Kuinka saada ripsienpidennykset pysymään?

Kuten tiedätte, olen käyttänyt ripsienpidennyksiä useamman vuoden ajan. Toki väliin on mahtunut muutama lyhyt taukokin mutta pääasiallisesti ripset ovat minulla suurimman osan ajasta. Syyt olen kertonut useampaan otteeseen myöskin mutta mainittakoon nyt vielä kertaalleen se tärkein, eli helppous – ripsienpidennykset ovat laiskan meikkaajan pelastus! Pidän erityisen paljon siitä, ettei minun tarvitse säheltää itsepäisten ripsieni kanssa tai ylipäänsä tehdä silmilleni arjessa yhtään mitään. En ole nimittäin laisinkaan silmien meikkaaja tyyppiä, jonka vuoksi minulle on suorastaan helpotus, että ripset ovat kauniit jo heti herättyäni.

Olen kirjoitellut pidennyksistä tässä vuosien varrella muutamankin postauksen mutta en varmaan koskaan vinkkejäni siihen, kuinka saada ripsienpidennykset pysymään kauniina pidempään? Itsehän käyn huollossa *Beauty Anniinassa 3-4 viikon välein ja parina viimeisenä kertana huoltoväli on venynyt jopa viiteen viikkoon. Luonnollisestikaan tuossa viiden viikon kohdalla ripset eivät ole enää kuin uudet, jonka vuoksi harva varmaan pitääkään noin pitkiä huoltovälejä. Kolmen viikon huoltoväli lieneekin aika tyypillinen ja se on mielestäni sellainen aika, jossa pidennysten ei kuuluisi mennä mitenkään erityisen huonoon kuntoon.

Sen lisäksi, että ripsiteknikolla ja hänen ammattitaidollaan on väliä, on ripsien pysyvyyden suhteen todella tärkeä merkitys kaikella sillä, mitä tapahtuu kotona ripsien laiton ja huollon välissä. Tietenkin myös geenit vaikuttavat, eli millainen ripsilaatu meillä on ja rasvoittuuko ihomme herkästi. Siispä se, jos ripset eivät pysy hyvinä kuin muutaman viikon ajan on todella monen asian summa. Mielestäni onkin väärin syyttää pelkästään ripsien laittajaa siitä, että pysyvyys on heikko koska siihen vaikuttaa aika moni muukin seikka. Usein on kuitenkin helpompi siirtää vastuu ripsiteknikolle kuin ottaa itse koppi omasta toiminnastaan.

Itsellänihän ei ole koko sinä aikana, kun olen käynyt Beauty Anniinassa ollut ongelmia ripsien pysyvyyden kanssa. Olen aina ollut enemmän kuin tyytyväinen ja siksi nykyään jopa venyttänytkin huoltovälejä pidemmiksi. Minulle neljän viikon huoltoväli on enemmän kuin mieluinen jopa ihan aikataulullisistakin syistä. Toisaalta olen myös aika tarkka sen kotihoidon suhteen ja jos tiedän, että seuraava huolto on neljän viikon päästä, olen erityisen tarkka. Tänään haluankin jakaa teille ne vinkit, joiden avulla minä pidennän ripsien huoltoväliä ja saan pidennykset pysymään kauniina mahdollisimman pitkään!

Ethän kastele ripsiä kahteen vuorokauteen huollosta

Veikkaan, että tätä kohtaa yhä useampi laiminlyö. Ei malteta olla kastelematta ripsiä tai jopa vahingossa suihkussa valutetaankin vesi pään yläpuolelta, jolloin ripsetkin kastuvat. Itse olen tämän suhteen erityisen tarkka ja noudatankin kirjaimellisesti kahden vuorokauden kastelukieltoa. Jos ja kun pesen kasvoni, pesen ne lavuaarin äärellä silmiä vältellen tai puhdistan ihon vanulapun ja puhdistusmaidon avulla. En myöskään ota mitään puolen tunnin kuumia ja höyryäviä suihkuja huollon jälkeen tai käy saunomassa.

Käytä öljytöntä silmänympärysvoidetta

Tässä toinen kohta, jossa moni menee varmasti mönkään. Silmänympärysvoiteen laadulla kun on merkitystä jos haluaa, että ripset pysyvät kauniina pidempään. Kiinnitä siis huomiota siihen millaista voidetta käytät ja jos suosit ihoöljyjä, huolehdi ettei niitä mene silmänympärysiholle. Öljyttömiä tuotteita löytyy mm. Lieracilta, Cliniquelta, Clarinsilta ja Lumenelta. Muitakin merkkejä varmasti on mutta tuossa nyt muutama esimerkki. Silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää ylipäänsä todella maltillisesti ja voide imeyttää ihoon ennen nukkumaanmenoa. Myös silmämeikin puhdistusaineen tulee olla öljytön mutta tämän jokainen varmasti tietääkin!

Vältä silmien hieromista ja rääpimistä

Moni raapii silmiään kuin huomaamatta ja vaatiikin totuttelua jotta tuon pahan tavan pystyy nitistämään. Etenkin siinä kohtaa kun huollosta on kulunut useampi viikko ja ripset kasvavat, on aika tyypillistä raapia silmiään enemmän. Itse olen hyvin tarkka tämän asian suhteen ja toisaalta jo piilolinssien käyttäjänäkin oppinut sen, ettei silmiä voi samalla tapaa kosketella kuin ehkä normaalisti voisi. Jos ripsissä on kasvun aiheuttamaa ärsytystä niin ripsiharjalla harjaaminen useimmiten auttaa.

Valitse volyymiripset

Mielestäni volyymiripsissä on parempi pysyvyys kuin klassisissa. Toki tämä voi olla myös mielipidekysymys mutta näin olen itse kokenut. Volyymiripset ovat kevyemmät ja siksi ne pysyvät ainakin omissa silmissäni paremmin. Tässä kohtaa haluan myös muistuttaa, että kannattaa aina kuunnella pidennysten pituuden suhteen ripsiteknikon mielipidettä! On sanomattakin selvää, että hennoissa ripsissä 14 mm pituus saattaa aiheuttaa tuhoa tai vähintään pidennysten nopean putoamisen. Itselläni on nykyään käytössä hieman lyhyemmät ripset kuin aikaisemmin, eli 9-10 mm ja olen näihin enemmän kuin tyytyväinen!

Älä lisää pidennyksiin ripsiväriä

Mielestäni on aivan käsittämätöntä, että ensin laitetaan pidennykset jotta ei tarvitsisi meikata ripsiä mutta silti käytetään pidennysten päällä vielä ripsiväriä. Siispä jos tahdot, että ripset pysyvät parempina pidempään, älä lisää niihin ripsiväriä. Toki eri tilanne on siinä kohtaa jos huollosta on se 4-5 viikkoa, jolloin ripset ovat harvahkot ja tiedät huollon olevan parin päivän päästä. Tuossa kohtaa ymmärrän pienen ripsivärillä fiksailun mutta sanotaanko näin, että oikeastaan aikaisemmin kuin aivan hätätapauksessa en sitä suosittele käyttämään.

Älä harjaa ripsiä liikaa

Vaikka ripsiharja onkin yksi pidennysten omistajan tärkeimmistä hoitotyökaluista, en suosittele harjaamaan ripsiä liikaa. Harjaaminen aiheuttaa mekaanista ärsytystä jonka seurauksena omiakin ripsiä saattaa irrota ja pidennykset pysyvät lyhyemmän ajan. Tokikaan en nyt tarkoita tällä sitä, että ripsien tulisi antaa vinksottaa sinne tänne mutta liika on aina liikaa. Itsehän en harjaa ripsiäni suunnilleen kahteen viikkoon huollosta muutoin kuin kevyesti alhaalta jos joku ripsi alkaa sojottamaan. Tällä pidennän huoltoväliä ja ripsien päältä harjaamisen aloitan vasta siinä kohtaa, kun huomaan että ripset kasvavat ja täten menevät herkemmin ”takkuun”.

Kiinnitä nukkuma-asentoon huomiota

Rohkenisin väittää, että vatsalla nukkuminen vaikuttaa pidennysten pysyvyyteen negatiivisella tavalla, koska tuolloin kasvot ovat usein lähestulkoon tyynyä vasten. Kyljellä tai selällä nukkuminen onkin parasta pysyvyyden kannalta mutta ymmärrän, että tähän on ehkä vaikeaa vaikuttaa jos on taipumusta päätyä lopulta siihen vatsalla makuu asentoon. Itse nukun enemmän vasemmalla kyljellä, mikä näkyy usein siinä, että vasen silmä on huoltovaiheessa hieman huonommassa kunnossa kuin oikea. Parasta olisi nukkua selällään mutta harva ihminen taitaa siihen kyetä.

Älä lotraa vedellä

Jokainen varmasti tietää, että ripsienpidennykset keräävät bakteereja jos niitä ei puhdisteta. Siispä puhdistaminen on todellakin tärkeää mutta tässä kohtaa jää jokaisen arvioitavaksi, vaativatko ripset vesipesua kuitenkaan päivittäin? Koska oma ihoni ei kaipaa päivittäistä vesipesua vaan puhdistusmaidollakin puhdistaminen riittää, tulee minulla viikoittain päiviä etten kastele ripsiäni ollenkaan. Noina puhdistusmaito kertoina puhdistan kuitenkin myös luomeni mutta teen sen veteen kostutetun tops puikon avulla, jolloin puhdistan silmän ripsien tyveen saakka. Uskon, että se ettei ripsiään lotraa jatkuvasti vesipesulla saattaa olla yksi avain parempaan pysyvyyteen. Toisaalta taas se toinen ääripää, että vettä välttelee saattaa jopa heikentää pidennysten kestoa, sillä tuolloin luomiin kerääntyy talia ja tali liuottaa ripsiä.

Valitse ripsihuoltaja huolella

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä ripsensä huoltaa. Vaikka sanoinkin alussa, ettei surkea pysyvyys ole aina pelkästään ripsiteknikon vikaa, niin silti tekijöissäkin on eroja. Koska ripset laitetaan käsin, on jokaisen huoltajan kädenjälki hieman erilainen. Itsehän olen käynyt useammallakin eri ripsien laittajalla tässä vuosien varrella mutta viimeiset vuodet Beauty Anniinan Anniinalla. Hänen tyylinsä tehdä ripset, lopputulos sekä pysyvyys ovat seikkoja, jotka ovat saaneet minut jäämään. Vaikka välillä on ollut joitain ripsitaukojakin, niin silti olen aina palannut Anniinan hoitotuoliin. Koen, että itselleen parhaan ripsiteknikon löytäminen on kuin sen luottokampaajan löytäminen – asia josta ei halua luopua. Kun löytää hyvää, miksi sitä lähtisi vaihtamaan? Siispä suosittelen todellakin kiinnittämään huomiota myös siihen, missä ripsesi laitatat ja jos olet epävarma paikasta, some on aika hyvä työkalu löytää suosituksia!

Siinä tosiaan ne minun yhdeksän vinkkiäni parempaan ripsienpidennysten pysyvyyteen. Jos heräsi jotain kysymyksiä tai ajatuksia aiheeseen liittyen niin aina saa toki kysellä? Ja tässä kohtaa haluan myöskin muistuttaa, että kaikki vinkit eivät välttämättä toimi kaikille koska ripset ovat hyvinkin yksilöstä riippuvainen juttu. Geeneillä on paljon vaikutusta siihen, millainen karvankasvu meillä on ja siksi hentoripsinen ei voi mielestäni vaatia pidennyksiltä täysin samoja asioita kuin joku huomattavasti vahvemmat ripset omaava.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

 

*Ripsienpidennykset sponsoroitu

Ripsienpidennysten plussat ja miinukset

Ripsienpidennykset ovat korostaneet silmiäni jo vuodesta 2010. Koko seitsemän vuoden aikana olen pitänyt ainoastaan muutaman hassun tauon, joista yksi oli tuossa elo- ja lokakuussa, jonka jälkeen kävin laittamassa Anniinalla pidennykset takaisin. Voisikin oikeastaan sanoa, että olen tutumpi näky ripsillä kuin ilman mutta kyllä blogissani näkyi paljon kuvia myös taukoni ajalta. En tiedä kuinka moni huomasi eron mutta itse huomaan sen aika selkeästi, kun naamaani päivästä toiseen tuijottelen. Ilman pidennyksiä näytän ehkä nuoremmalta ja omalla tavallaan puhtaammalta mutta pidennysten kanssa taas olen huolitellumpi. Vaikka pidän molemmista tyyleistä, voitte ehkä arvata kumpi itseäni miellyttää enemmän, koska palasin jälleen tauolta pidennyksiin.

Tänä päivänä luonnollisuus trendaa. Vaikka ei oltaisikaan täysin luomuja niin se, että lopputulos näyttää luonnolliselta on juttu, joka on selkeästi in. Ensin luovuttiin hiustenpidennyksistä, seuraavaksi rakennekynsistä ja lopulta ripsienpidennyksistä. En missään nimessä sano, etteikö olisi hieno juttu, että pystyy olemaan ilman mitään ”lisukkeita” mutta korostaisin, että jos jotain lisukkeita tahtoo, voidaan nekin tehdä luonnollisesti. Tiedän ihmisiä, joilla on esimerkiksi hiustenpidennykset mutta koskaan et päälle päin huomaisi, että päästä löytyy jatkeet. Myös kynsissä voi olla siisti ja luonnollinen manikyyri rakennekynsien korostamana tai tosiaan silmissä ripset, jotka sopivat kantajansa tyyliin. Itselleni ripsienpidennyksissä tärkeää on siisti lopputulos ja se, etteivät ripset ole liian pitkät. Olen todella paljon ilman mitään meikkiä ja noissa tilanteissa ripset eivät todellakaan ponnahda mitenkään häiritsevästi esiin, kun ne eivät ole liian huomiota herättävät. Tällä hetkellä minulla onkin volyymeista 9-10 mm pituutta, josta mietin mahdollisesti siirtymistä vieläkin lyhyempään.

Koska olen niin monta vuotta ripsienpidennyksiä suosinut sekä tauolla ollessa sen ripsettömän arjen nähnyt, kokosin muutamat plussat ja miinukset ripsienpidennyksistä!

+ Näytät pidennysten kanssa aina huolitellulle. Olit sitten sairaana, krapulassa tai muuten vaan väsynyt, olet aina edustuskunnossa. Ripset ovat oikea pelastus niille, joiden on vaikea liikkua mihinkään ilman ripsiväriä.

+ Aamusi nopeutuvat huomattavasti! Ainakin omat aamuni, sillä minulla meni poikkeuksetta pelkkien ripsien kanssa ainakin 5-10 minuuttia koko meikistä. Omat ripseni ovat piikkisuorat ja itsepäiset, joten taivuttimien föönaaminen ja muu oheistoiminta ripsien ojennukseen saamiseksi tuli minulle ajallisesti kalliiksi.

+ Lomasi helpottuu. Lähdit sitten pohjoiseen tai etelään, helpottuu loma kummasti, kun ripsivärin kanssa ei tarvitse sählätä. Esimerkiksi tänään, kun lähden Dubaihin, tiedän, että voin uida ja hikoilla auringossa pelkäämättä onko ripsivärit poskilla. Sama oli muuten Levilläkin. Oli ihanaa poreilla, saunoa ja paljuilla, kun tiesi, että ripsivärit eivät leviä.

+ Saat juhlameikistäsi helposti näyttävän. Ripsien kanssa on se etu, että saat helposti luotua itsellesi erittäin juhlavankin meikin näin halutessasi. Kun muuten joutuisit pelaamaan tekoripsien kanssa, nyt sinulla on ripset jo valmiina silmissä mikä helpottaa projektia kummasti.

+ Silmät korostuvat. Eron huomaan ainakin itse varsinkin kuvissa. Ripsien kanssa silmät ovat jotenkin tummemmat ja mystisemmät, kun taas ripsivärin kanssa niitä hyvä, kun edes huomaa. Tämä toki johtunee siitäkin, että inhoan luomivärejä ja ylipäänsä silmien meikkaamista eli ero on omalla kohdallani aika suuri silmien näkyvyyden suhteen.

+ Saat ripsistä niin pitkät tai lyhyet kuin haluat. Monella on mielikuva, että pidennykset ovat todella pitkät ja massiiviset mutta pidennykset voidaan laittaa myös lyhyempinä. Muistaakseni Anniina sanoi, että 8 mm on hänellä se lyhyin saatavilla oleva pituus, joten silloin liikutaan aika luonnollisilla vesillä.

+ Silmienympärysiho ei rasitu niin paljon. Tästä nyt ei ole mitään tutkimustuloksia tietääkseni mutta se, että silmänympärysihoa rääpii vähemmän vaikuttaa aivan varmasti myös tuon ihoalueen kuntoon sekä parhaimmillaan saattaa jopa vähentää juonteiden syntymistä. Itse ainakin huomaan, että tauolla ollessa silmien aluset ovat usein ärtyneet, kun poistat vedenkestävää ripsiväriä ja joudut silmiä aika paljon rääpimään.

+ Ripset ovat etu paljon urheileville! Varsinkin jos liikut ammatiksesi tai päiviisi kuuluu useampi treeni, niin silloin ripset toimivat aivan varmasti loistavasti. Toki hikoilu saattaa vaikuttaa pysymiseen mutta ainakaan ei tarvitse jatkuvasti hikoilla ripsivärejä pois ja olla niitä jälleen lisäilemässä.

–   Silmiä ei voi hieroa yhtä antaumuksella kuin ilman pidennyksiä. Voi tosiaan hieroa mutta se on tehtävä hellävaraisesti tai muuten ripsiä putoilee aivan varmasti.

– Päivä tai pari ripsien laiton jälkeen tulee varoa silmien kastelemista jotta ripset pysyisivät mahdollisimman hyvin. Hyvästi siis kuumat höyryävät suihkut tai saunareissut. Tokikaan tuota sääntöä ei tarvitse noudattaa kuin ne pari ensimmäistä päivää mutta kuitenkin.

– Öljypitoiset silmänympärysvoiteet ja rasvat, ne täytyy unohtaa. Kookosöljy on muuten varma ripsien pudottaja, joten pidennysten käyttäjät eivät voi kylpeä tuossa ihmeaineessa.

– Huollossa on käytävä suunnilleen kolmen viikon välein. Tämä nyt ei itseäni häiritse mutta hyvin kiireisten ihmisten voi olla hankala sovittaa aikatauluihinsa. Niin ja suosituimmille laittajille kuten omallenikin, aika tulee varata n. 3 viikkoa etukäteen, jolloin tulee voida nähdä sinne kolmen viikon päähän.

– Taukoja on pidettävä. Tämä on paha juttu siinä kohtaa, kun ripsiin on todella tottunut. Alku nimittäin saattaa vaatia totuttelua… Ilme muuttuu kerta heitolla valjummaksi.

– Ripset maksavat, kuten mikä tahansa muukin kauneudenhoidollinen toimenpide. Jos näitä toimenpiteitä on kuitenkin vaan yksi, niin mielestäni tuo ei ole paha satsaus kuukaudessa itseensä ja omaan ulkonäköönsä. Jos taas monta, niin toki silloin voi joutua jostain päästä karsimaan… Elämässä kaikki kiva maksaa, harmi!

Näiden plussien ja miinusten perusteella minä valitsen pidennykset. Ne helpottavat elämääni todella paljon ja pidän siitä, että silmäni korostuvat edes hieman, sillä niiden meikkaaminen ei todellakaan ole lempi puuhaani. Ripsien kanssa silmät saavat olla eikä niille tarvitse tehdä mitään. Huollossa käyn edelleen *Beauty Anniinassa Ullanlinnassa, mikä ei tule varmasti kenellekään yllätyksenä. Olen käynyt Anniinalla jo vuosikaudet ja vaikka mahdollisuus vaihtaa olisi koska vaan, ei tee mieli lähteä hyvästä paikasta yhtään mihinkään.

Olen kerta toisensa jälkeen tyytyväinen lopputulokseen ja nimenomaan siihen, miten ripset pysyvät ja miltä ne näyttävät. Mielestäni Anniina kuuntelee sopivissa määrin asiakkaan toiveita mutta samalla sanoo myös rehellisesti ammattimaisen mielipiteensä jos on esimerkiksi tauon paikka. Koskaan en ole myöskään silmätulehdusta saanut ja ylipäänsä ripsien laittoprosessi ei ole ärsyttänyt silmiäni. Anniinan valikoimista löytyy myös allergialiima joka tosiaan sopii herkkäsilmäisimmille ja esimerkiksi itselleni ripset liimataan sillä poikkeuksetta.

Vaikka ripsetön elämä lähtikin käyntiin yllättävän kevyesti ja poikamaiseen ulkonäköön tottui nopeasti, olen nyt kyllä taas onnellinen, että minulla on ripset! Ne vaan tekevät niin paljon.

Mitä mieltä te olette ripsienpidennyksistä? Oletteko viime vuosina luopuneet vai hurahtaneet?

 

*Ripsihuolto sponsoroitu