Paras gluteeniton banaanileipä

Olen aina pitänyt leivästä ja leivän syömisestä. Muistan kuinka jossain kohtaa vuosia sitten yritin jotain VHH -dieettiä ja jätin leivän oikeastaan kokonaan ihan vaan syystä, jota en edelleenkään ymmärrä. Mielestäni leipä on erittäin hyvä osa monipuolista ruokavaliota ja ennen kaikkea terveellinen välipala vaihtoehto.  Itse suosin pääasiassa kauraleipää, jonka lisäksi leivon säännöllisesti sämpylöitä sekä valmistan banaanileipää. Itse asiassa juuri banaanileipä on yksi ehdottomista suosikeistani ja mikä parasta, ihanan terveellinenkin vielä.

Banaanileivässä parasta on luonnollisestikin sen herkullinen banaanin maku, jonka lisäksi myös tiivis koostumus on ainakin itselleni seikka, josta kyseisessä leivässä pidän. Banaanileipä käy myös niin makean korvikkeesta kuin ihan välipalastakin ja se on raaka-aineiltaan helppo toteuttaa.

Siispä jos et ole vielä koskaan kokeillut banaanileivän valmistusta niin nyt olisi korkea aika! Resepti ei ole rakettitiedettä, jonka vuoksi olen aivan varma, että surkeampikin kokki sillä onnistuu. Yllätä puoliso tai ystävä ja leivo viikonlopuksi ihanaa herkkuleipää, johon et taatusti pety! Odotan mielenkiinnolla mielipiteitänne, mikäli joku kokeilee kyseistä leipälaatua ensimmäistä kertaa.

PARAS BANAANILEIPÄ (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1/3 tl luomu vaniljajauhetta
  • 1 dl kookosöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Käytin Semperiä)
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 dl suuria kaurahiutaleita
  • 1 tl hunajaa

Koristeluun:

  • 1 banaani
  • Kanelia
  • Hunajaa

Sulatetaan kookosöljy. Muusataan banaanit mössöksi ja sekoitetaan erillisessä kulhossa kuivat aineet; leivinjauhe, kaneli, kaurahiutaleet, suola, vaniljajauhe sekä jauhot. Jauhot voivat tosiaan olla oikeastaan, mitä tahansa gluteenittomia jauhoja mutta suosittelen sekoittamaan ainakin paria eri vaihtoehtoa. Lisätään banaanimössön sekaan kanamunat sekä sula kookosöljy ja vispataan huolella. Lopuksi kaadetaan kuiva-aineiden sekoitus banaanisekoituksen joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi, jonka jälkeen makeutetaan. Mielestäni leipä ei kaipaa kuin teelusikallisen hunajaa mutta tietysti voit laittaa sitä enemmänkin jos sille tuntuu.

Kaadetaan valmis taikina pieneen leipävuokraan ja koristellaan banaanisiivuin sekä ripauksella kanelia ja lorauksella hunajaa. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 45-60 minuuttia. Tunnustele aina välillä leivän kypsyyttä veitsellä, jonka avulla on helppo havaita, milloin leipä on riittävän kypsää.

Pidättekö te muuten banaanileivästä tai tuleeko sitä usein valmistettua? Välillä mietin olenko ainoa banaanileipä hullu. 

Niin ja oikein rentouttavaa perjantaita sekä alkavaa viikonloppua ihanat! <3

Kommentit (4)
  1. Banaanileipä on ihanaa , varsinkin maapähkinävoin kanssa <3. Mutta nyt oon välillä leiponut muitakin terveysherkkuja, kuten kikherne bataattibrownieita, ihan parhaita! Tää on hyväksi todettu ohje http://www.wellberries.com/2017/06/06/kinuskineliot-vol-2-lakua-ja-inkivaaria/

    1. No eikös olekin, nam nam! Pitääkin kurkata ohje, kiitos siitä. 🙂

      Oma kikherneherkkuni on ehdottomasti tämä: http://onmyway.fitfashion.fi/2017/08/20/herkullinen-cookie-dough/

  2. No nam! Täällä ilmoittautuu kans yks banaanileipä-hullu ? Mä leivoin banaanileipää varmaan joka viikko, mutta vähän erilaisilla koostumuksilla; siemeniä, pähkinöitä, rusinoita, omenaraastetta, maapähkinävoita tahinia, eri jauhoseoksia jne. Mitä nyt kaapista löytyy. Ihan paras välipala tai herkku. Vielä jos laittaa kookosmannaa tai maapähkinävoita päälle niin Ai että!
    Pitää testata tää sun ohje seuraavaksi ?
    Sulla on aina tosi kivoja reseptejä!

    1. Ihania aineosia käytät leivän leivonnassa. 🙂 Voisi itsekin kokeilla lisäillä mainitsemiasi raaka-aineita. Ja kookosmannaakin löytyy mutta sitä en olekaan kokeillut laittaa banaanileivän päälle – kiitos siis vinkeistä!

      Ja mukava kuulla, että reseptit ovat mieluisia. 🙂 Ihanaa viikonloppua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *