että ihoni näyttäisi hyvältä vielä kymmenenkin vuoden päästä jos se on edes luontaisin keinoin mahdollista.

Kuinka sitten saada se kaunis ja heleä iho?

Moni havittelee kaunista ihoa ja usealta sellainen löytyykin. Jos kuitenkin kaipaat vinkkejä ihosi kaunistamiseen ja kunnossapitoon, niin täältä tulee ne MINUN kikkani pitää iho heleänä. Toki geeneilläkin on omat sormensa pelissä mutta aina voi vaikuttaa myös tässä hetkessä, siitä olen muuten aivan varma!

Älä ylihoida

Iso osa naisista varmaan ajattelee, että, mitä enemmän ihoaan hoitaa, sitä paremmalta se näyttää. Itse kuitenkin väitän tämän väittämän vääräksi. Liiallinen hoitaminen vaan kuivattaa ihoa turhaan ja vie sen pinnasta ihon omaa rasvaisuutta. Olen sanonut tämän ennenkin mutta en suosi vesipesua kasvojeni iholle päivittäin. Suoritan vesipesun vaan joka toinen tai kolmas päivä ja miksikö? Ihoni voi yksinkertaisesti parhaiten, kun puhdistan sen vedellä harvemmin. Toki puhdistan ihoni kuitenkin päivittäin mutta teen sen useimmiten vanulapuilla tai kasvoharjalla sekä hellävaraisella puhdistusmaidolla, joka ei kuivata ihon pintaa. En myöskään kuori ihoa montaa kertaa viikossa saatikka naamioi. Sanotaanko näin, että nuo rutiinit suoritan kerran viikossa tai puolessatoista, vähän sen mukaan, mitä ihoni kaipaa ja miltä se ulkoisesti näyttää.

Käytä kasvovettä

Toinen salaisuuksistani on kasvovesi. Rakastan kasvovettä ja se on ehdoton rutiinini niin aamuin kuin illoinkin. Kasvoveden tulee olla kuitenkin omalle ihotyypille sopivaa, jotta iho ei turhaan kuivu. Olen joskus ollut parikin viikkoa ilman kyseistä ihonhoitorutiinia loppuneen tuotteen ja aikaansaamattomuuteni vuoksi, jolloin otsaani ilmestyi runsaasti pientä vaaleaa nyppylää. Tuolloin tajusin, että ne johtuivat kasvovedestä ja siitä, etten käyttänyt sitä. Tuosta lähtien olenkin ollut no, aika orjallinen. Kasvovesi kulkee mukanani joka ikisellä reissulla, myös yhden yön kestävilläkin. Pakko tässä kohtaa muuten vinkata, että aivan mielettömän ihana kasvojen itseruskettavakin löytyy kasvovetenä! Eco by Sonya on tuo merkki ja hänen kasvovesimäinen itseruskettavansa on tällä hetkellä suosikkini.

Kosteuta riittävästi

Kasvovoide niin päivällä kuin yölläkin, silmänympärysvoide, ihoöljyt sekä seerumit – siinä neljä vinkkiäni ihon kosteuttamiseen. Oma ihoni voi ainakin parhaiten silloin, kun pidän sen kosteutettuna enkä päästä  sitä kuivumaan. Iholla kannattaakin olla aina joku suoja päällä jo ihan siltäkin varalta, että tulee lähdettyä ulkoilmaan extempore. Rasvaaminen on todella perus kikka mutta se vaan oikeasti toimii! Suosittelen muuten panostamaan etenkin niihin tuotteisiin, jotka imeytät ihoon – eli nimenomaan esimerkiksi kasvovoiteisiin ja seerumeihin. Näiden avulla pystyt aika paljon vaikuttamaan siihen, miltä ihosi näyttää ja tuntuu.

Älä tuki liian paksulla pakkelilla

JOS siis iho vaan sallii niin älä käytä liikaa meikkiä! Pahimpia ovat mielestäni sellaiset oikein tukkivat meikkipuuterit. Nykyään onneksi trendinä onkin heleä iho ja mahdollisimman ohut peittävyys, joten en edes tiedä vieläkö noita tuollaisia kunnon meikkipuutereita mahdetaan myydä? Itse uskon siihen vanhanaikaiseen sanontaan, että puuteri tukkii ihon. Toki tänä päivänä ollaan kehittyneempiä tässä asiassa ja tuotteet ovat parempia mutta sellainen maskimainen puuterointi kannattaa unohtaa. Mieluummin vaikka sitten peittävämpi meikkivoide jossa on SPF.

Treenaa meikittä

Tiedän, että tästä on varmasti eriäviä mielipiteitä mutta tämä on se omani. Itse nimittäin uskon, että meikittä treenaaminen (ripsiväriä tai kulmia ei tietenkään lasketa) antaa ihon hikoilla aivan eri tavoin ihosta kuonaa pois kuin meikillä treenaaminen. Jos hikoilee meikkivoiteet naamassa uskoisin, että ihoon syntyy herkästi epäpuhtauksia meikkivoiteen ja hien sekoituksesta. Omasta mielestäni meikittä treenaaminen on ihanan raikasta ja meikittömänä olo on vaan kymmenen kertaa sporttisempi.

Vaihda tyynyliinaa

Tämä on asia, jota aivan liian harva varmasti huomioi! Tyynyliinaan imeytyy hikeä, kuolaa ja mitä kaikkea muuta ihosta ja hiuksistamme lähteekään. Siksi olisi todella tärkeää, että tyynyliina vaihdetaan riittävän usein. Itse olen tämän asian suhteen todella tarkka ja vaihdan tyynyliinaa melkeinpä joka toinen, ellen välillä joka päivä. Se ei ole minulle ongelma, sillä tykkään ylipäänsä nukkua puhtaissa petivaatteissa, jonka vuoksi tosiaan teen tämän rutiinin jo ihan luonnostaan. Uskon tämän vaikuttavan siihen, ettei minulla ole usein epäpuhtauksia ihossani.

Vähennä maitotuotteita

Omasta ihostani huomaa, käytänkö maitotuotteita paljon, vähän vai en ollenkaan. Nykyään käytän oikeastaan ainoastaan laktoositonta fetaa, jonka senkin jätän aina välillä kokonaan pois. Kuitenkin ajanjaksoina, kun tämä juustohullu ihminen kiskoo tuota fetaa viikkoja päivittäin, on ihoni sameammassa kunnossa. Kohdallani vaikutuksen huomaa siis hyvin selkeästikin ja tämä on tosiaan tässä vuosien varrella tehty havainto. Ilman maitoa iho on puhtaampi, heleämpi ja suorastaan hehkuu. Jos et ole koskaan kokeillut maitotuotteiden vähentämistä, niin suosittelen testaamaan! Olen kuullut, että sillä on saatu kuriin myös monenlaisia iho-ongelmia, joten mielestäni ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu.

Vettä, liikuntaa ja unta

Nämä perus jutut, nimittäin elintavat. Kun arki on kunnossa näiden osalta, voi sitten viikonloppuisin höllätä. Sokerittomuushan on tunnetusti hyvästä iholle mutta itse en todellakaan ihoni vuoksi ala herkkuja kokonaan pois jättämään. Ja ylipäänsä käytän alkoholia, syön välillä pizzaa ja ylipäänsä herkuttelen. Usein näistä seuraa sameampi iho muutamaksi päiväksi mutta se nyt kuuluu elämään. Liikunta on aivan parasta iholle ja nimenomaan hikoileminen sekä ulkona liikkuminen – hapen saanti. Unikin vaikuttaa, sillä lyhyiden yöunien jälkeen iho on ainakin minulla todella kuiva ja juonteet erottuvat sekä kasvot näyttävät muutenkin ankeilta. Kahdeksan tuntia on itselleni se, jossa koetan pysyä ja sen avulla tosiaan pidän ihonikin kunnossa. Vettä juon paljon, muutaman litran päivässä ja usein vielä kurkulla höystettynä.

Näiden tärkeimpien vinkkien lisäksi on vielä muutama sellainen ylimääräinen, joista en kirjoita sen enempää mutta, jotka tahdon kuitenkin mainita:

Kasvoharja – Uusi juttu, joka ainakin omalla kohdallani vilkastuttaa selkeästi pintaverenkiertoa. Suosittelen kokeilemaan!

Meikittömät päivät – Ja vieläpä mahdollisimman usein!

Auringolta suojautuminen – Kasvoille tosiaan korkeat kertoimet ja ylipäänsä montaa kertaa vuodessa en suosittele auringossa paahtamista. Ainakin minä huomaan kuinka iho näyttää vanhalta (kuivuminen) auringonoton jälkeen, eli mieluiten melkeinpä olen ottamatta tai otan aika vähänlaisesti.

Tupakoinnin välttäminen – Tätä ei varmaan tarvitse edes perustella…

Sinkki – Pidän sinkkiä ihon suhteen ehkä tärkeinpänä ravintolisänä. Myös Hankintatukun Vivania Beauty Shot on aivan erinomainen tuote ja sitä käytän itse myös aina välillä kuuriluontoisesti. Esimerkiksi näin joulun jälkeen on taas kuuri päällä!

Meikkien huolellinen puhdistaminen iholta – Ihan perus juttu tämäkin mutta mainittakoon tähän loppuun.

Mantelit – Kourallinen päivässä toimii!

Sellaisia kauniin ihon salaisuuksia täällä. Tokikaan kaikki vinkkini eivät varmasti toimi kaikkien iholle ja ymmärrän, että esimerkiksi akneihon tai muun ongelmaihon kanssa joutuu kamppailemaan vaikka hoitaisikin hyvin ja huolella. Talvi on iholle haastavaa aikaa mutta onneksi mennään jo kevättä kohden – kohta taas helpottaa!

Niin ja jos teillä on jotain hyviä vinkkejä niin toki niitäkin saa jakaa! 

Edullinen asteittain päivettävä

Itselleni päivetys on ympäri vuotuinen juttu. Haluan, että ihoni on aina edes pienesti ruskettunut ja sen vuoksi suosinkin paljon itseruskettavia. Dubain jälkeen iholla koreilee edelleen bikinirajat mutta silti tahdon ylläpitää kevyttä väriä vartalollani ja itseruskettavat ovatkin nyt taas käytössä. Talvisin tykkään suosia voidemaisia ruskettajia, koska iho on kuivempi ja voidemainen tuote nyt vaan tuntuu kylmillä ilmoilla jotenkin ihoystävällisemmältä. Tällä hetkellä käytössä onkin edullinen vaihtoehto, joka oli muuten aivan sattuman varainen löytö taannoiselta Stockan vierailulta!

sunkissedsunkissed

En tiedä onko moni kuullut koskaan merkistä Sunkissed, mutta itse en tosiaan ollut ennen kuin riskillä nappasin purkin tuossa taannoin Stockmannilta matkaani. Menin alun perin ostamaan vanhaa suosikkiani Vita Liberatan asteittain päivettävää, kun sen paikka hyllyllä tietenkin ammotti tyhjyyttään. Jotain voidemaista päivettäjää oli kuitenkin saatava, joten mukaan lähti oikeastaan ihan pelkän purkin ja edullisen hinnan perusteella Sunkissed Gradual Tan sävyssä medium/dark.

Kyseessä on tosiaan kevyesti vartalon ihoa päivettävä tuote, jonka tuoksu on muuten ehkä maailman kaikista itseruskettavista parhain! Kookoksen sekä hiekan sekoitus toimii ainakin omaan nenääni erinomaisesti ja tästä voiteesta tulee todella olo kuin olisi hiekkarannalla levittelemässä aurinkovoidetta. Ihanan tuoksunsa lisäksi voide yllätti kosteuttavuudellaan (hieman paksumpi koostumus) sekä kivalla värisävyllään. Yhtään laikkua ei näkynyt ihollani levitettyäni voiteen edellisenä iltana iholle ja tuntui kuin olisin maannut yhden päivän lisää auringossa. Ihollani on nyt tosiaan pientä pohjaa, joten en tiedä kuinka voide toimii täysin valkoiseen ihoon mutta veikkaisin, ettei ainakaan kovin huonosti! Tuotteesta on olemassa myös light/medium sävy, jota suosittelen kaikille erityisen vaaleahipiäisille.

sunkissed

Voide on tosiaan koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä saakin levitellä iholle vähän pidempään kuin monia vastaavia. Tällä tarkoitan siis sitä, että iho jää valkoiseksi ellet kunnolla imeytä sitä ihoon. Plussapisteet annan muuten vielä siitäkin, että voide kuivuu todella nopeasti! Useissa asteittain päivettävissä on se, että niiden kuivumista saa odotella ja silti iholle jää tahmainen fiilis – tämä toimii täysin päinvastoin. Iho ei tosiaan jää yhtään tahmaiseksi vaan rasva imeytyy sataprosenttisesti ihoon. Ei ole siis mikään ongelma levittää tuotetta vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa jos käy kuten minulle, että muistaa sen itseruskettavan aina vasta siinä kohtaa, kun on aika mennä nukkumaan…

Näitä asteittain päivettäviä voiteita kuluu käytössä sen verran runsaasti, että olipas oikein mukavaa löytää vaihtoehtoinen tuote pari kymppiä maksavalle Vita Liberatalle. Muistaakseni tämän voiteen hinta oli siis alle kymmenen euroa ja mielestäni se on jo aika passeli hinta voiteelle, joka kuitenkin kuluu käytössä suhteellisen nopeastikin. Eipähän ainakaan kirpaise muutaman viikon päästä hakea uutta tuubia, kun hinta pyörii noinkin mukavissa lukemissa! Siispä monellakin tapaa plussapisteet tälle voiteelle ja ainakaan näin ensimmäisen tuubin käytön aikana mieleeni ei tule yhtään miinustakaan. Tuo on itse asiassa aika harvinaista, sillä suurimmassa osassa itseruskettavia on aina jotain… Tai no, valkoiset lakanat eivät kylläkään pysy sataprosenttisen valkoisina mutta enpä ole muuten vielä koskaan törmännyt itseruskettavaan, josta ei tulisi yhtään väriä lakanoihin…

sunkissed

Mahtaako kyseinen itseruskettava olla teistä monelle tuttu? Tai onko kenties suositella jotain uusia voidemaisia tuotteita, jotka olette hyviksi havainneet?