Helppoja kauneusvinkkejä kesään!

Kesällä kauneudenhoito on hieman erilaista kuin talvella. Itse ainakin muutun kesäisin huomattavasti huolettomammaksi eikä esimerkiksi meikkaaminen tunnukaan enää yhtä tarpeelliselta. Oikeastaan se paras look on mahdollisimman luonnollinen ja heleä – sellainen omia piirteitä kauniisti korostava. Millaisia kauneudenhoitovinkkejä sitten noudatan kesäisin? Tänään haluan jakaa teille muutaman hyväksi havaitsemani vinkki vitosen, joiden avulla näyttää kesällä mahdollisimman raikkaalta, kauniilta ja huolettomalta olematta kuitenkaan liian viimeistelty.

Pidä erityisen hyvää huolta kasvojen ihosta

Ihon kunto korostuu kesäisin. Valo on aika kova ja etenkin näillä helteillä ei ole kovin mieluisaa käyttää paksua meikkivoidetta joka valuu hikivanana pois kasvoilta. Siispä panostan aina kesällä erityisen paljon ihonhoitoon ja siihen, että iho näyttäisi mahdollisimman hyvältä ihan vaan sellaisenaan ilman meikkiä. Huolellinen ihonpuhdistus, hedelmähapponaamiot, runsas vedenjuonti sekä sisäisesti nautittu kollageenilisä (ikäiseni ja vanhemmat), aikaan saa jo paljon! Portugalin reissun jälkeen myös päätin, että vältän nyt loppukesän ajan auringon ottamista kasvoille. En koe auringon päivettämiä kasvojani mitenkään erityisen hehkeiksi vaan päinvastoin – ihoni on huomattavasti kuivempi, juonteet korostuvat ja saan silmien alle herkästi pieniä maksaläiskiä. Mieluiten suojaankin kasvot hyvin auringossa ja käytän niihin itseruskettavaa auringon ottamisen sijaan. Tämä toki on satsaus myös tulevaisuutta ajatellen, sillä aurinko on varmaan pahin ryppyjen aiheuttaja!

Lakkaa kynnet kauniiksi

Lakatut sormien sekä varpaiden kynnet piristävät ilmettä ja tekevät kokonaisuudesta huolitellumman. Jos talvisin kynsissä on usein tummaa, luumua ja mustaa, vaihtuvat synkät lakat kesällä raikkaisiin värisävyihin. Etenkin koralli ja punainen ovat kesäisiä suosikkejani ja se paras lakkamerkki tietenkin halpa Essence. Kesällä jäävät muuten kaappiin kellotkin ja tilalle tulee ranne- sekä nilkkakorut!

Käytä sävyttävää aurinkovoidetta/CC-voidetta kasvoille

Yksi aivan loistava vinkki saada paitsi heleä kesäiho ja suojata kasvot auringolta, on käyttää kevyttä sävyä antavaa aurinko- tai CC -voidetta kasvoille. Tällä hetkellä ehdoton ykkössuosikkini on Algamariksen Biarritz Crème Solaire kasvoille tarkoitettu aurinkovoide (SPF 30), jota olen käyttänyt meikittöminä arkipäivinä ihan vaan sellaisenaan. Voiteesta tulee paitsi pientä sävyä, myös kaunis ja kuulas hehku iholle! Toinen hieman vastaava on Madaran CC -voide, josta olen kirjoitellut blogissani jo aikaisemminkin. CC -voide on loistava tuote niihin kaupunkipäiviin, kun iholle kaipaa hieman enemmän peittävyyttä ja haluaa ehkä vielä loihtia kauniin meikinkin. Molemmat ovat loistavia tuotteita ja vieläpä luonnokosmetiikkaa!

Huolehdi kulmakarvoista ja ripsistä!

Kulmakarvojen säännöllinen värjäys pitää ne siisteinä ja helpottaa kesätyyliä. Itse värjään kulmani suunnilleen kerran kuussa, jolloin saan niihin hieman lisää skarppiutta. Ripsien kanssa puolestaan on useampia vaihtoehtoja riippuen siitä, haluatko millaisen lopputuloksen. Yksi loistava tapa on käyttää ripsienpidennyksiä mutta jos niistä et välitä, suosittelen ainakin värjäämään ripset tai mahdollisesti kokeilemaan kestotaivutusta. Itse jään varmaankin jälleen loppukesästä/alkusyksystä ripsitauolle, jolloin ajattelin kokeilla ripsien kestotaivutusta, joka on tällä hetkellä nostamassa suosiotaan. Kun kulmat ja ripset ovat kesällä kunnossa, eivät kasvot kaipaa oikeastaan muuta kuin tasoittavan kevyen pohjameikin.

Käytä sävyttäviä huulivoiteita

Kesällä sävyttävät huulivoiteet ovat aivan parhautta! Kun huulilleen kaipaa pientä värisävyä mutta ei kuitenkaan halua liian vahvoja rajauksia tai huulipunaa, on sävyttävä rasva mitä parhain vaihtoehto. Itse suosin Hydracolorin sävyttävää huulivoidetta (sävyssä 22) enkä ole vielä tähänkään päivään mennessä löytänyt vastaavaa, joka olisi yhtä hyvin minulle toimiva! Toivottavasti kyseistä tuotetta ei koskaan vedetä pois markkinoilta, nimittäin siinä kohtaa olen todella pulassa. Kyseistä huulituotetta on huulillani näissä postauksen kuvissa.

Sekoita nestemäistä korostusvoidetta meikkiin

Nestemäisen korostusvoiteen sekoittaminen meikkivoiteen tai CC -voiteen sekaan, on loistava kikka saada koko kasvoille kesäinen hehku! Anastasia Beverly Hillsin Liquid Glow highlighter sävyssä perla, on ollut ykköstuotteeni jo pitkään ja se toimii loistavasti vaikka CC -voiteenkin joukossa. Talvella tällainen glow saattaa olla silmiin pistävä ja jopa liikaakin, mutta näin kesällä mikään ei ole liian hehkuvaa – tai ei ainakaan minun makuuni! Rakastan heleää kesäihoa ja mielestäni kesämeikissä tärkeintä on kaunis pohja, jonka päälle ei ole rakennettu liian paksua puuterikerrosta.

Kiepsauta tukka huolettomalle nutturalle

Etenkin tällainen pitkä harjas on erittäin kuuma kesäisin ja huomaan yhä useammin kulkevani tukka kiinni. Poninhäntä on mielestäni aika tylsä ja tavallinen, jonka vuoksi itse suosin useimmiten huoletonta nutturaa. Tuo nuttura ei ole mikään juhlakampaus, vaan sellainen arkinen päälaelle kiepautettu ”hair bun”. Jotta nutturasta saa mahdollisimman suuren ja kuohkean, kannattaa pohjalle suihkuttaa kuivashampoo sekä tekstuurisuihke, jotka antavat molemmat hennompaankin hiukseen rakennetta. Ja pienenä vinkkinä, tätä kampausta ei kannata koskaan tehdä puhtaisiin hiuksiin vaan nimenomaan hieman likaiseen tukkaan, jossa on jo valmiiksi vähän tekstuuria!

Hymyile ja nauti elämästä

Kesäisin kannattaa nauttia ympäristöstä ja kaikesta siitä, mitä on tarjolla! Toki talvellakin, mutta kesä nyt on ainoastaan kerran vuodessa ja maassamme niin valitettavan lyhyt. Itse olen ainakin huomannut ettei kesäisin kannata ottaa turhaa stressiä ulkonäöstään (tai muustakaan), eli jos meikki ja hiukset eivät ole jatkuvasti aivan tip top, ei sen vuoksi kannata jättää välistä mitään kivaa kesätekemistä! Iän myötä olen onneksi itsekin tullut niin paljon huolettomammaksi ulkonäköni suhteen, josta olen kovin iloinen. Hymyllähän muuten voi pelastaa vaikka pahan naama- tai hiuspäivänkin, eli hymyhuulet kunniaan!

Oikein kaunista kesäpäivää ja muistakaahan nauttia tästä lämmöstä vaikka eletäänkin aika tukalan kuumia aikoja! 

PS. Teidänkin kesäiset kauneusvinkit ovat oikein tervetulleita!

Kommentit (4)
  1. Mistä tuota Algamariksen Crème Solaire -voidetta mahtaa saada? Itsellä etsinnässä uusi kasvovoide näin kesälle ja tuossa näyttäisi olevan oikein hyvä aurinkosuoja 🙂

    1. Tuo on aivan loistava tuote! 🙂 Voidetta myydään esimerkiksi hyvinvoinnin verkkokaupassa, Jolie.fi -verkkokaupassa sekä House of Organic -verkkokaupassa. Niin ja muuten, myös Ruohonjuuressa (ainakin verkkokauppa mutta kenties myymäläkin?).

  2. Mia / Beauty Highlights
    17.7.2018, 15:00

    Ihana postaus ja hyvät vinkit! Toi Algamariksen sävyttävä aurinkovoide on muuten ihan huippu! Kuuluu ehdottomasti omiin kesän luottotuotteisiin 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Joo se on niin paras! Voisin käyttää melkeinpä meikkivoiteenkin korvikkeena mutta enpä tiedä miten kestäisi aurinkopuuterit ja poskipunat. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *