Negatiivinen kommentointi

En ole tainnut koko blogihistoriani aikana kirjoittaa sanaakaan negatiivisesta kommentoinnista. Sitä, tekeekö kommentointi blogitekstistä jotenkin paremman, pohdin kyllä muutama kuukausi sitten täällä. Kiteytettynä, kommenttien määrä blogitekstissä ei kuulemma määrää sen laatua.

Bloggaamisen suhteen olen jossain määrin sitä mieltä, että joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Kun avaa elämäänsä ja ajatuksiansa kaiken kansan nähtäväksi, on siinä tietenkin varjopuolensa. Aina on henkilöitä, jotka eivät pidä sinusta tai ajatusmaailmastasi. Joillekin pelkkä ulkoinen olemuksesi nostaa niskavillat pystyyn. Pelottavaa, mutta näin se vaan taitaa mennä.

Itse sain blogini alkutaipaleella todella paljon negatiivisia kommentteja. Kommentointi oli milloin ulkoiseen olemukseeni liittyvää ja milloin taas ihan jotain pikkuasioihin takertumista. Alkuun kritiikki tietenkin satutti mutta tänä päivänä kynnys siihen, että jonkun kommentti oikeasti pystyisi satuttamaan minua on hyvin korkea. Kaikkia ei vaan voi miellyttää. Rakentava negatiivinen palaute on kuitenkin sellaista, jota saatan jäädä miettimään pidemmäksikin aikaa. Se ei -rakentava kommentointi taas menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

IMG_3452-003

Bloggerin alla jouduin seulomaan kommentteja huomattavasti enemmän. Täällä WordPressissä on ehkä edes jotain suojaa siitä, että kommentointi ei ole niin helppoa ja yksinkertaista. Edelleen saan kuitenkin kommentteja, jotka joudun deletoimaan. Kyse ei ole välttämättä siitä, että kommentti olisi negatiivinen mutta joistain asioista en vaan halua puhua blogissani. Onko se jotenkin outoa? Kun et hyväksy niitä tulee vastausta tyylillä ”Miksi nyt et vaan voi olla rehellinen ja myöntää asiaa, miksi valehtelet?”. Ööh, jos olen päättänyt etten kirjoita jostain aiheesta, niin silloin en siitä kirjoita. Ja se ei todellakaan ole valehtelemista.

Mielestäni bloggaajalta ei voida olettaa täyttä avoimuutta. Vaikka olenkin tietoisesti antanut teille sen linjan, että aika avoimia ollaan niin en minäkään täällä silti kaikesta kirjoita. Elämässäni on paljon asioita, joita en halua jakaa blogissani ja mielestäni se ei ole millään tapaa väärin, tai valehtelemista. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen ja yhtälailla siinä mielessä sananvapauteen, kuin tällä anonyymilla kommentoijallakin. Jos sinulla on oikeus kommentoida mitä tahansa, on minullakin oikeus vetää raja johonkin.

Moni bloggarihan haluaa myös pitää bloginsa ”siistinä” ja siksi ei julkaise negistelyjä. Tämänkin linjan ymmärrän oikein hyvin. Nimimerkillä, kokemusta löytyy siitäkin kuinka yksi negatiivinen kommentti saattaa kiihdyttää oikean roskaaallon. Siinä vaiheessa hommaa on enää hankala pysäyttää…

IMG_3455-001

Some kokonaisuudessaan on aika raadollinen maailma. On niin helppoa arvostella toista ruudun takaa anonyymisti. Koskaan et voi tietää kuka siellä elämääsi arvostelee ja mitkä ovat hänen motiivinsa. Kaikki ihmisethän eivät ole yhtä vahvoja kestämään kritiikkiä. On esimerkiksi bloggareita, jotka ovat lopettaneet kirjoittamisen pääosin negatiivisen kommentoinnin vuoksi. Todella, todella ikävää. Herääkin kysymys mikä vaivaa ihmisiä, jotka haluavat sabotoida toista? Omaan ymmärrykseeni ei mene.

Jos jotain positiivista negatiivisuudesta halutaan löytää niin itse ainakin mietin, että mieluummin olen ihminen joka herättää tunteita, kuin ihminen joka ei niitä herätä.

Mitä mieltä te olette negatiivisesta kommentoinnista lukijan näkökulmasta katsottuna? Haluaisitteko, että kommenttiboxi olisi täysin siisti vai kannattaako mielestänne kaikki mahdollinen kommentointi antaa julki? Entäs kanssabloggaajat, julkaisetteko kaiken vai missä menee raja?

On my way

19 vastausta artikkeliin “Negatiivinen kommentointi”

 1. Musta vois ollakin ihan kivaa, että kaikki kommentit julkaistaisiin. Musta kuitenkin ”Oi onpa kaunis laukku” ja ”Oi onpa ruma laukku” on molemmat ihan yhtä turhia kommentteja; yhden ihmisen mielipide, jolla ei sinänsä pitäisi olla vaikutusta mihinkään. Jotenki tää blogien kommentointi on menny liikaa siihen, että pitäisi viljellä vaan ylistyssanoja ja jos tulee jotain negatiivisempaa kritiikkiä vastaan niin kommentin antajalla on vain paha olla ja ongelmia itsensä kanssa.

  • Niin en minäkään viitsi lukea sellaisia blogeja joista tiedän, että kommentointia rajoitetaan. Toki jos on jotain aivan sairasta, ja tarkoitan jotain todella perverssiä ja sairasta, että jätetään näyttämättä.

  • Minusta tuollaiset ovat kivoja kommentteja, näin kirjoittajan kannalta. Oikeastaan mikään kommentti ei ole turha paitsi sellainen jonka sama ihminen laittaa kymmenen kertaa eikä sitä julkaista. :) Hih. Ja tietysti epäasiallisuudet oma lukunsa.

   Itse en kyllä kaipaa mitään ylistelyjä ja julkaisen kyllä sen ruma laukku-kommentinkin. Enkä kyllä usko, että moni muukaan bloggari kaipaa. Tietysti kivoista kommenteista tulee aina hyvälle mielelle. :)

   Kiitos mielipiteistä! :)

  • Itse ajattelisin kommentin ” ihan kiva laukku” olevan hyödyllinen sen todennäköisen mielialaa kohentavan vaikutuksen vuoksi. Kommentti ”ompa ruma laukku” ei myöskään mielestäni ole merkityksetön vaan se todennäköisesti laskee joidenkin samanlaisen laukun omistavan mielialaa plus ruokkii minusta oksettavaa negis ilmapiiriä ja tekee arvostelevan kommentoinnin mukamas hyväksytymmäksi

  • Juurikin näin. Positiiviset kommentit piristävät kyllä mieltä kummasti. :)

 2. Tuli semmonen mieleen, että mun mielestä on kiva lukea postauksen aiheeseen liittyviä järkeviä, rakentavia, asiallisia ja perusteltuja kommentteja, on ne sitte positiivisia tai negatiivisia. Kuitenkaan en nää siinä mitään pointtia, että tarvis julkasta jotain ihan järjettömiä ja asiaan kuulumattomia haukkumisviestejä, ettei se meininki mene suomi24 keskustelujen tyyliseks :D ei niitä huvita ees lukea, tulee vaan ite ärsyyntyneeks, kun miettii mitä niidenki ihmisten päässä liikkuu:)

  • Kyllä, samaa mieltä. Perustellut ja rakentavat kommentit ovat aina tervetulleita. :) Ja samaa mieltä siitäkin, että haukkumisviestit ovat todella turhia ja pilaavat blogin yleistä ilmapiiriä.

 3. Omasta mielestäni kaikki hyvän maun rajoissa pysyvät kommentit voi julkasta, olisihan se tylsää jos vain ”ootpa kaunis” kommentit julkastaan, mutta taas toisaalta.. :D Ei niitä tahallaan ilkeitäkään kommentteja jaksa lukea. Jos kommenttinboksin tunnelma pysyy positiivisena, se olis ideaalista. Eli kattaen rakentavat kommentit ja kaikki positiiviset!
  Ps. Uusi hius väri on nappivalinta!

  • Joo, itse siis todellakin julkaisen myös ”olet ruma” kommentit jos sellaisia tulee. :) Ei itselläni ainakaan ole tarvetta nostaa itseäni mitenkään jalustalle. En julkaise sellaisia jotka ovat aiheen vierestä tai eivät kuulu blogiini.

   Ja kiitos! Mulle taas on tullut vähän jo ruskean kaipuu. Tää on niin tumma. :D

 4. Tämä blogi on ihanan positiivinen ja olen löytänyt täältä ihania reseptejä ja ajatuksia hyvästä olosta.En kaipaa negatiiviisia kommentteja,koska ne eivät jotenkin edes sovi tähän blogiin.En osaa selittää ,mutta minulle tulee tästä blogista niin hyvä olo:)Tekee itsekin mieli kohentaa omaa oloa ja nähdä vaivaakin sen eteen.Tunnelmaa ei kannata turhaa pilata!!

  • Voi kiitos, mahtava kuulla! Pitääkin laitella taas pääsiäisen aikaan reseptiä kehiin. ;) Tällaisia kommentteja on kyllä niin ihana lukea, kiitos! Se, että kerrot mielipiteesi merkkaa minulle todella paljon. Ja samaa mieltä, negatiivinen kommentointi usein pilaa kaikkien fiiliksen…

 5. Sellaisia kommentteja ei mielestäni tarvitse julkaista joista näkee että tarkoitus on vain olla ilkeä. Niistä tulee vain lukijallekin paha mieli. Mielipiteet jostakin ei ole siinä mielessä negatiivisia (esim. laukusta) kun on kai samantekevää kenen mielestä ruma ja kenen kaunis. Mun mielestä tämä kommenttiboxi on ollut mukava lukea kun asiallisista keskustelua eikä ilkeilyä. Mä en jaksa lukea sellaista turhanpäiväisiä negatiivisia kommentteja joissa yritetään vaan olla mahdollisimman inhottava. Jatka samaan tyyliin!!

  • Niin. Joo no nykyään on suhteellisen asiallista, onneksi. Joskus mentiin kyllä niin riman ali ettei tosikaan… Mielestäni ne ovat myös aika turhia. Kenelle niistä nyt voisi tulla hyvä mieli?

 6. Mielestäni jokainen saa itse valita, millaisena haluaa oman bloginsa ilmapiirin pitää. Tämä blogi on mukavan positiivinen kaikin puolin, enkä ainakaan itse saa toisten ilkeistä kommenteista mitään iloa.. Asiallinen, rakentava palaute on mielestäni ihan ok, mutta turhaa ilkeilyä ja pahaa mieltä on jo tarpeeksi tässä maailmassa, joten tähän blogiin sitä en kaipaa :)

  • Totta! Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Ja ihanaa, että koet blogini positiivisena. <3

 7. Olen huomannut joissain blogeissa ikävän piirteen kommenteissa; jos bloggaaja saa jonkun ilkeän kommentin niin siihen ollaan vastattu heti erittäin provosoituneena ja kun joku lukija jättää ystävällisen kommentin, missä esimerkiksi tiedustelee bloggaajalta mistä postauksessa näkyvä laukku on ostettu niin siihen ei saa vastausta moneen viikkoon. Ja sitten yleensä nämä bloggaajat möyhäävät eniten ilkeistä kommenteista. Ehkä se, että nämä ilkeilijät huomaavat että bloggaajaa on helppo provosoida, houkuttelee sitten ilkeilemään herkemmin?

  Sitten taas on bloggaajia (luen sinut tähän ryhmään) joka ilkeän kommentin saadessaan vastaa siihen neutraalisti, eikä provosoidu. Tälläisissä blogeissa harvemmin näkeekään ilkeitä kommentteja. Tätä sun blogia on kiva lueskella ja on kiva, kun vastailet kaikkiin kommentteihin asiallisesti :)

  • Itse pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti mutta valitettavasti aina ei aika riitä vastaamaan saman päivän aikana. Käyn kuitenkin päivätyössä, eli blogin pitämiseen ei ole aikaa 24/7. Provokommenttienhan tarkoitus on juurikin ärsyttää ja siinähän he onnistuvat jos ja, kun bloggari vastaa ilkeästi takaisin. Itse myönnän joskus myös kiehahtaneen joillekin kommenteille mutta pääosin pyrin pysymään tyynenä. :D

   Ihanaa kuulla, että tykkäät lueskella! Pyrin tosiaan olemaan itse asiallinen vaikkei kommentit olisikaan niin asiallisia aina. ;)

 8. Mielestäni bloggaaja saa itse valita! Asiakaspalvelussa työskennelleenä olen saanut huomata miten törkeitä ihmiset voivat olla. Toki bloggaaminen ehkä vielä raskaampaa koska se on niin paljon henkilökohtaisempaa, mutta ihmiset haluavat satuttaa niitä jotka ”eivät voi” sanoa mitään takaisin… Tuossa asiakaspalvelussa ei vain voi sanoa asiakkallee mitä mieli tekee, ja törkeitä kommentoijia suojaa taas tuo anonymiteetti ja se ettei joudu vastuuseen sanoistaan… Ne on yleensä ihmisiä joilla on huono olla itsensä kanssa, tai joilla ei ole kotona mitään valtaa, vaan ovat kynnysmattoina, ja sitten se patoutunut aggressio puretaan muihin… It says more about them than it says about you<3

  • Kyllä, samaa mieltä. :) Toisaalta, jos anonyymit menevät aivan asiattomuuksiin tai esimerkiksi uhkauksiin niin onhan bloggaajan turvana IP-osoitteet, jotka näkyvät jokaisessa kommentissa. Ne siis näkyvät vaan bloggaajalle itselleen ja niiden perusteella on helppo tunnistaa esimerkiksi jos sama kommentoija viljelee kokoajan jotain asiatonta.

   Olen samaa mieltä. Ihmisillä joilla on tarve viljellä toiseen pahaa oloaan on oikeasti vaan huono olla itsensä kanssa. Se on tavallaan enemmän säälittävää kuin sellaista, että itselläni nousisi hirveä viha kommentoijaa kohtaan.

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa pääsiäistä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta