Huoleton ”hair bun”

Viime viikolla kirjoitin teille pahan hiuspäivän pelastajasta täydellisestä ponnarista, nyt olisi vuorostaan ”sykerön, hiustötsän, rennon nutturan, bunnyn” (you name it) vuoro. Itseasiassa henkilökohtaisesti pidän melkeinpä enemmän näistä huolettomista päälaella keikkuvista sykeröistä, kuin tiukasta poninhännästä.

Vaikka sitä ajattelisi, että tuollainen huoleton tötsä on maailman helpoin väkertää ei se sitä kaikille ole. Itseasiassa minullakin meni aikaa löytää se oma tyyli tehdä tuo ”nuttura”. Usein se nimittäin jää joko liian alas, löysälle tai on toispuoleinen. Toki edelleen on kertoja ettei tukka meinaa asettua sitten millään, mutta ainakin tuo tuttu ja toimiva kaava puuhaan on löytynyt! Haluankin nyt jakaa vinkkini teille muille tuollaisen sykerön teon kanssa painiville.

Hair bun

Ihan alkuun lisätään hiuksiin ainakin tekstuurisuihketta ja mahdollisesti jopa kuivashampoota. Tekstuurilla saadaan tukkaan hieman rakennetta jolloin siitä on yksinkertaisesti helpompi työstää. Kuivashampoo puolestaan kohottaa tyveä samalla, kun luo efektin puhtaammasta hiusjuuresta. Harjataan hiukset kauttaaltaan suhteellisen tiukasti ja tehdään ikäänkuin poninhäntää päälaelle. Otetaan latvaosuudesta kiinni toisella kädellä samalla, kun pidetään toisella kiinni sidoskohdasta.

Hair bun

Käännetään tuo pitkä poninhäntä kohti tyviosuutta mutta sen sijaan, että siitä tehtäisiin ”yksinkertainen” käännetäänkin hius kaksin kerroin. Tämä siis vinkkinä nimenomaan pitkähiuksisille! Lyhyempi hiuksisten kannattaa ehkä laittaa vaan yksin kerroin jotta bunnysta ei tule ihan mini. Toisaalta tuo kaksinkertaisuus antaa taas sykerölle paksuutta mikä saattaa olla monelle mieluisa juttu.

Hair bun

Tuon törröttävän hiusosuuden voi kääntää lopuksi sykerön sisään tai lenkin alle. Itse jätän sen toisinaan myös vähän huolettomasti sojottamaan, sillä se tuo nutturaan nimenomaan sitä kaivatun rentoa fiilistä. Nämä ovat tietysti makuasioita! Itse pidän rennommasta lopputuloksesta mutta sinulle voi olla tärkeää, että hiukset ovat nimenomaan siististi ja sliipatusti. Sen mukaan sitten fiksaillaan tuo lopputulos.

hair bunHair bun

Lopuksi vaan lisätään ohut kumilenkki tai tarvittaessa kaksikin. Itse tykkään käyttää nimenomaan hiusteni värisiä lenkkejä jolloin tuo ponnari ikäänkuin uppoaa sinne tukkani sekaan. Oma hiuspehkoni on myös sen verran raskas, että useimmiten kaksi lenkkiä tulee täysin tarpeeseen.

Hair bunHair bun

Halutessaan kannattaa vielä suihkia hiuslakkaa kauttaaltaan ja käyttää mahdollisesti värillistä tyvipuuteria peittämään ”lovikohdat”. Nuo kaljut ovat aika ikävän näköisiä joten suosittelen jokaista tummahiuksista hankkimaan nimenomaan värillisen tyvipuuterin!

Toivottavasti tästä oli jotain apua ja vinkkiä jollekin?! :)

Tuleeko teidän suosittua näitä sykeröitä vai sujautatteko ennemmin tukan ponnarille? 

On my way

13 vastausta artikkeliin “Huoleton ”hair bun””

  • Hahah, no ehkä. :D Mitä osiota et siis tajua? :) Tukka siis käännetään ikäänkuin sivuttain päällekkäin ja sitten laitetaan ponnari. Ehkä mä olen vaan surkea selostaja ja kuvat eivät havainnollista tarpeeksi.

  • sitä että miten taittelet hiuksesi ja miten saat ponnarin laitettua noin hyvin?! :D haluaisin meinaan niin oppia jonkun ”tietyn” huolettoman nutturan! :D Tässä ei ollut mitään vikaa siis mutta opin aina kädestä pitäen heh :D

  • Totta. Tuo on kyllä oikeasti todella helppo tehdä vaikka saattaa näyttää ja kuulostaa vaikealle. :D
   Mutta ymmärrän pointtisi ja videolta olisi tosiaan varmasti helpompi sisäistää. :)

 1. Tälleen tykkään itsekin käyttää, näyttää mielestäni kivemmalta kuin perusponnari! Tuosta tekstuurisuihkeesta, meneekö sulla hiukset takkuun siitä? Mulla jäänyt käyttö vähemmälle, kun käytön jälkeen hiukset sellaisessa sotkussa että! Muuten tykkäisin tätä käyttää, antaa kivasti pitoa ja tuuheutta tietysti :)

  • Nojoo, on kyllä mukavaa vaihtelua ainakin. :)

   Vähän joo mutta ei pahasti. Harjaan tukan meinaan aina läpi, kun sitä käytän. Se tuo kyllä todella paljon tuuheutta ja on ehdottomasti aivan paras nimenomaan paksumman lookin aikaansaamiseksi. :)

 2. Täytyykin kokeilla tällä tapaa tehdä seuraavaksi. Mulla ei oikeastaan ole mitään kaavaa sökerön tekemiseen, laitan vaan hiukset ruttuun ja toivon että tulee hyvä.. Ikinä mulla ei tuo sykerö pysy puolta tuntia kauempaa hyvänä eli ei auta kun keksiä parempi tapa ja harjoitella.. olen vähän huono näiden hiusteni kanssa vaikka karvaa löytyy niin paljon että kaikki mahdolliset kampaukset tähän sais.. kärsivällidyysestä ja kunnianhimosta on vain puutetta.. tämä postaus tuli siis tarpeeseen, kiitos!

  • Kiva kuulla, että tuli tarpeeseen ja jos sait jotain selkoa ohjeista sekä kuvista. Hih. :)

   Raskaissa hiuksissa on nimenomaan tuo ongelma, että ponnarit ja sykeröt läsähtää hyvin nopeasti. Kannattaa ehkä kokeilla vahvempaa hiuslenkkiä ja josko esimerkiksi tekstuurisuihke auttaisi saamaan tukasta karheamman? Paksu hius on monesti myös hyvin liukas ja hyväkuntoinen, jolloin se ei ainakaan meinaa pysyä. :) Niin ja hiuslakka tietty!

 3. Tää on vähän off topic kommentti, mutta joskus muistaakseni sanoit että otat kuvia joskus itselaukaisimella niin millaisilla asetuksilla otat kuvat? Mulla on sama kamera kuin sulla, mutta kuvista tulee usein sumeita. :D

  Kiitti jos jaksat vastata. :D

  • Juu käytän sitä suhteellisen paljonkin himassa kuvaillessani.

   Kuvaan aina manuaalilla eli teen säädöt täysin valon ja sen määrän mukaan. Mieluummin henkilöä kuvatessa hieman pimeämpää kuin ylivalottunutta. Silti säädän säädöt tosiaan mahdollisimman ”hyviksi” jotta jälkikäsittely ei vaadi aivan hurjasti.

   Jos kuvista tulee sumeita on tarkennuspiste todennäköisesti väärässä kohdassa. Myös objektiivi saattaa vaikuttaa. Mä kuvaan itseäni usein 50 mm 1.4 linssillä mikä on hyvä tuohon puuhaan. Kokeile laittaa automaattitarkennus päälle tai sitten tsekata se tarkennuspiste. Kamerassa tuskin on vikaa jos sulla on siinä parina vielä hyvä objektiivi. :)

   Kannattaa myös muistaa, että itseään kuvatessa pitää pysyä paikallaan tarkemmin sen jälkeen, kun kamera on tarkentanut. Tuo tärähdys saattaa nimittäin tulla siitäkin, että liikahdat sen jälkeen kun kamera on jo tarkentanut silmiisi.

   Toivottavasti oli edes jotain apua!

  • Heh niin, maailman helpoin ja nopein kyllä väkertää. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta