Kotimainen untuvatakki 45 eurolla

Syy, jonka vuoksi rakastan kirpputoreja ekologisuuden lisäksi, on yksinkertaisesti se huikeiden löytöjen tekeminen. Olen viimeisen vuoden sisään tehnyt niin paljon loistavia second hand löytöjä ettei tosikaan! En tiedä johtuuko tämä siitä, että olen vaan kehittynyt kirpputori shoppailijana vai onko kohdalleni osunut poikkeuksellisen hyvä tuuri? Syytä en tosiaan tiedä mutta en voi kuin iloita jokaisesta löydöstäni, joista iso osa on edelleen käytössä – osa taas kierrätetty eteenpäin.

Mielestäni kirpputoreilta ostaminen mahdollistaa nimenomaan vaatekaapin jatkuvan kierrättämisen. Itse en esimerkiksi ole ihmisenä sellainen, että vaatekaappini olisi täynnä niitä ajattomia klassikoita – perinteisiä v-aukollisia neulepaitoja – vaan olen impulsiivinen sekä kyllästyn aika nopeasti. Se, että ostan suurimman osan vaatteistani käytettynä on juttu, joka mahdollistaa hyvällä omallatunnolla myös sen, että voin ostaa vaatekaappiini uutta suhteellisen usein. Myyn jatkuvasti ”vanhaa” pois kyllästyttyäni ja kierrätettynä niistä saakin melkein saman summan, kun maksoin vaatteista ostettaessa. En tarkoita tällä nyt sitä, että joka viikko ostelisin jotain uutta mutta eri tavalla käytetyn ostaminen tuntuu hyvältä kuin, että ostaisi säännöllisesti jotain riistohinnoin Zarasta.

Viimeisin fiilistelyn aihe on otsikon mukaisesti kotimaisen Joutsen -merkin sataprosenttinen untuvatakki, jonka löysin tällä viikolla ohimennen Uffista. Sitä riemun määrää, kun tajusin löytäneeni todellisen helmen, joka vieläpä istuu itselleni kivasti vaikka hieman oversize onkin! Juuri tuollaista takkia olin pitkään etsiskellyt kuitenkin törmäämällä pelkästään niihin surkeisiin polyesteritakkeihin, joita vaatekaappiini ei muuten enää ikinä eksy. Vaikka värinä punainen onkin aika räväkkä ja etsinnässä on ollut pikemminkin musta, en voinut jättää tuota 45 euroa maksavaa suomalaista untuvatakkia rekkiin… Myös takin kunto on todella hyvä ja tämä on yksi syy siihen, miksi tykkään nimenomaan Uffista – siellä vaatteista iso osa on ykköslaatua ja tuo laatu on vieläpä merkattu tuotteeseen.

Kyseinen takki löytyi kyllä niin oivaan saumaan, sillä ilmat ovat täällä etelässäkin muuttuneet lumisiksi ja nyt untuvatakki todella lämmittää. Vaikka kieltämättä fiilis on välillä kuin pingviinillä jos jalassa on vielä Uggit, en kyllä tingi tällä ikää enää yhtään vaatteiden lämmöstä! Tärkeimpiä asioita vaatteissa minulle onkin niiden materiaali, etenkin jos hankin neuleita, kenkiä, housuja, takkeja tai hattuja. Parastahan on, että nimenomaan kirpputorit ovat täynnä niitä laadultaan hyviä vaatteita kuten aitoja villaneuleita, nahkahousuja/hameita, paksuja denimfarkkuja sekä villabaskereita. Oikeastaan ainut juttu, jota en meinaa käytettynä löytää, ovat nahkakengät tai kengät ylipäänsä.

En muuten ole vielä pessyt takkia, koska se ei haise kirpputorille eikä ollut ostohetkelläkään likainen. Kaulukset kyllä pesin, koska kasvoni osuvat niihin mutta muuten en ole vielä rohjennut heittämään takkia koneeseen. Ajattelinkin kysyä ensin teiltä käytännön vinkkejä untuvatakin pesuun jos jollain olisi vaikka enemmän kokemusta? Takissa on kyllä kattava Joutsenen pesuohje joka vaan kuulostaa todella monimutkaiselta… Uffin myyjä mainitsi minulle tennispallot, jotka kannattaisi laittaa takin kanssa koneeseen mutta hieman jäin epäilemään…? En nimittäin missään nimessä haluaisi, että takki menisi nyt ainakaan pesun takia pilalle.


Kengät River Island / Farkut Dr. Denim / Neule second hand / Takki Joutsen / Korvaläpät second hand

Mitäs mieltä te olette löydöstäni? Tai oletteko ehkä tehneet vastaavia huikeita second hand löytöjä viime aikoina?

Lisää aiheesta:

Parhaat kirpputorit x 6!

Vinkkejä kirpputori shoppailuun

 

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentit (16)
  1. Kati-Triinu
    31.1.2022, 10:41

    Hei, Lily!
    Jos tämä punainen Joutsenen takki on sinulla vielä tallessa ja haluaisit sen seuraavalle niin olisin innokas ostamaan sen:)

    1. Moikka,

      (Nimeni on Jutta :))

      Takki on edelleen ahkerassa käytössä, joten valitettavasti ei ole myynnissä.

  2. Mäkin tykkään niin kirppistelystä. Sitä on niin ikävä täällä ulkomailla asuessa. Kiinnitin muuten huomiota tuohon kun sanoit ettet ole pessyt. Kirpputori kamat kannattaa AINA pestä heti tai laittaa pakkaseen/kuumaan saunaan. Ei tiedä mistä kodista tullut voi tulla vaikka luteita tms muita tuholaisia kotiin. Itse monesti pakastan takki tarttee tosin jo enempi tilaa?

    1. Niin, ulkomailla ei oikein taida useissa paikoissa olla tuota kulttuuria. 🙁 Tosi huono juttu kyllä…

      Pakastan tosiaan neuleet sekä hatut ja pesen nykyään kyllä paidat aina. Tuon takin kanssa en vaan ole sitä vielä tehnyt, koska tosiaan vähän jännittänyt sen koneeseen heittäminen. Huomiselle tosin varasin alakerran yleiseen pyykkitilaan koneen, jonka yhteydessä on myös kuivausrumpu. Siispä kohtalon hetket ovat käsillä… Mutta oikeassa olet, että kannattaa kyllä pestä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *